Wszystko, co dotyczy hodowli/uprawy grzybów psylocybinowych.
ODPOWIEDZ
  • 1973 / 324 / 0
Dziekuje za odpowiedzi
23 września 2025Nautilius1 pisze:

Jeżeli masz zdrową wątrobę (lekomania może na to nie wskazywać, zrób sobie np. badanie ALT we krwi), zdrowy układ pokarmowy, nie miewasz
Zrobilem sobie wszysykie mozliwe badania krwi poza hiv i aids praktycznie. Ok 400 zl ale tak, mam ten spokoj bo jestem zdrowy. Alaty itp wszystko w normach jedynie zelazo mialem troche zawyzone (?) ale nie sadze ze to przeszkadza. Pewnie za jakis czas sie znowu udziele tutaj:-)

Dobrze wiedziec, ze nawet slepy by plesn wyczul i pewnie zauwazyl. I ze sie nie umiera jak cos spieprzy w growkicie.
konto od 2011 roku (ban kiedyś, totalnie nieważne)
  • 3 / / 0
Ej jak chce zamówić growkit do domu to nie ma się czego bać? chodzi mi o to że nie chce mieć jakiś potem problemów cn.
  • 14 / 7 / 0
Up.
Ja zamawiałem wielokrotnie na paczkomat i nigdy się nie bałem heh. Zresztą puki grzybki nie wyrosną a raczej piny się nie pojawią to wszystko jest legit.
Dla niepoznaki kup mikroskop i że niby nad tą grzybnia prowadzisz badania mikroskopem %-D A i nie chwal się na lewo i prawo że "Ło kurwa ludzie grzyby mi w domu rosną "
  • 997 / 130 / 0
19 października 2025Krysoniak pisze:
Ej jak chce zamówić growkit do domu to nie ma się czego bać? chodzi mi o to że nie chce mieć jakiś potem problemów cn.
Zamawialem wielokrotnie na paczko i do domu, bez problemów.
Grzybnia jest legalna, a grzybiarze nieoplacalni do ścigania. Słyszałeś kiedyś, żeby policja zatrzymała dealera grzybów? :)
Nie ma się czym martwić, minimum bezpieczeństwa wystarczy.
  • 32 / 4 / 0
19 października 2025Krysoniak pisze:
Chyba nawet tutaj to przeczytałam, już parę lat temu - jak twoje nazwisko nie wypłynie w żadnej sprawie to nie masz się czego bać. Jednak statystyki się nie zrobią same i nigdy nie wiadomo co im strzeli do głowy, także minimum anonimowości jest bardzo wskazane.

Tylko najważniejsze - zachowuj się i bierz odpowiedzialnie! :)
  • 581 / 56 / 0
Ile najdłużej czekaliście na piny? Minął już 14 dzień i nic, nawet pleśń nie rośnie. Na swojej stronie producent ma napisane, żeby nie nakłuwać grzybni (mata konopna) i nie wkładać do lodówki, to nie wkładałem, zamoczone trzymałem w ok. 15 stopniach, później utrzymywałem 21-23 stopnie. Nie wiem czy dobrze zrobiłem, może trzeba było wrzucić to jednak do lodówki, z drugiej strony teoretycznie bez lodówy też powinny wyrosnąć... Otworzyłbym i zrobił zdjęcie, ale nie chcę ryzykować niczym, poza tym wygląda prawie jak 2 tyg temu.
ODPOWIEDZ
Newsy
Zaskakujący trend wśród Polaków. Chodzi o spożycie alkoholu

Spożycie alkoholu aktywnie ogranicza 55 proc. Polaków, a 21 proc. deklaruje całkowitą abstynencję.

Mikrobiom jelitowy wpływa na pociąg do alkoholu

Mikroorganizmy tworzące mikrobiom jelitowy mogą wpływać na spożycie alkoholu, manipulując układem nagrody w mózgu - informuje czasopismo „mBio”.

Dyrektorka szkoły w powiecie łańcuckim podejrzana o utrudnianie śledztwa ws. narkotyków

Dyrektorka szkoły podstawowej z powiatu łańcuckiego zatrzymana przez policję. Śledczy podejrzewają ją o działania utrudniające postępowanie dotyczące grupy przestępczej handlującej narkotykami.