Wszystko, co dotyczy hodowli/uprawy grzybów psylocybinowych.
ODPOWIEDZ
  • 1652 / 1036 / 7
@quarmaballs

Zebrane w idealnym momencie.
Teraz cały proces od nowa: zalej wodą, przez noc niech poleży w lodówce, rano odlej i znowu do wora.

Oby kolejny rzut był równie owocny!
Fajne grzybki 😊 miód na me oczy.
  • 42 / 3 / 0
@CATCHaFALL
dziekuje bardzo, kit juz chilluje w lodowce
grzybki nawet smaczne, tez mam nadzieje ze nastepny rzut bedzie tak samo owocny
a tak btw, wiesz gdzie moge kupic substrat i zarodniki? sorki jesli zly wątek czy cos ale nie moglem dobrego znalezc
  • 3613 / 595 / 1
Nie zrobiłeś odcisków gdy je teraz zbierałes?
Substrat możesz zrobić sam. To dziecinne proste, jeśli masz... szybkowar :p

Btw jaki to był gatunek?
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
  • 42 / 3 / 0
@Retrowirus
niestety nie mam szybkowaru, potrzebuje na to wiecej funduszy zebrac i odciskow tez nie zebralem bo od razu zabralem sie za suszenie.
to jest cambodia jesli dobrze pamieta, mega szybko rosnie, ma duzy zakres temperatur owocowania, daje dlugi energetyczny high i pieknie wyglada
  • 4 / / 0
Mam pytanie dotyczące temperatury w growkicie. W zeszły wtorek zalałem ciastko i aktualnie widzę że grzybnia powoli idzie do góry choć jeszcze brak wyraźnego białego dywanu na szczycie substratu. Wiem że w growkicie ciężko coś spier*olić niemniej zastanawiam się czy temperatura w pokoju (ok. 18 stopni) może mieć negatywny wpływ na owocniki (ilość zbioru/plonów)? Czy tylko rzutuje na dłuższy czas rozwoju grzybni i generalnie wydłuża cały proces?

Z góry dzięki, jestem świeży w temacie :grzybki:
How do you feel the passage of time? How you current perception looks like? Do you know where you are you going to?

Back to me with your answers :ręka:
  • 1652 / 1036 / 7
@PsyloAnvil

Skoro na zewnątrz masz 18°, to najpewniej w torbie będzie ciut więcej.
Grow kity i ogólnie cubensisy mają to do siebie, że nawet w warunkach, które są rzekomo dla nich nieodpowiednie... I tak wyrosną, jeśli tempretaura oscyluje w granicach 20°.

Fakt – czym zimniej, tym wolniej. Jeśli zaś się przesadzi z grzaniem, to jest opcja że składniki substratu zwyczajnie skisną, zamiast odżywiać zaczną niszczyć.

Imo jest ok i kluczową rolę w Twoim przypadku odegra jednak cierpliwość 😉
  • 15 / 1 / 0
Ok.10 dzień i pytanka(pierwszy box);
1. Nie są za małe? (Golden teacher)
2. Jak wachlować? Bo jak do tej pory otwieram torbę i na nią naciskam przy czym wyjmuje ciastko(nie chce niczego'zasyfic').
3. Nie jest ich za mało?

https://imgur.com/609tJrV
  • 11 / 3 / 0
Hej.
Jestem po pierwszych zbiorach. Normalną procedurą byłoby teraz zalanie pudełka i wsadzenie do lodówki na 12h. Niestety mam krótki wyjazd i nie ma kto zająć się hodowlą. Myślicie, że dobrym pomysłem byłoby nie zalewanie pudełka wodą i wsadzenie do lodówki na 2-3dni a potem zalanie i kolejny start?
Może to jakoś zaszkodzić pudełku?
  • 11 / 3 / 0
22 września 2021Sakuro pisze:
Ok.10 dzień i pytanka(pierwszy box);
1. Nie są za małe? (Golden teacher)
2. Jak wachlować? Bo jak do tej pory otwieram torbę i na nią naciskam przy czym wyjmuje ciastko(nie chce niczego'zasyfic').
3. Nie jest ich za mało?

https://imgur.com/609tJrV
1. Są ok - zaraz wyskoczą
2. Nie wyciągaj ciastka z worka - wachluj pompując worek (ściskaj i rozciągaj)
3. Będzie duży zbiór
  • 70 / 2 / 0
I ja z pytaniem. Mam GK Golden Teacher od shrooma. To mój pierwszy. Więc wszystko ogarnąłem jak trza, jednak przy zalewaniu przed lodówka zauważyłem, że ciastko nie sięga dna. Jest nad nim ok. 7 mm. Zalałem, lodówka, oddałem. Jednak ciastko nadal nie sięgało dna. Owinalem pojemnik taśmą, włożyłem do torby. I co mnie teraz zastanawia.
Czy to normalne? Czy GK wchłonął wystarczającą ilość wody? Nie chciałem zalewać wody do worka, ale teraz myślę czy tego nie zrobić? Jest w worku od 10 h i na razie nie ma żadnej rosy.
Ktoś, coś? Thx

PS: nie nakłuwałem ciastka przed zalaniem.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Dostęp do legalnych sklepów z marihuaną wiąże się ze spadkiem nadmiernego spożycia alkoholu

Nowe, finansowane ze środków federalnych badanie przeprowadzone w stanie Oregon wykazało, że dostęp do legalnych sklepów z marihuaną wiąże się z niższym poziomem nadmiernego spożycia alkoholu, zwłaszcza wśród osób dorosłych w wieku 21–24 lata oraz powyżej 65 roku życia.

Aresztowania za marihuanę w USA – raport FBI zaskakuje liczbami

Mimo postępów w legalizacji, aresztowania za marihuanę w USA nie ustają. Sprawdź, co naprawdę pokazują najnowsze dane FBI.

Kokaina w gumie do żucia

Celnicy na lotnisku Gardermoen postanowili sprawdzić dokładniej paczkę z Peru pełną słodyczy. Jak się okazało - mieli wyczucie. W środku zamiast gum do żucia znaleźli 300 gram kokainy, czytamy w dzienniku Dagbladet.