08 czerwca 2023Charlatan pisze: Cześć, szybkie pytanie.
Przedwczoraj dotarł do mnie Growkit full auto. Od tamtej pory leży w lodówce, bo za tydzień muszę wyjechać i wrócę dopiero po kolejnych 6 dniach, łącznie za prawie 2 tygodnie. Jeśli jednak dobrze rozumiem, to wersja full auto jest już mokra/nawodniona. Pojawia się zatem pytanie, czy może stać w lodówce przez kolejne kilka dni? Jeśli tak, to wyjmę go dopiero przed wyjazdem (przez te 6 dni nieobecności będzie sobie spokojnie rósł). Jeśli nie, to zaryzykuję i wyjmę go już teraz. Wiem, że suche ciastko może stać w lodówce przez długi czas, ale co z kitem full auto?
jak wychodzily wam kolejne proboy a kitu full auto?
Pierwsze plony - 129g mokrych.
Wygląd niektórych grzybów mnie martwi, przeleciałem pół tego tematu, znalazłem podobnie wyglądające grzyby ale nikt nie odpowidział czy wszystko z nimi okej.
Dlatego wrzucam zdjecia i zapytam, czy z grzybami jest wszystko dobrze? Można wsuwać?
Czy to "ciasto" było zepsute, czy za długo czekałem z rozpoczęciem, czy może wszystko jest w porządku?
Przeniesiono — CATCHaFALL
Spóźniłem się trochę ze zbiorami, grzyby już mają powykręcane do góry kapelusze, będą bezpieczne do spożycia? Moc się nie zmieni?
Ciastko i nóżki grzybów są czarne, to przez to że zbyt późno zebrałem owocniki i wydzieliła się zbyt duża ilość psylocyny, czy to objaw jakiegoś "zatrucia"?
I pytanko, czy jak zrobię herbatkę z lemon teka, to mogę ją przelać do termosu i wypić za parę godzin, czy to raczej mija się z celem?
Przegapiłem żniwa boczniaków.
Czy to się jeszcze do czegoś nadaje czy śmietnik?
Przeniesiono — CAF
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Polacy a marihuana w 2025 roku: Co mówią najnowsze badania?
Historyczna zmiana w globalnej polityce narkotykowej
Dyrektorka szkoły w powiecie łańcuckim podejrzana o utrudnianie śledztwa ws. narkotyków
Dyrektorka szkoły podstawowej z powiatu łańcuckiego zatrzymana przez policję. Śledczy podejrzewają ją o działania utrudniające postępowanie dotyczące grupy przestępczej handlującej narkotykami.
Psychodeliki i zdrowie psychiczne: Nieuregulowani 'szamani' z Kapsztadu
Choć substancje psychodeliczne są w Republice Południowej Afryki nielegalne, wielu samozwańczych uzdrowicieli i szamanów z Kapsztadu otwarcie reklamuje ich stosowanie w swoich terapiach.
Dostęp do legalnych sklepów z marihuaną wiąże się ze spadkiem nadmiernego spożycia alkoholu
Nowe, finansowane ze środków federalnych badanie przeprowadzone w stanie Oregon wykazało, że dostęp do legalnych sklepów z marihuaną wiąże się z niższym poziomem nadmiernego spożycia alkoholu, zwłaszcza wśród osób dorosłych w wieku 21–24 lata oraz powyżej 65 roku życia.