Polepszanie samopoczucia i funkcjonowania za pomocą substancji nie będących narkotykami. Suplementy, witaminy, nootropy; regeneracja receptorów i neuronów; dieta i trening.
ODPOWIEDZ
  • 149 / 1 / 0
nie wiem jak wyeedytowac post .wydaje mi sie ze chyba nie powinienem adresu strony udostepniać :/ sorry za to ale jestem nowy i nie widze opcji edytowania.
dzieki za szybka odpowiedz.
biore po 500mg poniewaz czytalem ze niektórzy po 1gr biora a chciałem w miare szybko dojsc po ciągu dopalaczowym. w moim przypadku srednia to pomogło bo po 8dniach nie jedzenia prawie nic wspomaganie sie czyms co robi jeszcze wieksza pralke jest malo przyjemna i watpliwy efekt.
było ze mna naprawde źle,zawiesina taka ze myslalem ze nie przejdzie mji to nigdy. 8dni bez snu nie biorac juz nic:/ nikt nie mowił ze działanie 5-htp jest przeczyszczajace:P w moim przypadku tak jest...
sorry za off ;)
Uwaga! Użytkownik dimon nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1794 / 124 / 0
500mg? Przeciez to chore dawki... 300 sprobuj.
Któż nam powróci te lata stracone
bez wiosennego w wiośnie życia nieba?...
Wołają na nas, że w złą idziem stronę,
precz o świat troskę rzucając powinną,
a czy pytają się nas, co nam trzeba
i czyśmy mogli obrać drogę inną?
  • 1444 / 75 / 0
Uważajcie na przedawkowanie (w przypadku dokładnego mierzenia nie ma zwykle takiego ryzyka). Ponieważ nie chciałem wkładać do torebki z 5-htp łyżki, ani łyżeczki 10 mg (mam duży zapas, a nie chcę, żeby tam się coś rozwijało (w moim pokoju nie byłoby to dziwne))
beztrosko sypałem sobie dojapnie, przechylając delikatnie. Zwykle koło 100-250 mg, ale tym razem przechyliłem za bardzo i wylądowało mi w ustach dobrych kilka gram tej substancji. Ponieważ wcześniej zdarzały mi się podobne przypadki i nic złego się nie działo, zbagatelizowałem to i połknąłem zawartość paszczy.
Co prawda żadne funkcje kognitywne, ani myślenie nie były zmienione, ale żołądek bardzo się zbuntował i trzykrotnie rzygałem. Idąc na dworzec chciałem kupić imbir i zahamować mdłości, ale może nawet lepiej, że nie miałem czasu, bo oczyściłem się i poczułem się dobrze.
LSD - Piękna i Bestia
  • 210 / 17 / 0
Czy mogę brać rano 1 tabletkę z 5htp i jedną z L-Dopa? Nie będzie konfliktów?
Chodzi mi o uzupełnienie poziomu neuroprzekaźników po stymulantach
  • 149 / 1 / 0
Trzeba dobierac dawki dla siebie i tyle. 200mg i jest juz ok :) proszek powinien byc lekko slodkawy?
Uwaga! Użytkownik dimon nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 704 / 5 / 0
Mam w tabsach, z ebaya, Anglia, także podejrzewam dużą czystość.

Ostatnio były 2 przygody z 5-MAPB. Po jakim czasię brania 5-htp (400-600 mg dziennie) dojdę do właściwego poziomu serotoniny?
No i czy przez branie przez miesiąc po te 400-600 mg jest możliwe, że mój poziom serotoniny, po 4 dniach przerwy od 5-htp był większy niż u innych?
Kumpel, gdy braliśmy 5-MAPB następnego dnia, nie poczuł prawie nic, a ja tak, jakbym brał to za pierwszym razem.
Przypominam, ze miałem jkieś 4 dni przerwy od 5-htp.
Uwaga! Użytkownik DeathAngel nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1444 / 75 / 0
Na Twoje pytania nie da się jednoznacznie odpowiedzieć. Kwestie związane z regulacją układu serotoninergicznego są bardo osobnicze. 5-HTP jest tylko prekursorem serotoniny, ale jej poziom to wypadkowa dziesiątek czynników (od cech mózgu, przez sytuację życiową, aż po nasłonecznienie).
Na pewno warto suplementować tę substancję przy stosowaniu serotoninergików.
LSD - Piękna i Bestia
  • 704 / 5 / 0
Przyjeżdżam teraz do Polski na miesiąc i zastanawiam się czy zrobić sobie przerwe czy lepiej ciągle suplementować?
I jeśli lepiej dalej brać, to czy mogę mieć na lotnisku w Anglii jakieś problemy, jeśli wziąłbym to ze sobą w pakiecie (podpisane i w ogóle)?

Teraz przez 3 miesiące prawie dzień w dzień po te ~500mg idzie.
Uwaga! Użytkownik DeathAngel nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1794 / 124 / 0
Na pewno 5-htp wziete tuz po peaku/na poczatku zejscia po wszystkich serotoninergikach niweluje prawie calkiem zjazd, a wziete przed peakiem baaardzo podbija dzialanie nie podbijajac za to stymulacji. Ale wydaje mi sie, ze po 5 dniach przerwy duzo ci tej serotoniny nie zostalo, pamietaj, ze to nie ssri.

Ja biorac codziennie przez ponad miesiac wyrazne dzialanie dawki przestawalem czuc po kilku godzinach, po kilkunastu juz calkowicie. Ale moze na to wplyw miala tez depresja i niski poziom S na trzezwo.
Któż nam powróci te lata stracone
bez wiosennego w wiośnie życia nieba?...
Wołają na nas, że w złą idziem stronę,
precz o świat troskę rzucając powinną,
a czy pytają się nas, co nam trzeba
i czyśmy mogli obrać drogę inną?
  • 581 / 91 / 6
@Fraazy Co do łączenia z l-dopą to nic ci nie będzie. W odpowiednich dawkach to podobno wskazane nawet. Z tym, że bez optymalizacji monoaminowych białek transportowych (? - monoamine transporter optimization) nikt nie będzie w stanie ci ich podać. Poza tym pamiętajcie, że z długotrwałego majstrowania przy neuroprzekaźnikach po internetowemu raczej nic dobrego nie wyniknie :finger: Ale większość z was to nie ma oporów przed ciągami na mefach-srefach to co ja będę tutaj moralizował.
Co do wpływu na działanie entaktogenów to różne opinie czytałem na zagranicznych forach. U jednych 5-htp spłycało, u innych podbijało działanie. U mnie 150mg htp na 1-2 godziny przed przed bombą 200mg 3mmc zaowocowało tym, że prawie nic nie poczułem :-/ A sort był taki, że mnie wyjebywał w tej dawce z kapci (tak, 0 tolerki i brak doświadczenia w euforykach - nie mam zamiaru tego zmieniać). Dziwne to jak się myśli, że mózg to prosta maszyna wrzuć ziemniak - wyjmij frytkę, ale to jest znacznie bardziej skomplikowane. Na "chłopski rozum" to równie dobrze można równanie Schrodingera rozkminiać, ale jako szczury z hypcia mam nadzieję, że poeksperymentujemy i empirycznie dojdziemy co i jak omijając teorię ;-)
I takie trochę od czapy może pytanie, ale jak z innymi ROA? Sniffować serotoninę z lusterka a'la scarface albo dawać w kanał na dworcu %-D Może i odpowiedź bardzo prosta i oczywista z racji, że aminokwas czy coś, ale nie znam się, a mnie ciekawi.
"moja jaźń w wyniku zawirowań stereofonicznych rozbiła się na 2 różne osoby,
obie pozbawione 'ja'.
To było umiarkowanie zahaczające o nieprzeciętność."

Najpierw masa, potem kwasa
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Parlamentarny Zespół ds. Depenalizacji Marihuany zawiesza prace

Rok temu politycy obozu rządzącego ogłosili wielki, historyczny projekt: pierwszy w Polsce Parlamentarny Zespół ds. Depenalizacji Marihuany. Miało być nowocześnie, postępowo, europejsko. Miał być projekt, miał być progres, miało być „po wyborach ruszamy pełną parą”.

Konopie i tytoń: niebezpieczne połączenie dla mózgu

Naukowcy z McGill University w Kanadzie odkryli, że używanie zarówno marihuany, jak i tytoniu, prowadzi do wyraźnych zmian w mózgu. Badania wskazują, że osoby korzystające z obu tych substancji częściej doświadczają depresji i lęku. Wyniki badań opublikowano w magazynie „Drug and Alcohol Dependence Reports”.

Korea Południowa: Torebki wyglądające jak herbata wypływają na plaży. W środku narkotyki

Ketamina w torebkach przypominających herbatę - takie pakunki znajdują na plaży mieszkańcy południowokoreańskiej wyspy Jeju. Władze ostrzegają, aby ich nie dotykać i nie otwierać, a także informować policję.