Więcej informacji: Opioidy w Narkopedii [H]yperreala
Lemarko pisze: Kurwiku moj drogi ludzie maja sklonnosc do klamania,od zarania czwilizacji,
a szczegolnie siebie
bo zycie nie daje im tego co wlasciwie sobie kiedzs np.po maturze zaplanowali.
To nie tylko cpunska przypadlosc, choc cpun pod tzm wygledem, jak i wieloma bo czesto sie zgadzam z Twoimi przemysleniami przoduje, bo cpajac oklamuje sie czesto np od str. biochemii.nawet nim zacznie cpac jest juz junk+driven.
I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
jasne?
to bardzo niedobrer,serialka- chciałbym niwiedzieć że są dragi.choć mi OK
Lemarko - jesteś upierdolony i sie gubisz, przemyśl co napisałeś bo myślisz co innego.
I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
timewasters :D
Tytul watku i dzial w jakim sie on znalazl brzmi jakby opiaty byly jedynym izalezniajacym narkotykiem. Takie samo uwarunkowanie jakie zostalo opisane ma nalog alkoholowy czy stymulantowy i na takim samym mechanizmie funkcjonuje - narkotyk bierze sie, aby pobudzic uklad nagrody, czyli zwiekszyc wydzielanie dopaminy - i akurat w tej roli kokaina czy metamfetamina sprawuje sie duzo lepeij niz heroina czy fentanyl.
Alkoholizm to powolanie!
I jeśli czyta to ktoś kto ma zamiar spróbować kody to zapraszam do poczytania moich postów o tym jak wygląda uzależnienie i jak przechodzę detoks , piszę długo i treściwie więc można się przekonać na oczy (parę zdj. też dorzuciłem do postów) że koda to zdradliwa kur** i albo się popłynie dalej , albo jak ja trzeba pocierpieć i odstawić a później łazić na terapie ... Ale mam nadzieję że uda mi się w miarę szybko wrócić do normalnego życia (szybko=6mies). Tak więc jak możece to nie próbujcie opiatów bo możecie(nie koniecznie ale ja też tak myślałem że będę to kontrolował i na początku tak było) popłynąć i dopłynąć aż do subst. podawanych iv albo do kostnicy jak mój ŚW. Pamięci Kolega Kamil któremu siadły nerki od 10 lat brania fety. A miał tylko 25 lat , serio....
Ja osobiście każdemu teraz odradzam opiaty i sam zostaję tylko przy ziole i to jeszcze nie kupnym bo to syf a poza tym nie będę wydawał już kasy na dragi bo mam tego dość. Wolę mieć pełny portfel niż średnio-pusty.
Pozdrawiam serdecznie, POPIERAM TWÓRCĘ I PRZESŁANIE TEGO TEMATU , JA SIĘ NA OPIATACH JUŻ PRZEJECHAŁEM.
powiedz mi, kto to spłodził, a to pomszczę!!!!
konsultacja ze mną zagraża życiu i zdrowiu
Janssen-Cilag powinien mnie dożywotnio sponsorować
matka chemia kocha swoje dzieci i nie pozwoli im umrzeć w samotności
Marihuana najczęściej używaną substancją psychoaktywną w Polsce po alkoholu, kofeinie i nikotynie
Jeden na dziesięciu trzydziestolatków pracuje pod wpływem. Naukowcy biją na alarm
Narkotykowy krajobraz Europy. Nowy trendy na czarnym rynku
Psychodeliki i zdrowie psychiczne: Nieuregulowani 'szamani' z Kapsztadu
Choć substancje psychodeliczne są w Republice Południowej Afryki nielegalne, wielu samozwańczych uzdrowicieli i szamanów z Kapsztadu otwarcie reklamuje ich stosowanie w swoich terapiach.
Wino z kokainą stało się przebojem. Papież pisał encykliki, sącząc Vin Mariani
Pod koniec XIX w. kokaina była uznawana za cudowny lek na wszystko. Była też składnikiem Vin Mariani, czyli ulubionego napoju papieża Leona XIII. Ojciec Święty tak je sobie upodobał, że wystąpił w jego reklamie, a twórcę receptury, Angelo Marianiego, odznaczył medalem. Nie był zresztą jedynym sławnym entuzjastą tego wina.
Rewolucja w Amsterdamie? Chcą zakazać sprzedaży marihuany turystom
Władze Amsterdamu chcą ograniczyć "turystykę narkotykową" i rozważają zakaz sprzedaży marihuany osobom bez meldunku w Holandii. Pomysł budzi jednak sprzeczne reakcje wśród polityków i przedsiębiorców.