Substancje wykazujące działanie prokognitywne.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 216 / 3 / 0
Re: PRL-8-53
Nieprzeczytany post autor: Tessa »
Kvaken pisze:
https://www.reddit.com/r/Nootropics/com ... ive_gains/
w spatial searchu podskoczyl z 14 do 23 zarzucajac PRL 8-53 intranasal, probowal ktos?
ps jakby ktos mogl przetlumaczyc w krokach jak on zrobil ten spray do nosa zamiast wciagania na sucho bylbym bardzo wdzieczny

PRL wpływa negatywnie na zatoki, więc postanowiłem podgrzać trochę wody w mikrofalówce w szklanej fiolce, do wrzenia, aby ją wysterylizować, dodałem około 1/2 - 1 mg pirosiarczynu potasu aby usunąć chloraminy (używane tutaj [w jego mieście???] zamiast chloru), pozwoliłem by wystygło, następnie zmieszałem 0,2 ml / 20 jednostek z 15 mg PRL i odrobiną soli morskiej, ponieważ roztwór soli morskiej jest mniej drażniący dla zatok (jest podobny składem do śluzu z nosa). Używam mojej strzykawki insulinowej z odciętą górą jako własnej roboty spray do nosa. Działa całkiem dobrze, wycisnąłem go pod światło i spray jest całkiem ok jeśli prawidłowo przygotowany.
  • 7 / / 0
Naczytałem sie trochę o PRL'u i postanowiłem zakupić (drogie kur#stwo!)
Szczerze mówiąc dziwne działanie, bliżej nieokreślone (u mnie)
Na początku takie jakby slow motion + wyostrzenie niby nie a jednak zauwazalna zmiana percepcji i takie "dziwne" uspokojenie (ciężko to opisac).
N drugi dzien dolożylem do tego Noopept 3x10 mg i widać ze podbił efekt bo zrobiłem sie bardziej "energiczny", zachciało mi sie robić różne rzeczy a do tego odczulłem jakby czas szybciej mi płynął.
Efektu poprawy pamieci nie zanotowałem ( o dziwo!) nadal jestem nieogarnięty i potrafię zapomnieć o ważnych sprawach.
Mam za to wrażenie że poprawił u mnie szybkosć i jasność formułowania wypowiedzi, zdań mimo że nie miałem z tym problemów to moja elowkencja jeszcze wzrosła.
Dodatkowo (ale to chyba po noopie lub własnie miksie z nim) wzrosła moja pewnosć siebie.
Tyle z dotychczasowych spostrzeżeń ;)
RoIoKoIo oToIoKoIoo.o.o.ooOoDoCoZoYoNoNoIoKoI
  • 66 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: adamziolo »
Zdecydowałem się na zakup 1g tej substancji w ramach testu, głównie dzięki opiniom ,że bardzo usprawnia pamięć krótkoterminową oraz długoterminową. Po pierwszych próbach tj 10mg w tabletce i 8mg pod język nie wyczuwam żadnych pozytywnych efektów materii pamięci jedynie lekkie przymulenie. Czym to może być spowodowane i jak temu zaradzić? Dodam ,że nie stosuje żadnych innych nootropów ani używek, raz na jakiś czas jedynie piwko.
  • 21 / 2 / 0
Spróbuj w dawkach 5 mg..
  • 48 / 6 / 0
tak jest, dawki ~5mg i więcej nie potrzeba, żeby się nie zapętlić w coraz większe ;)

btw. próbował ktoś w kroplach, czy sprayu do nosa? czy bezsens i więcej niż z orala się nie wyciągnie?
  • 1987 / 108 / 0
Nieprzeczytany post autor: scr »
Mentos01 pisze:
Według przeprowadzonych badań Dr Nikolaus'a Hansla'a z Creighton University wynika, że PRL 8-53 jest toksycznym środkiem. Nadal nie można ustalić prawidłowego dawkowania substancji. W testach używano dawki 5 mg. Ustalono, że stosowanie większej dawki jest niebezpieczne a skutki tego ukazały się po jakimś czasie. Warto wspomnieć, że Dr Hansl na własnej osobie testował PRL 8-53. Obecnie nie można ustalić czy PRL 8-53 jest legalny.
Podeślij proszę źródło tych rewelacji.
PRL-8-53 jest substancją mało przebadaną, ale nie słsyzałem by były badania opisujące konkretne niebezpieczeństwa.
Co do legalności to oczywiście, że jest legalny.
Uwaga! Użytkownik scr nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 210 / 17 / 0
@scr

Chyba w to nie uwierzyłeś? ;-)
Przejrzyj posty tego użytkownika.
Mentos to jakiś przeciwnik wszystkich noo substancji,
pisał o ich szkodliwości, nie opłacalności i innych bzdetach,
ze wszystkich jego postów bije rażące "NIE". Pisał w temacie o Piracetamie, że jest byłym pracownikiem
firmy farmaceutycznej i widział tajne badania o szkodliwości Piracetamu dla nerek... Śmiech na sali. ;-)
A pytanie do samego mentosa - Co to według Ciebie znaczy, że nie można ustalić, czy PRL-8-53 jest legalny? :-D
  • 21 / 1 / 0
Przyszedł mi dziś noop + prl 8 53. Noopept już po raz milionowy. PRL po pierwszej dawce (5mg) pod język nic nie odczułem oprócz tego, że język od dołu zdrętwiał. Zobaczymy, co się będzie działo dalej ;>

s

Jak myślicie...czy to drętwienie języka jest szkodliwe czy to po prostu tak działa, ale nic nie robi?
  • 66 / 1 / 0
brainFuck pisze:
Jak myślicie...czy to drętwienie języka jest szkodliwe czy to po prostu tak działa, ale nic nie robi?
Drętwienie języka po PRL 8 53 występuje praktycznie u każdego,a wielu forach przeczytałem taką opinię. U mnie prl 8 53 w różnych dawkach (5-15 mg) powoduje jedynie wzrost temperatury ciała co skutkuje pojawieniem się rumieńców na twarzy, co jest bardzo denerwujące. Mam nadzieję ,że mniejsza dawka zadziała bo nie chce aby to był chajs wyrzucony w błoto.
  • 1 / / 0
Można stackować z noopeptem?
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Grzyby halucynogenne zdumiały wszystkich. Są dziwniejsze niż myślimy

Psylocybina - substancja odpowiadająca za "magiczne" działanie niektórych grzybów - wyewoluowała niezależnie co najmniej dwa razy. Do takiego wniosku doszli naukowcy z Niemiec i Austrii, którzy opisali zaskakujące różnice biochemiczne między dwoma rodzajami grzybów wytwarzających ten sam związek.

Danii: jazda autem po zażyciu gazu rozweselającego na równi z jazdą pod wpływem narkotyków

W Danii prawnie zabronione jest prowadzenie samochodu pod wpływem gazu rozweselającego (podtlenku azotu). W takim wypadku kierowca będzie traktowany tak, jakby zażył narkotyki, i może stracić prawo jazdy na trzy lata

Konopie i tytoń: niebezpieczne połączenie dla mózgu

Naukowcy z McGill University w Kanadzie odkryli, że używanie zarówno marihuany, jak i tytoniu, prowadzi do wyraźnych zmian w mózgu. Badania wskazują, że osoby korzystające z obu tych substancji częściej doświadczają depresji i lęku. Wyniki badań opublikowano w magazynie „Drug and Alcohol Dependence Reports”.