...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 96 / 6 / 0
@Adelajda-K
...to może Ty zostań w domu i już tak bez niczego spróbuj?
Ja tu będę non stop
Jeśli się zdecydujesz,to Ci tu napiszę jak łagodziłam swoje objawy.
Nobozobacz...daleka już droga za Tobą
Krok do wielkiej wody przed Tobą
Wcale nie jest taka miazga...to kwestia decyzji
Jak dla mnie to w zasadzie tylko fotel w sypialni mógł stać
Jeszcze się wyśpię
Weź tam wyślij z domu wszystkich i zacznij poważnie chorować...jak wrócaą,to jeszcze chora będziesz.
Ja tam widzę,że chcesz....to dawaj...szkoda CZASU!!!!!!
Jak tu już jestem,to koniecznie sie pochwale...cztery godziny snu właśnie za mną. Nawet metafenu na noc nie wzięłam...nic.
Ketonal żel tylko na te bolące lędźwia.

Weź się tam Adelajdka określ.
Grillować będziesz?
Czy jak tam?

Warto bardzo sie zdecydować odstawić.
Obojętnie z jakich przyczyn.

Moc z Tobą
...i innych pozdrawiam.
  • 96 / 6 / 0
Było tak
-Dzień dobry
Z powodów zdrowotnych, proszę o oddanie projektu innym zdolnym....ja wymiękam.
Dajcie mi miesiąc jeszcze.
Teraz szkolić nie powinnam.

Taaaa...a teraz mam doła.

Putanie mam
Iść do lekarza z tym nie spaniem?
Poczekać jeszcze?
Z całego tygodnia to około 5 godzin snu było.
Ten chloni...cośtam ...takie małe czerwone tabletki...w ogóle nie pomagają,a można je tylko do dwóch wziąć.
Psychiatra przepisała trzy prawie tygodnie temu.
Hydroxyzyna nic nie daje.

@Adelajda-K coś na Z bierze i śpi...uzależnia?
Jest południe...jedna z kryzysowych pór dnia.
Jak tak dalej z nocami będzie,to nie wiem czy dotrwam do nastepnego południa.
  • 1854 / 217 / 37
Jak najbardziej idź do lekarza z niespaniem, prawdopodobnie właśnie zolpidem Ci przepisze. I tak, uzależnia, ale stosowany krótko w dawce leczn iczej nic Ci nie zrobi. Ja dostałem dawkę 7.5mg, kuracja tygodniowa. Po pięciu dniach odstawiłem, bo wszystko wróciło do normy.
  • 21 / 1 / 0
Tylko dodam jeszcze że jak weźmiesz jedną to lulu spać od razu! Kiedyś jak się trochę bardziej w to bawiłam to nawet po zolpidemie mogłam nie spać, sedacja olbrzymia, ale przyjemna, jak po konkretnym upojeniu, ale bez mdłości. Nieprzyjemny efekt to amnezja krótkotrwała- następnego dnia chodziłam tylko po domu i patrzyłam co nabroiłam, czytałam rozmowy ze znajomymi, których w ogóle nie pamiętałam, że prowadziłam.

Dzisiaj jest dramat! Siedzenie w domu mi nie służy, wiec poszłam na zakupy. Na zakupach spoglądałam tęskno w stronę 3 aptek w okolicy bazarku... powstrzymało mnie tylko to, ze boje się, że jak wezme to wszystko pójdzie sie jebać. Że na wyjeździe znowu będę się borykać ze skrętem i rewolucjami jelitowymi...
...ale z drugiej strony....
wszystko to fikcja...
  • 12715 / 2460 / 0
zolpidem można "normalnie" ćpać - jeśli nie pójdzie się spać. Nagle wszystko staje się "jak z bajki" (to nie moje słowa, ale dobrze oddają stan świadomości). Miałem kiedyś epizod (przerobiłem może 6-7 paczek), że co wieczór brałem 2,3,4 tabletki (w tym 1 obowiązkowo do nosa). Jak dobiłem do 4, to uznałem że właśnie funduję sobie kolejne uzależnienie i odstawiłem z dnia na dzień. Może 1 noc była niespokojna... łatwo to odstawić (oczywiście w porównaniu z...).

Żeby nie kusić losu polecam inne leki z grupy "Z" - szczególnie zaleplon, który praktycznie nie ma działania rekreacyjnego, a próba wciągnięcia nosem zawartości kapsułki (Morfeo) to katastrofa dla nosa. Tylko on działa bardzo krótko... zopiclone nieco dłużej.
Osobiście nic mnie tak nie usypiało, jak mianseryna (antydepresant z grupy NaSSA) oraz "czysta" Indica ; )
  • 9524 / 1874 / 2
Pchacie sie w kolejny badziew :-)
Heh
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 1106 / 221 / 0
Trzeba rozróżnić jeszcze zolpidem od zopiklonu, bo ten pierwszy powoduje dużo bardziej hardcore'owe skutki uboczne. zolpidem najczęściej występuje pod nazwą handlową stilnox, a ten drugi imovane. Rzeczywiście da się od tego uzależnić, ale z drugiej strony jakby ktoś miał nasennie brać typowe benzo, to z dwojga złego jednak lepiej w tą stronę.
  • 9524 / 1874 / 2
Wybor miedzy benzo a zetami :-)
Extra podejscie.
Lepiej juz nie spac 3 dni niz zazywac te smieci.
A jak ktos mysli, ze zje to i nagle problemy sie rozwiaza to ma niezłe kuku.
Wchodzić i głosować
  • 21 / 1 / 0
Przynajmniej człowiek nie chce się zabić :) nie jest to rozwiązanie problemu ale minimalizowanie skutków odstawienia. Oczywiście jeśli stosuje się w ilościach terapeutycznych, ale tego to chyba wszyscy jesteśmy świadomi ;)
wszystko to fikcja...
  • 9524 / 1874 / 2
To jest minimalizowanie sajdow?
Chyba ich maskowanie.
Wchodzić i głosować
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Straż Graniczna zatrzymała ośmiu przemytników wykorzystujących balony meteorologiczne

Funkcjonariusze Podlaskiego Oddziału Straży Granicznej zatrzymali kolejnych ośmiu przemytników wykorzystujących balony meteorologiczne do przemytu papierosów z Białorusi do Polski - poinformował w piątek (13.02) szef MSWiA Marcin Kierwiński. Dodał, że w tym roku w podobnych sprawach zatrzymano łącznie 16 osób.

Używanie marihuany zwiększa ryzyko wystąpienia chorób psychicznych u młodzieży

Używanie marihuany przez nastolatki i młodych dorosłych ma związek z wyższym ryzykiem wystąpienia u nich chorób psychicznych, zwłaszcza psychozy i choroby afektywnej dwubiegunowej – wynika z badania, które publikuje czasopismo „JAMA Health Forum”.

Irvin Rosenfeld: Człowiek, który wypalił 120 000 jointów od rządu USA

Wyobraź sobie, że co 25 dni listonosz puka do Twoich drzwi i wręcza Ci przesyłkę od rządu federalnego. W środku nie ma jednak pism z urzędu skarbowego, lecz metalowa puszka przypominająca opakowanie od kawy. Po jej otwarciu widzisz 300 starannie skręconych jointów.