Więcej informacji: Lizergamidy w Narkopedii [H]yperreala
Posiąść wszelką wiedzę leży w zasięgu możliwości człowieka ~ Leonardo da Vinci
Szukaj mnie na: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/
Bo jadłem w niedziele a w poniedziałek nibyu wszzystko było ok ale nic nie pamiętam. pamietam dopiero wtorek..
Ponoc robilem rosol ze wyciagnalem z gotowego rosolu szkielet kury wsadzilem do zwyklej wody dałem soł 4 kawałki makaronu podgrzalem i zjadlem ze smakiem :D
A faza po 1 ald52 byla niezla. najpierw nic i nic. potem jak weszlo to nawet nie wiedzialem kiedy.
BUM i juz.
kolory wizuale. WOW
kazdy kamyczek na ziemi i papierek liscie wszystko sie ruszalo biegalo jakby zywe bylo. dlonie pulsowały. podobalo mi sie gdy patrzylem n aekran komorki kolory i liczby sobie lataly po alym ekranie i po za.
stalem w opustoszalym budynku. ciemno.
szyby wybite drzwi rozjebane sciany obdrapane. tynk odchodzil. ahhhh pięklny klimat.
i te cienie ciagle n apodlogach i scianach.
No i te nieustajacy wiatr hahha ktorego nie bylo jaky wiało caly czas bo koncowki drzwi czy tam filarów falowały jak falgi na wietrze. hahaha potem wrzucilem drugiego ald52
i bylo mocno juz bo w pewnym momencie za cholere nie moglem wyjsc z budynku.
wszystko zaczelo sie zlewac w jedną calosc
an chwile stanalem i zapokmnialem gdzie jestem kim jestem i co tu robie. na sile staralem sie znalesc punkt zaczepienia jakis. zaczalem oddychac i sie uspokajac bo przeciez znam sie na tym i dam rade. i nagle faza zeszła no prawie calkiem.
wyszedlem z budynku doszedlem do drogi i BUM
znowu.
smialem sie. ulica pieknie falowala i tryskala kolormi. drzewa ladnie polyskiwaly, doszedlem do domu. siedzialem przy lapku. wsszytsko falowlao i pulsowalo. ciezko bylo cos napisac.
patrze mam 2 1p-LSD i 1ald52 wiec hop wszystkie trz na raz.
dlugo tp nie trwalo. 15min i juz moc zaczela narastac.
koory intensywniejsze glebsze. wsszytsko falowalo znacznie mocniej i szybciej. firanka tanczyla w kolorach. kafelki byly piekne. klecalem i dotykalem ich widzialem tam rzeki amazonki i ludzi a lodkach. mowili cos. schody n akorytarzu mam z takiego kamienia w biale kamyki. kazdy kamyk byl innego koloru i 3D. w lustrze pieknie. poszedlem specjlanie sprawdzic twarz i pobawic sie ryjem. mimika twarzy haha. super.
potem faza nabrala niezlej mocy ze juz nawet nie moglem pisac na lapku bo literki zawijaly sie w jednolita mase z fraktali w kolorach. na dloniach mialem jakies wzory matematyczne, pierwiastki ulamki. z faelek fugi lataly po pokoju .
po 2h polozylem sie w kime i zasnalem moze w 15min.
Rano lekka faza jeszcze i obraz falowal.
Jest ok.
Fajna rzecz
Czytam, że jeden dzień Ci z głowy wyleciał. Ktoś z Was też stracił parę godzin? Mi się tak zdarzyło niejednokrotnie. Raz miałem srogi podkład z alkoholu to można się tym tłumaczyć, ale kilka razy parę godzin wyleciało mi z życia (przy dawkach 200+mcg), pamiętałem tylko wejście i ogromną śmiechawę, potem ciemno, a jak wróciła mi świadomość to po zerknięciu na zegarek 5h zeszło. Z tych 5h pamiętam tylko elementy. Sytuacja miała miejsce z ALD-52, z 1p-LSD nie kosiłem takich dawek i wszystko pamiętam. Skąd się to bierze, da się temu zaradzić?
Chyba taka specyfika tej substancji. U mnie również nastąpiło upośledzenie pamięci krótkotrwałej w znacznym stopniu i kojarzenia pewnych faktów, np: zgaszone światło w pokoju, a ja nie mogę znaleźć włącznika.(Chodź wiedziałem gdzie mniej więcej jest)
Dodam że po LSD nie było tego typu akcji.
wszystko wyglądało niby tak samo, ale jakoś zupełnie inaczej
Od 2019 roku trwa złota era medycyny psychodelicznej
Mąż polskiej noblistki myślał, że "popadł w szaleństwo". Badania nad psychodelikami w PRL
Analiza danych: Otwarcie legalnych sklepów z marihuaną powiązane ze spadkiem zgonów opioidowych
36 kg marihuany ukryte w szpuli z kablem. CBŚP i KAS przechwyciły transport na A4
Ponad 36 kilogramów marihuany o czarnorynkowej wartości przekraczającej 1,7 mln zł zabezpieczyli funkcjonariusze CBŚP oraz Służby Celno-Skarbowej podczas kontroli ciężarówki na autostradzie A4. Narkotyki były ukryte w specjalnie przygotowanej skrytce wewnątrz przemysłowej szpuli z kablem. Kierowca został zatrzymany i tymczasowo aresztowany.
Rodacy odstawiają alkohol i papierosy. Sklepy na osiedlach już liczą straty
Jak podaje Polska Izba Handlu i CMR, w listopadzie 2025 r. całkowita wartość sprzedaży w sklepach małoformatowych spadła o 1 proc., natomiast łączna liczba transakcji w tym formacie sklepów obniżyła się o 4,6 proc. w porównaniu z analogicznym okresem rok wcześniej.
Kanada zebrała ponad 5,4 miliarda dolarów z podatków od sprzedaży legalnej marihuany
Od momentu legalizacji marihuany minęło siedem lat. Kanada podsumowuje zyski. Kwoty robią wrażenie, ale szczegółowe dane pokazują, że nie wszystko poszło zgodnie z planem. Rząd federalny zarobił mniej, niż zakładał. Z kolei wydatki na edukację okazały się znacznie niższe od obiecanych.