Substancje wykazujące działanie prokognitywne.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 618 / 111 / 0
Franiuu pisze:
Serio wszystkich tu obecnych nagle strach oblecial?
tak, zapewne cała społeczność [H] ćpająca w ciemno każde powstające RC-ki miksując z czym się da, zesrała się ze strachu przed tym nootropem
  • 334 / 6 / 0
tomaszu99 pisze:
tak, zapewne cała społeczność [H] ćpająca w ciemno każde powstające RC-ki miksując z czym się da, zesrała się ze strachu przed tym nootropem
Hehe, to taka mala prowokacja byla ;)
Ale fakt ze tylko dwie osoby bralo, mimo takiego zainteresowania substancja jednak dziwi.
Ja tam niedawno zaczolem uczyc sie nowego jezyka - niemieckiego. Zamierzam opierdolic 15mg tego cuda we srode, 2h przed zajeciami, ciekawe jak bedzie mi szlo powtarzanie nauczonych na tamtejszych zajeciach slowek ;)
Ehh,ja tam sie nie pierdole ;)
  • 618 / 111 / 0
polskiego się wpierw naucz :-p
  • 642 / 18 / 7
@Franiuu
Może jeszcze powiedz, że to Twoje pierwsze doświadczenie z tą substancją.
Ja wole się trochę "popierdolić" i dowiedzieć się więcej o tym związku niż on miałby "popierdolić" mnie, co nie?
Ale skoro jesteś takim hardcorem to nie zapomnij zdać relacji. %-D
The sooner you stop, the less you suffer.
  • 334 / 6 / 0
Niestety wczoraj dostalem od vendora maila :

Twoje zamówienie zmieniło status
Zamówienie nr xxxx otrzymało status: oczekiwanie na dostawę ;(

Takze relacja sie opozni.
  • 109 / 3 / 0
Wie ktoś coś o łączeniu prl'a z noopeptem? Kuracja prl'em ma jakieś długofalowe skutki, czy jego działanie jest głównie doraźne. Biorę go już 5 dzień, ale z całą masą innych nootropów. Działanie wyraźne i bardzo zadowalające, choć zapewne reszta nootropów też ma w tym jakiś udział.
  • 1 / / 0
Dobra zarejestrowałem się bo zaczołem brać udział w testach tego tajemniczego specyfiku. Zamierzam edytować ten post w ramach zdawania sprawozdania z efektów jakie u mnie wywołał PRL-8-53

Lecz najpierw krótko o mnie (abyśmy wiedzieli jaki jest punkt wyjsciowy):
-Jestem na 2 roku medycyny
- Nie miałem kontaktu z żadnymi (tak zielonym też) narkotykami. Jedynie kawa (dużo) papierochy (średnio) i alkohol (śr. co półtorej tyg z raz na miesiąc reset :) ) Więc mózgu nie mam jakoś zniszczonego (chyba xD)
- Ogarniam ze względu na specyfikę studium dosć dużo materiału jednakże nie potrafie zmusić się do pracy jak kombajn jak niektórzy moi znajomi,
- po 2 tyg od koło nie bardzo pamietam o czym ono było.
-brałem wczesniej przez miesiąc noopept (efekt był mniejszy niz się spodziewałem ale byłem pozytywnie zaskoczony)

Teraz konkrety:
-PRL ma smak troszkę goszki wg mnie ale strasznie podraznia bł. śluzową, a moze bardziej opisałbym to jak efekt znieczulajacy. Język zrobił się taki jak po trzymaniu za długo septolete intensiv w jednym miejscu. Więc zrezygnowałem z trzymania pod językiem i połknąłem.
-Zapiłem kawą zeby jape przepłukać

-jakiegoś konkretnego działania jeszcze nie widzę (po noopepcie miałem efekt takiego wyostrzenia jak niektórzy mówią)
-wszystkie uczucia są na poziomie placebo

Dobra to była pierwsza dawka (ok 2 mikrołyżeczki) pobierzemy zobaczymy.

PS: Proszę niech ktoś kto to brał wypowie sie co do smaku tego środka i czy czuje to co ja.
  • 642 / 18 / 7
alkohol i szlugi to też dragi, i to wcale nie lekkie. %-D
Drętwieje język, smak może nie jak czekolada, ale "goszki" według mnie nie jest. Dość ostry zapach.
O działaniu jeszcze nic Ci nie powiem. Napiszę więcej, jak spróbuję więcej. ;)
  • 1857 / 70 / 80
W ciągu kilku dni zaczynam testy, będę raportował na bieżąco. Doświadczenie w nootropach znikome bo tylko noopept przez niedługi okres -> krótkotrwałe działanie na granicy placebo + skutki uboczne.
  • 642 / 18 / 7
Zażywam od trzech dni. Dawka to 3 mg rano pod język. Jutro zwiększam do 5 mg. Działanie na plus. Ma się trochę więcej energii, chęci. Na razie za dużo nie mogę powiedzieć. Brak jakiegokolwiek wpływu na serducho.
No i jednak kolegę wyżej wprowadziłem w błąd - prl-8-53 ma lekko gorzkawy smak.
ODPOWIEDZ
Newsy
Publikacja: ręczny system do wykrywania MDMA

Komunikat Instytutu Ekspertyz Sądowych im. Prof. dra Jana Sehna w Krakowie.

Narkotyki w starożytnym Egipcie i Mezopotamii? Archeolodzy mają koronny dowód

Nowe badania przenoszą nas w czasie o ponad 2500 lat. Odkryto dowód na to, że elity starożytnego Egiptu i Mezopotamii regularnie używały opium. Był to stały element ich życia. Prawdę ujawniło alabastrowe naczynko.

Danii: jazda autem po zażyciu gazu rozweselającego na równi z jazdą pod wpływem narkotyków

W Danii prawnie zabronione jest prowadzenie samochodu pod wpływem gazu rozweselającego (podtlenku azotu). W takim wypadku kierowca będzie traktowany tak, jakby zażył narkotyki, i może stracić prawo jazdy na trzy lata