Polepszanie samopoczucia i funkcjonowania za pomocą substancji nie będących narkotykami. Suplementy, witaminy, nootropy; regeneracja receptorów i neuronów; dieta i trening.
ODPOWIEDZ
  • 33 / / 0
Dodanie 5htp do ssri wydaje mi się mniej inwazyjne od zwiększania samej jego dawki ale moge się też szczerze mówiąc mylić.
  • 26 / / 0
Od 10 dni suplementuje 5htp i faktycznie występuje poprawa nastroju ale tylko do południa potem nastrój spada, czy ktoś tez tak miał??
  • 581 / 91 / 6
A jak ma się 5-htp na tle innych antydepresantów jeśli idzie o naprawę hipokampu po/przy depresji? Zanim zacznę czytać artykuły zapytam, może ktoś się interesował.
"moja jaźń w wyniku zawirowań stereofonicznych rozbiła się na 2 różne osoby,
obie pozbawione 'ja'.
To było umiarkowanie zahaczające o nieprzeciętność."

Najpierw masa, potem kwasa
  • 19 / / 0
Re: 5-HTP - Wątek ogólny
Post autor: zielarz156 »
Jest się czego obawiać przy braniu 5-HTP? Wiem, że jakbym brał mefedron dzień w dzień to potem może na długi czas obniżyć się poziom serotoniny a jak jest tutaj? I co sądzicie o połączeniu 5-HTP + Noopept?
  • 581 / 91 / 6
zielarz156 pisze:
Jest się czego obawiać przy braniu 5-HTP? Wiem, że jakbym brał mefedron dzień w dzień to potem może na długi czas obniżyć się poziom serotoniny a jak jest tutaj? I co sądzicie o połączeniu 5-HTP + Noopept?
Trochę tak, z tym że nie o serotoninę. Więcej 5-htp = więcej 5-ht i to niby dobrze, ale zwiększając serotoninę pośrednio zwiększamy też MAO, która ją rozkłada. Dodając sztucznie prekursor (5-htp) o poziom serotoniny nie musimy się martwić, ale problem jest taki, że MAO rozkłada też katecholaminy (dopamina, noradrenalina itp.) i ich poziom się obniża. Poza tym 5-htp jest metabolizowane do serki przez AAAD (dekarboksylaza aromatycznych L-aminokwasów) która bierze udział też w produkcji katecholamin. Im więcej pakujemy 5-htp, tym więcej zużywamy AAAD, której niby jest pod dostatkiem, ale bez ekscesów i podobno ma to wpływ na ich poziom. Białka transportowe też nie zapewniają nieograniczonej przepustowości i nie możemy obrobić więcej niż nam na to fizycznie pozwalają. To jeszcze dokłada do obniżenia dopaminy.
Depresja to nie tylko dysfunkcja serotoniny. Jeśli słyszałeś o Vetulanim to wiedz, że wyrobił sobie imię właśnie między innymi łącząc depresję z obniżonymi poziomami katecholamin. Inne objawy depresji są wywoływane różnymi zaburzeniami neuroprzekaźników i lekceważenie ich wpływu i zaleczanie serotoniny na dziko, ignorując przy tym resztę jest wg mnie, w najlepszym wypadku, skrajnie optymistyczne. Nie bez powodu jest wiele rodzajów antydepresantów działających na różne neuroprzekaźniki i tym samym z różną skutecznością na innych pacjentów.
Foka3054 pisze:
Od 10 dni suplementuje 5htp i faktycznie występuje poprawa nastroju ale tylko do południa potem nastrój spada, czy ktoś tez tak miał??
ja
"moja jaźń w wyniku zawirowań stereofonicznych rozbiła się na 2 różne osoby,
obie pozbawione 'ja'.
To było umiarkowanie zahaczające o nieprzeciętność."

Najpierw masa, potem kwasa
  • 262 / 2 / 0
Czy 5htp wzmocni działanie wenlafeksyny(SSRI)?
jesli czytasz moj post, wez pod uwage ze jestem cyborgiem pod wzgledem tolerancji
  • 272 / 6 / 0
tak

scalono - nv13

sorry za post pod postem, do scalenia.

Mam takie teoreetyczne pytanko. Czy łącząc 5-htp z serotonin release agent, w tym przypadku 5-EABP, mogę nabawić się zespołu serotoninowego? Bo momentami się o to podejrzewam, aczkolwiek zawsze w miare responsible drug use dlatego jeszcze żyje.

Mam czysty ekstrakt griffonia simplicifolia 99% 5-htp. Jak to dawkować, gdy biorę wieczorami od 200 do 500 mg 5-eabp? Czy przed każd ąrepetą zaruzcić jako uzupełnienie, CZY wcześniej zjeść więcej?
Uwaga! Użytkownik raven gray jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1794 / 124 / 0
Laczac peaki - jak najbardziej. Natomias 5-htp na zejsciu to piekna jego minimalizacja.
Któż nam powróci te lata stracone
bez wiosennego w wiośnie życia nieba?...
Wołają na nas, że w złą idziem stronę,
precz o świat troskę rzucając powinną,
a czy pytają się nas, co nam trzeba
i czyśmy mogli obrać drogę inną?
  • 149 / 1 / 0
zamówilem 5-htp z www.zdrowysklep.net 10g w proszku . Nie wiem czy coś z moimi bebechami nie tak ale przy dawce ok 0,5g na pusty żołądek powoduje niesamowity ból brzucha. Skupić sie nie idzie na niczym a o conajmnniej 5 wizytach w kiblu nie wspomne. Ostatnio próbowałem na "lekko pełny " żołądek i mielenie w brzuchu tez sie pojawia :/
Ktoś ma takie same objawy czy może kupiłem jakieś dziadostwo które rozpierdziela mnie od srodka ?
Uwaga! Użytkownik dimon nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2881 / 302 / 0
Dawkowanie tego czegoś to od 50 do 300mg. Oczywiście polskie ćpaki będą brały i po cały gram, sam też brałem dużo ale tak jak wszystkie inne specyfiki ten też ma swoje skutki uboczne
To całkiem normalne, jesteś zdrów.
Więc się w miasto wypuszczam
niech Bóg będzie ze mną jak autodestrukcja
masz wyraźny kształt, a świat to iluzja
jakbym te twoje pieniądze miał to bym je puszczał
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Parlamentarny Zespół ds. Depenalizacji Marihuany zawiesza prace

Rok temu politycy obozu rządzącego ogłosili wielki, historyczny projekt: pierwszy w Polsce Parlamentarny Zespół ds. Depenalizacji Marihuany. Miało być nowocześnie, postępowo, europejsko. Miał być projekt, miał być progres, miało być „po wyborach ruszamy pełną parą”.

Konopie i tytoń: niebezpieczne połączenie dla mózgu

Naukowcy z McGill University w Kanadzie odkryli, że używanie zarówno marihuany, jak i tytoniu, prowadzi do wyraźnych zmian w mózgu. Badania wskazują, że osoby korzystające z obu tych substancji częściej doświadczają depresji i lęku. Wyniki badań opublikowano w magazynie „Drug and Alcohol Dependence Reports”.

Korea Południowa: Torebki wyglądające jak herbata wypływają na plaży. W środku narkotyki

Ketamina w torebkach przypominających herbatę - takie pakunki znajdują na plaży mieszkańcy południowokoreańskiej wyspy Jeju. Władze ostrzegają, aby ich nie dotykać i nie otwierać, a także informować policję.