koala pisze: Nie mam lęków wegetatywnych, ale jak zwykle nie mogłem zasnąć po paleniu i obżarłem się:
Valused (chmiel, passiflora incarnata, waleriana)
Valerin sen (chmiel, waleriana, kozłek lekarski, melisa, magnez)
Tabletki uspakajające Labofarm (chmiel, waleriana, melisa, Leonuri herba)
Aktualnie testuję wyciąg z konopi "Silence" - w domyśle ma regulować sen (mama: "ale jakbyś zjadł wszystkie, to miałbyś jak po trawie?" :-) )
Trzeba brać dłuższy czas, po tygodniu brak jeszcze efektów.
Bromek potasowy, podobnie jak inne bromki wywiera lekkie działanie uspokajające, spowodowane konkurencją jonów bromkowych (Br-) z jonami chlorkowymi (Cl-), które są wypierane z komórek, zwłaszcza neuronów, powodując hiperpolaryzację błony neuronalnej, a w efekcie zahamowanie niektórych czynności ośrodkowego układu nerwowego.
cytat ofc z wiki :>
Możecie się ze mnie śmiać, ale jednak coś w tym jest. Dzisiaj zjadłem sobie na kolacje 3 średniej wielkości pomidorki skrojone w plasterki, ot taka sałatka i jak by się nieco luźniej na duszy zrobiło. Coś w rodzaju melisy.
Marihuana najczęściej używaną substancją psychoaktywną w Polsce po alkoholu, kofeinie i nikotynie
Narkotykowy krajobraz Europy. Nowy trendy na czarnym rynku
Jeden na dziesięciu trzydziestolatków pracuje pod wpływem. Naukowcy biją na alarm
Jak starzeć się wolniej? Odpowiedź tkwi w... grzybach halucynogennych
Badacze z Uniwersytetu Emory w stanie Georgia odkryli zaskakujące właściwości psylocyny – aktywnego metabolitu psylocybiny – które mogą mieć wpływ na spowolnienie procesów starzenia.
Badania nad grzybami zaskoczyły naukowców. Odkrycie może pomóc wielu ludziom
Amerykańscy naukowcy przeprowadzili badania na temat działania psylocybiny, zawartej w niektórych gatunkach grzybów psychoaktywnych. Wnioski opublikowane zostały w "Nature Neuroscience". Jak się okazuje, związek ten może zmniejszać przewlekły ból i związane z nim ryzyko rozwoju depresji. Eksperymenty przeprowadzono na modelach zwierzęcych.
Mikrobiom jelitowy wpływa na pociąg do alkoholu
Mikroorganizmy tworzące mikrobiom jelitowy mogą wpływać na spożycie alkoholu, manipulując układem nagrody w mózgu - informuje czasopismo „mBio”.
