Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 987 / 38 / 0
[mention]neurobiolog[/mention], no to po prostu trafiałeś na złych psychologów. Ja trafiłem na świetnego, dobrze mi się z nim rozmawiało, potrafił słuchać, wyciągać wnioski. Psycholodzy dobrze potrafią doradzić człowiekowi. Leki to nie wszystko :) Obok nich dobra terapia to podstawa. Psychiatra zazwyczaj się nie pierdzieli, przepisze leki, i do widzenia. Nawet czasem złą albo wybrakowaną diagnozę postawi. Nie mówię też, że wszyscy psychiatrzy są źli, ale warto też z kimś kompetentnym porozmawiać i znaleźć źródło problemu, bo co jak co, to psycholog potrafi drążyć temat i znajdować problemy i dawać wskazówki jak je zwalczać.
Czasem te opinie na necie są gówno warte. Ja pierwszy raz poszedłem do dobrze znanej i ocenianej psychiatry, a całkowicie mi się nie podobało, po dwóch wizytach zrezygnowałem, bo po prostu czułem jak mnie olewa.
Uwaga! Użytkownik Dextem nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3649 / 996 / 2
Ile płaciłeś psychologowi za wizytę i ile trwała ? :-)
Gdy możesz być kim chcesz. Bądź sobą. No chyba, że możesz być Son Goku, wtedy zawsze bądź Son Goku.
Posiąść wszelką wiedzę leży w zasięgu możliwości człowieka ~ Leonardo da Vinci
Szukaj mnie na: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/
  • 987 / 38 / 0
Psychologowi 80 zł miałem, a zapłaciłem 70 bo nie miał mi jak reszty wydać :) Wizyta trwała równe 55 minut. Tak jak było ustalone na początku. Wygodne fotele, dobra rozmowa, szukanie źródła problemów, jednakże jako była to pierwsza wizyta, to szło tutaj bardziej o diagnozę. Potem psycholog stwierdził, że ciężko będzie mu pomóc rozwiązać moje problemy z zaburzeniami na tle schizofrenicznym, ale pomoże mi wyleczyć się z fobii, natręctw i znaleźć cel w życiu :)
Uwaga! Użytkownik Dextem nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 5184 / 913 / 0
A mówiłeś o swoich uzależnieniach ??
Uwaga! Użytkownik ledzeppelin2 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3649 / 996 / 2
ledzeppelin2 mnie pytasz, czy kolegi powyżej ?

bo ja psychologowi mówiłem, że biorę regularnie LSD, bo pomaga mi z depresja a psycholog mówi, że to jest swego rodzaju eksperymentalna terapia i że to bardzo ciekawe. Oczywiście nie popiera, ale poczyta o tym xD
Gdy możesz być kim chcesz. Bądź sobą. No chyba, że możesz być Son Goku, wtedy zawsze bądź Son Goku.
Posiąść wszelką wiedzę leży w zasięgu możliwości człowieka ~ Leonardo da Vinci
Szukaj mnie na: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/
  • 5184 / 913 / 0
do Dextema :D
Uwaga! Użytkownik ledzeppelin2 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 987 / 38 / 0
Jeśli do mnie, to powiem, że nie wspomniałem. Raz byłem tylko u niego. W sumie czasem mam ochotę zadzwonić, umówić się na wizytę i jak na spowiedzi wszystko opowiedzieć szczegółowo. Jak to w kodę wjebany jestem i w ogóle. Psycholog to posłucha, doradzi, a psychiatra tylko od leków jest, a to sam lepiej sobie dobiorę i nie potrzebuję jego pomocy, tylko recepty. A psychiatrę to w chuja robiłem, nawet powiedziałem, że piwo kilka razy w roku wypiję, i to tylko jedno. Byle tylko benzosy dostać %-D
  • 1345 / 147 / 8
wcześniej zdarzało się stosować fluoksetyne z alprazolamem. świrolog udowodnił rodzicom że mam stany lękowe wraz z depresją. iż mam zapas fluoksetyny to będę ją brał bo pomaga ale lekarz powiedział że to stary lek i jak go skończę to wskoczę na wenlafaksynę a alprę mam odstawić.
także rodzina nie ma nic jiż do mojego leczenia i będę mógł odzyskać plastkową torebkę pelno tych leków ale będę musiał zrobić tak by alpry jak najwięcej zabrać i schować i pojedyńcze pudełko sedamu 6mg.
Używaj @cbsz jeżeli chcesz bym odpisał

"This body holding me, reminds me of my own mortality
Embrace this moment, remember
We are eternal
All this pain is an illusion"
  • 390 / 24 / 0
Albo ćpasz albo się leczysz :)
Albo robisz zapasy alpry i najpierw się leczysz a potem ćpasz, albo próbujesz wyjść na prostą ;)

[mention]Mipro[/mention], Twój post nie wnosi nic do dyskusji. Szczególnie tekst: albo ćpasz albo się leczysz. Tym razem ostrzeżenie słowne - neurobiolog
Uwaga! Użytkownik Mipro nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1345 / 147 / 8
na ssri nie powinno się pić. leczenie nie przebiega lepiej a alkohol mocniej klepie.
do ssri świetnie pasują benzo, niwelują te 3 tygodnie wchodzenia na lek antydepresyjny
Używaj @cbsz jeżeli chcesz bym odpisał

"This body holding me, reminds me of my own mortality
Embrace this moment, remember
We are eternal
All this pain is an illusion"
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Japończycy odkryli, dlaczego papieros pomaga przy wrzodziejącym zapaleniu jelita grubego

Palenie tytoniu związane jest z olbrzymią liczbą różnorodnych zagrożeń dla zdrowia. Są jednak sytuacje, gdy papieros pomaga. Tak jest na przykład w przypadku wrzodziejącego zapalenia jelita grubego. Nie od dzisiaj wiadomo, że papierosy przynoszą ulgę osobom cierpiącym na tę chroniczną chorobę. Naukowcy z japońskiego instytutu badawczego RIKEN odkryli mechanizm, który stoi za zbawiennym skutkiem dymka. Dzięki nim chorzy będą mogli poczuć ulgę, bez narażania się na choroby powodowane paleniem.

Brazylijska roślina jurema preta skuteczna w walce z depresją.

Brazylijska roślina jurema preta, używana od wieków w rytuałach rdzennych mieszkańców, przyciąga uwagę naukowców jako możliwy środek w leczeniu depresji. Zawiera silnie działające DMT – psychodelik, który może przynieść szybką poprawę nastroju. Choć wyniki badań są obiecujące, eksperci podkreślają, że to nie jest lek dla każdego.

Niemcy. Rośnie konsumpcja marihuany wśród dorosłych

Konsumpcja marihuany w Niemczech wśród młodych dorosłych znacznie wzrosła, za to nastolatkowie rzadziej po nią sięgają.