Dział poświęcony harm reduction – metodom mającym na celu złagodzenie negatywnych konsekwencji zażywania środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 631 / 14 / 0
Nawet bez starych ran nie powinno się tam pukać, jeśli doszły do tego blizny, to zupełnie nie polecam. Spróbuj wyczuć sobie żyły gdzieś wyżej, tam są grubsze i bezpieczniej w nie pukać.
  • 909 / 19 / 0
Dlaczego nie można? Byłam kiedyś tak zdesperowana, że probowałam w nie pukać i jakoś nie wychodziło, ale wtedy nic mi nie wychodziło.
Za to na przedramieniach dziwnym trafem jedna żyła jakby powiększyła mi się, wypiętrzyła. Wyraźnie wystaje, kusi i niezwykle łatwo jest w nią puknąć. Raczę ją nawet dwa razy jednego wieczoru. Nie chowa się - wręcz przeciwnie.
To normalne? Co to może być? Może to zrosty? Chociaż działa i prawie nie boli jak wkłuwam.
Ostatnio zmieniony 01 czerwca 2011 przez gynoid, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 73 / 2 / 0
Eh jak się jest zdesperowanym to próbuje się pukać w każdą najmniejszą zyłkę. Ja mam już dawno pozapadane wszystkie grubsze baty na rękach, ostatnio sobie zapodawałam w zyłkę na palcu (!), też daje rade tylko musi być cienka igła. Ostatnio w laboratorium normalnie pobrała mi krew z żyły na nadgarstku. Chciałabym mieć takie żyły jak 5 lat temu, czasem jestem już tak zmęczona szukaniem kanału że mam dość. Chyba pozostało mi tylko kłucie się w pachwinę, ale mam jakieś opory przed tym bo kojarzy mi się to ze starymi, wykończonymi ćpunami z którymi miałam styczność. Wali ktoś tu w pachwinę? Jak tak to mam pytanie na priv.
  • 1384 / 14 / 0
MarcinM21 pisze:
woda rp szok jakies 2 tyg temu kupowelm pompki , drzazgi i wode , dzis to samo, no i woda aqua pro 3x5ml i 0 problemow moze u nas jeszcze nie slyszeli %-D
bo woda do inj nie jest na recepte,nigdy nie była i nie będzie-a nawet nie ma prawa byc!!!!Tylko na H pokutuje przekonanie że woda do iniekcji jest na recepte-bo jedna apteka internetowa ma błąd na swojej stronie(jest tam napisane ze jest na recke-a nie jest-i przyslą wam-całe galony tej wody-z tej strony gdzie napisane jest ze na rece-i nie bedą chcieli recepty),no i jakiemys przyszczatemu14latkowi w aptece nie sprzedali na odczepnego mówiąc ze jest na recepte.Tak oto niewiadomo w co wierzyć-bo jakaś głupia plota może podważyć wiarygodność waznych info zawartych na forum(a części z nich zawdzięczam to że sie jeszcze nie otrułem.
Prosze skonczcie z tą farsą z wodą do iniekcji na recepte-przecież to smieszne
Zresztą po huj ta woda??a żywiec zdrój,przegotowana,lub zdemineralizowana też mogą być,podobnie jak sól fizjologiczna
  • 2814 / 14 / 0
Uwaga! Użytkownik PCP jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 189 / 3 / 0
Ja uzywam soli fizjoligicznej w amułkach. Jak nie mam soli to korzystam z plynu do soczewek kontaktowych. Jest sterylny i nie ma w nim konserwantow ktore mogly by szkodzic, ogolnie oprocz wody zawiera mniej niz 1% innych substancji wiec mysle ze nadajesie lepiej niz Cisowianka hehe. 250Ml kosztuje ok 20zl a ze nosze soczewki to mam go pod reką zawsze. Pozdrawiam!
  • 3206 / 176 / 0
Czy pukanie w dłoń jak radzi v. kilka stron wcześniej jest bardziej niebezpieczne niż w przedramię?
Uwaga! Użytkownik ItvH2erPPPWR nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3197 / 380 / 0
W dłoń boli bardziej i trudniej się goi. Im cieńsza żyła tym szybciej się zapadnie jak jej będziesz nadużywał.
  • 3449 / 124 / 8
A do tego jest duże prawdopodobieństwo ukłucia nerwu i trwałych uszkodzeń.
  • 1241 / 9 / 0
hey mam nietypowe pytanie pomyslalem ze moze w tym watku sie wpasuje ...
skonczyl mi sie sprzet ... mam mase uzywanego -> mieszkam w Anglji gdzie na strzykawki trzeba miec recepte
ale sa przeciez programy wymiany strzykawek ... czy ktos sie orientuje jak to wyglada w praktyce .. podbijam daje stary sprzet a oni mi daja nowy ...-> czy beda wypytywac kto jestem itp ?
sorry jesli nie w tym dziale ale jak nie tu to gdzie ;) co mam pukac uzywanym sprzetem ?
ODPOWIEDZ
Newsy
Chatbot AI Reddita „pomaga” w leczeniu bólu. Wśród rekomendacji: heroina

Reddit w pośpiechu wycofuje swojego nowego chatbota AI o nazwie „Answers” z dyskusji na tematy zdrowotne. Powód? Przeczytajcie.

Wino z kokainą stało się przebojem. Papież pisał encykliki, sącząc Vin Mariani

Pod koniec XIX w. kokaina była uznawana za cudowny lek na wszystko. Była też składnikiem Vin Mariani, czyli ulubionego napoju papieża Leona XIII. Ojciec Święty tak je sobie upodobał, że wystąpił w jego reklamie, a twórcę receptury, Angelo Marianiego, odznaczył medalem. Nie był zresztą jedynym sławnym entuzjastą tego wina.

Dostęp do legalnych sklepów z marihuaną wiąże się ze spadkiem nadmiernego spożycia alkoholu

Nowe, finansowane ze środków federalnych badanie przeprowadzone w stanie Oregon wykazało, że dostęp do legalnych sklepów z marihuaną wiąże się z niższym poziomem nadmiernego spożycia alkoholu, zwłaszcza wśród osób dorosłych w wieku 21–24 lata oraz powyżej 65 roku życia.