19 maja 2017Metropolis pisze: jest silnie żrące tak, jak klefedron (wypala błony śluzowe)
Pisalem przejrzyj temat.
Sam inozytol... no coz..
Jak doczytasz - serotonina to jedno, receptor drugie a odtruwanie sie od klefa zupelnie cos innego.
Ostatnia moja odpowiedz for ju. Przejrzysz temat wrocimy do dyskusji.
Jak za pomoca witamin regenerujesz serotonine to git.
Brawo. Aczkolwiek dobrze wiedzic.
Takim uzytkowaniem predze czy pozniej krzywde sobi zrobisz.
Wit b8 nie ma wplyu na serotonn. Warunkuje kilka innych rzeczy m.in blony komorkowe
Reguluje receptory.
Seotonin to tryptofan. Prz czym tryptofan w oganizmie wykorzystywany jest w wieku innyc miejscach.
Konie ot z mojej strony
19 maja 2017Metropolis pisze:
Dla mnie osobiście substancja chemiczna wywołująca zmianę w percepcji rzeczywistości choćby na krótki czas może być lub jest zagrożeniem dla funkcjonowania tkanki nerwowej i przebiegających tam procesów. Chyba że jest tak jak mówisz: krótko działające substancje nie stanowią zagrożenia.
19 maja 2017Brainnn pisze:
Przeciez ketony to proste substancje -uwalniaja przekazniki, blokuja rozpad.
Konczy sie dzialanie idziesz spac-jesz, uzupelniasz braki, straty zaczynaja sie odbudowywac.
Toksyczne sa substancje ktore za dlugo dzialaja, maja toksyczne metabolity, niszcza neurony.
Owszem czesc z nich indukuje palenie lba, ale bez przesady...
Nie będę cytował Twoich wcześniejszych postów, ale generalnie to jeden wielki pseudonaukowy bełkot dotyczący/wychwalający klefa. To wszystkie ketony nie są neurotoksyczne? mefedron np. jest i są na ten temat artykuły naukowe. Jak masz zniszczone neurony to nie możesz uzupełnić braków jak idziesz spać. Długość działania substancji jak wspomniałem wyżej nie = toksyczności.
Piszesz wcześniej o tym, że nie ma badań dotyczących tego, że klefedron jest neurotoksyczny. Są jakieś badania, że nie jest? Na podstawie profilu działania i podobnych mu substancji wszystko wskazuje na to, że może być neurotoksyczny i nawet jeżeli dawka jednorazowa dajmy na to 200mg nie jest to już taka dawka i dorzutka może być. Skąd możesz wiedzieć czy jest czy nie jest?
Od 2019 roku trwa złota era medycyny psychodelicznej
Jeden na dziesięciu trzydziestolatków pracuje pod wpływem. Naukowcy biją na alarm
Narkotykowy krajobraz Europy. Nowy trendy na czarnym rynku
Chatbot AI Reddita „pomaga” w leczeniu bólu. Wśród rekomendacji: heroina
Reddit w pośpiechu wycofuje swojego nowego chatbota AI o nazwie „Answers” z dyskusji na tematy zdrowotne. Powód? Przeczytajcie.
Dostęp do legalnych sklepów z marihuaną wiąże się ze spadkiem nadmiernego spożycia alkoholu
Nowe, finansowane ze środków federalnych badanie przeprowadzone w stanie Oregon wykazało, że dostęp do legalnych sklepów z marihuaną wiąże się z niższym poziomem nadmiernego spożycia alkoholu, zwłaszcza wśród osób dorosłych w wieku 21–24 lata oraz powyżej 65 roku życia.
Zaskakujący trend wśród Polaków. Chodzi o spożycie alkoholu
Spożycie alkoholu aktywnie ogranicza 55 proc. Polaków, a 21 proc. deklaruje całkowitą abstynencję.