Więcej informacji: Lizergamidy w Narkopedii [H]yperreala
ALD-52, 1P-LSD, ETH-LAD, AL-LAD, PRO-LAD, LSD-25 to substancje lizergamidowe, ale nie znaczy, że są podobne do siebie.
ALD-52 według mnie jest bardziej płynny, to wiele razy powtarzałem.
1P-LSD jest mindfuckowy i mało osób chyba byłoby sprzecznych z tym stwierdzeniem. Na dodatek ma falowe działanie.
AL-LAD przypomina takie niedorobione stymulacyjnie MDMA
ETH-LAD przytłacza fraktalami (w moim wypadku jest to wszechobecność duchów zmarłych), ma tez o wiele bardziej falowe działanie niż 1P-LSD.
PRO-LAD nie brałem, ale z tego co wiem z zagranicznych forów, to psychonauci stwierdzali, że jest to JEDEN WIELKI FRAKTAL ;)
scat, nie wiem, co się tak wkurwiasz ;-) wielokrotnie brałem powyższe substancje (prócz PRO-LAD) i zawsze jest różnica między OEVami podczas ich działania? Czyżby to tylko przypadek i moje spaczenie umysłu? :D
Posiąść wszelką wiedzę leży w zasięgu możliwości człowieka ~ Leonardo da Vinci
Szukaj mnie na: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/
PRO-LAD można kupić i były testy. Udowodnij mi w takim razie nieprawdę :)
edit2: Rozumiem, że zaraz uraczysz mnie warnem, bo sprzeciwiam się moderatorowi, który ma status kompetentny =/
Pokaz mi gdzie ten PRO-LAD byl dostepny. Pamietam, ze kiedys jakis sklep wystawil kartony PRO-LADa na sprzedaz, ale byla to chyba jakas mikstura 1P-LSD i innego lizergamidu.
Ja nie praktykuje zadnej cenzorskiej akcji typu wystawianie warnow, bo jestem kompetentny czy jestem modem i sie nie zgadzam z czyims zdaniem.
Próbowałeś w ogóle LSD? ALD i 1P to prodrugi LSD, prawdopodobnie nieaktywne same w sobie, także różnice między tymi trzema lizergamidami raczej są związane z metabolizmem tych substancji. ALD wchłania się stopniowo przez co cały trip jest wyluzowany, a 1P wchodzi gwałtownie co powoduje, że trip wydaje się bardziej intensywny.
I jest dokładnie na odwrót niż mówisz. Lizergamidy są do siebie (w mniejszym lub większym stopniu) podobne właśnie dlatego, że są lizergamidami.
02 sierpnia 2017FajnieJest pisze: Lol uspokoj sie stary. Po prostu uwazam ze wiele twoich postow zawiera nieprawidlowe informacje, szczegolnie jesli chodzi o psychodeliki.
Pokaz mi gdzie ten PRO-LAD byl dostepny. Pamietam, ze kiedys jakis sklep wystawil kartony PRO-LADa na sprzedaz, ale byla to chyba jakas mikstura 1P-LSD i innego lizergamidu.
Ja nie praktykuje zadnej cenzorskiej akcji typu wystawianie warnow, bo jestem kompetentny czy jestem modem i sie nie zgadzam z czyims zdaniem.
02 sierpnia 2017scat pisze: Piszę o tym, bo wkurwiają mnie teksty w stylu 'substancje te odróżnia diametralnie inny klimat psychodelii' - gówno prawda.
Osobiście odczułem różnicę między 1P a ALD-52. Mianowicie 1P wyraźnie stymuluje, a 52 wyraźnie przymula. Mnie, w każdym bądź razie :)
- 11:00 - zarzuciłem, blotter bez smaku
- 11:30 lekkie efekty, czuć było ze wchodzi
- 12:00 pełne wizuale, mocne fraktale, morfowanie powierzchni, wyostrzone kolory, prawie straciłem ego, bardzo falowe działanie, zdarzały się momenty ze bylem trzeźwy tak przez minute lub dwie.
- od 13:30 działanie powoli słabło.
- 17:30 - bylem już trzeźwy, bylem na spacerze w lesie, wyostrzenie kolorów i falowanie utrzymywało się tak do 19-20. Do 3 w nocy nie moglem zasnąć.
Mam wątpliwości czy to było ald. Wizuale były tak jakby sztuczne, niezharmonizowane z natura, nienaturalne. Mentalnie momentami było bardzo grubo, jednak ciężko było mi pomyśleć o czymś konkretnym przez dłuższy czas i dojść do jakichkolwiek ciekawych rozkmin i wniosków. Dodatkowo przez cały czas czułem mocna wazokonstrykcje, miałem odrętwiałe kończyny i dolne plecy, co godzinę musiałem oddawać mocz.
Magiczne grzybki działają na mózg dłużej. Odkrycie pomoże w leczeniu depresji
Ekstaza i ekstaza: jak patrzyliśmy i patrzymy na narkotyki
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
"Pamiątka" z Tajlandii. Portugalczyk wpadł na warszawskim lotnisku
24 kg marihuany miał w swojej walizce Portugalczyk, zatrzymany na lotnisku Chopina w Warszawie. W bagażu 22-latka, który przyleciał z Bangkoku w Tajlandii, znaleziono 42 paczki suszu, których wartość na czarnym rynku oszacowano na niemal 1,2 mln zł. Mężczyźnie grozi grzywna i od 3 do 20 lat więzienia.
Trump uznał fentanyl za broń masowego rażenia. „Używają go, by zabijać Amerykanów”
Prezydent USA Donald Trump podpisał w poniedziałek rozporządzenie uznające fentanyl za broń masowego rażenia. W uzasadnieniu stwierdził, że „wrogowie USA używają go, by zabijać Amerykanów”. Oświadczył zarazem, że rozważa złagodzenie federalnych restrykcji obejmujących marihuanę.
Koniec hurraoptymizmu? Brakuje dowodów na skuteczność medycznej marihuany przy większości schorzeń
Złe wieści dla osób, które widzą w medycznej marihuanie remedium na całe zło świata – nawet na nowotwory. Analiza 2500 badań wykazała, że jej skuteczność można potwierdzić zaledwie w ułamku schorzeń, na które jest stosowana. Czy kannabinoidy czeka podobna przyszłość co opioidy?