Wszystko, co dotyczy hodowli/uprawy grzybów psylocybinowych.
ODPOWIEDZ
  • 211 / 6 / 0
08 czerwca 2023Charlatan pisze:
Cześć, szybkie pytanie.

Przedwczoraj dotarł do mnie Growkit full auto. Od tamtej pory leży w lodówce, bo za tydzień muszę wyjechać i wrócę dopiero po kolejnych 6 dniach, łącznie za prawie 2 tygodnie. Jeśli jednak dobrze rozumiem, to wersja full auto jest już mokra/nawodniona. Pojawia się zatem pytanie, czy może stać w lodówce przez kolejne kilka dni? Jeśli tak, to wyjmę go dopiero przed wyjazdem (przez te 6 dni nieobecności będzie sobie spokojnie rósł). Jeśli nie, to zaryzykuję i wyjmę go już teraz. Wiem, że suche ciastko może stać w lodówce przez długi czas, ale co z kitem full auto?
imo zle robisz, powinno sie je odpalac zaraz po przyjsciu

jak wychodzily wam kolejne proboy a kitu full auto?
  • 211 / 6 / 0
zaczalem przegladac yt, zeby zobaczyc jak to robia inni i skumalem, ze w usa sprzedaja grow kity do pracy z wlasnymi plynnymi kulturami. Jednym z jego elementow jest worek z wysterylizowanym podlozlem i miejscem do iniekcji. Okazuje sie, ze w polsce tez mozna kupic takie podloza, wpiszcie 'Popcorn do hodowli grzybów z portem iniekcyjnym', kosztuje 3 dychy. Wydaje sie to dobra alternatywa dla trudnego procesu sterylizacji w domowych warunkach, dobrze rozumiem ze kupuje do tego tube i mam fajny set?
  • 1 / / 0
Cześć, to mój pierwszy gk - Golden Teacher.
Pierwsze plony - 129g mokrych.
Wygląd niektórych grzybów mnie martwi, przeleciałem pół tego tematu, znalazłem podobnie wyglądające grzyby ale nikt nie odpowidział czy wszystko z nimi okej.
Dlatego wrzucam zdjecia i zapytam, czy z grzybami jest wszystko dobrze? Można wsuwać?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 1 / / 0
Kupiłem growkit golden teachr kilka dni temu (mój pierwszy). Nie włożyłem go od razu do lodówki, poczekałem do następnego dnia. Postępowałem zgodnie z instrukcjami, kilkakrotnie dźgnąłem go widelcem, ale ciastko bylo twarde jak skala (no prawie jak skala). Kiedy moczyłem je przez godzinę, woda sprawiła, że zaczęło pływać w pojemniku. A teraz po kilku dniach mam pare pinow i to tylko z boku? [ external image ]

Czy to "ciasto" było zepsute, czy za długo czekałem z rozpoczęciem, czy może wszystko jest w porządku?

Przeniesiono — CATCHaFALL
  • 1 / / 0
Cześć, co robicie z worem po zbiorze, przed włożeniem kolejnej sadzonki? W jakiś sposób go trzeba przygotować? Zdezynfekować? Z góry dzięki za odpowiedź :)
  • 370 / 112 / 0
@bradski, ja też czasem tak miałem że z jednej strony rosły a przy następnym zalaniu z tej drugiej.
"Life pain always sexy"
  • 36 / / 0
Siemanko, kilka pytań do bardziej doświadczonych badaczy :P

Spóźniłem się trochę ze zbiorami, grzyby już mają powykręcane do góry kapelusze, będą bezpieczne do spożycia? Moc się nie zmieni?

Ciastko i nóżki grzybów są czarne, to przez to że zbyt późno zebrałem owocniki i wydzieliła się zbyt duża ilość psylocyny, czy to objaw jakiegoś "zatrucia"?

I pytanko, czy jak zrobię herbatkę z lemon teka, to mogę ją przelać do termosu i wypić za parę godzin, czy to raczej mija się z celem?
  • 369 / 80 / 0
@IWILLDIE Zrywaj normalnie, nadają się do spożycia o ile nie są zgniłe. To czarne nóżki i ciastko to efekt zrzuconych zarodników przez grzyby.
  • 2 / / 0
Cześć,
Przegapiłem żniwa boczniaków.
Czy to się jeszcze do czegoś nadaje czy śmietnik?

Przeniesiono — CAF
  • 1 / / 0
Nie mogę znaleźć niczego na ten temat, chyba tylko ja mam kota idiotę. Pogryzł growbaga dzień po pojawieniu się pinów, a dziur jest całkiem sporo i obawiam się że się zabortują. Myślicie że dadzą radę czy czymś to zaklejać?
Uwaga! Użytkownik mileniiiiaaa nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Ponad 20% młodych dorosłych sięga po marihuanę lub alkohol, by zasnąć – badania z USA

Problemy ze snem to coraz powszechniejsze wyzwanie wśród młodych dorosłych. Jak pokazują najnowsze dane z badania opublikowanego w „JAMA Pediatrics”, ponad 20% osób w wieku 19–30 lat w USA sięga po marihuanę lub alkohol, aby ułatwić sobie zasypianie. Naukowcy z Instytutu Badań Społecznych Uniwersytetu Michigan podkreślają, że choć takie substancje mogą przynosić krótkoterminową ulgę, w dłuższej perspektywie mogą nasilać problemy ze snem i zwiększać ryzyko uzależnień.

Matka przemycała narkotyki dla syna w więzieniu. Nasączyła nimi strony książki kulinarnej

Dzięki czujności funkcjonariuszy Zakładu Karnego nr 1 w Strzelcach Opolskich oraz szybkiej reakcji policjantów, udaremniono nietypową próbę przemytu narkotyków. 50-letnia kobieta, która przyszła na widzenie ze swoim synem, osadzonym w zakładzie karnym, chciała przekazać mu książkę zatytułowaną „Zdrowie zaczyna się na talerzu”. Jak się okazało, książka kryła coś znacznie bardziej niebezpiecznego niż przepisy na zdrowe posiłki.

W sieci prowadził "sklep" z narkotykami

Prowadził "sklep" na jednym z komunikatorów internetowych. Przyjmował zamówienia na narkotyki, które następnie dostarczał w wybrane miejsca, przekazując kupującym współrzędne geograficzne. Wykorzystywał również firmy kurierskie, co umożliwiało bezkontaktową dostawę narkotyków.