Dział poświęcony harm reduction – metodom mającym na celu złagodzenie negatywnych konsekwencji zażywania środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 1959 / 58 / 0
A to nie idzie z tej samej rury czasem? %-D
Thirteen seconds to blood-brain barier. thirteen@safe-mail.net
  • 1718 / 9 / 0
Wlasnie idzie, a liczac teraz te zajebiste srodki czystosci w postaci kretow, czy domestosow, to pewnie full lux, woda do pukania.

A zeby nie bylo offtopu, czy woda do iniekcji jest na repke? Bo spotykam sie z mylnymi informacjami.
  • 1959 / 58 / 0
Teoretycznie jest, ale w większości aptek jest wyraźnie napisane, że jest bez recepty. Płaciłem 23gr za plastikową ampułkę 5ml Aqua Pro Injectione.
Ostatnio kupiłem 50 takich i na zasadzie "spoko już podaje" %-D .
  • 3449 / 124 / 8
Klasyczny martwy przepis.
  • 1384 / 14 / 0
Czeslaw pisze:
Klasyczny martwy przepis.
Zaden przepis woda do iniekcji nie jest i nie była nigdy na recepte.
  • 2814 / 14 / 0
Są przepisy to regulujące.

Proponuje zajrzeć do wykazu produktów leczniczych dopuszczonych do obrotu na terytorium Rzeczpospolitej Polskiej (PDF) z obwieszczenie Prezesa Urzędu Rejestracji Produktów Leczniczych, Wyrobów Medycznych i Produktów Biobójczych z dnia 30 marca 2010 r. w sprawie ogłoszenia urzędowego wykazu produktów leczniczych dopuszczonych do obrotu na terytorium rzeczypospolitej polskiej (Dz. Urz. MZ. 2010 nr 6 poz. 40), aby ostatecznie rozwiać tę kwestię.

[ external image ]
Uwaga! Użytkownik PCP jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1111 / 17 / 0
W każdym razie mnie nigdy nikt o receptę nie prosił, czyli martwy przepis w istocie.
  • 53 / 1 / 0
kiedyś kupując pompke aptekara nie sprzedała mi, mówiła że nie ma, poprosiłem tez o wodę to spytała się o receptę, ale z tą wodą to tylko ten jeden raz nie sprzedała, tak zawsze brałem bez recepty. natomiast insulinówki przekonałem się że często są ale nie sprzedają typom podejrzanym o branie narko. wiem to z autopsji, na ciągu gorzej ubrany na głodzie i często mówią ze nie ma.
  • 800 / 8 / 0
Woda jest na recepte. Już od dość dawna. Mowa o takiej w buteleczce plastikowej, tam malutko jej jest. Nie wiem dokładnie jak ona się nazywa.
  • 1959 / 58 / 0
Aqua pro injectione.
ODPOWIEDZ
Newsy
Chatbot AI Reddita „pomaga” w leczeniu bólu. Wśród rekomendacji: heroina

Reddit w pośpiechu wycofuje swojego nowego chatbota AI o nazwie „Answers” z dyskusji na tematy zdrowotne. Powód? Przeczytajcie.

Wino z kokainą stało się przebojem. Papież pisał encykliki, sącząc Vin Mariani

Pod koniec XIX w. kokaina była uznawana za cudowny lek na wszystko. Była też składnikiem Vin Mariani, czyli ulubionego napoju papieża Leona XIII. Ojciec Święty tak je sobie upodobał, że wystąpił w jego reklamie, a twórcę receptury, Angelo Marianiego, odznaczył medalem. Nie był zresztą jedynym sławnym entuzjastą tego wina.

Dostęp do legalnych sklepów z marihuaną wiąże się ze spadkiem nadmiernego spożycia alkoholu

Nowe, finansowane ze środków federalnych badanie przeprowadzone w stanie Oregon wykazało, że dostęp do legalnych sklepów z marihuaną wiąże się z niższym poziomem nadmiernego spożycia alkoholu, zwłaszcza wśród osób dorosłych w wieku 21–24 lata oraz powyżej 65 roku życia.