Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 3455 / 1121 / 0
Z antydepresantami SSRI czeka się 2-8 tygodni na poprawę i zaskok i to już zależy od specjalisty ile wyczekuje, prywatnie mój reagował bardzo szybko, a w szpitalu zawsze trochę potrzymali (do miesiąca, raz 1,5). Jeeeez, jakim się było cierpliwym człowiekiem :-) teraz przy moklobemidzie czekałam 2-3 dni na rozruch, a przy miansie od 1 dnia był efekt, dzisiaj mamy 1,5 tygodnia odkąd zaczęłam brać i działanie się jeszcze stabilizuje.
Guide do nikotyny w Stymulantach Roślinnych.
W Modulatorach GABA Pregabalin Guide z redakcją Matiego.

misspillz.blogspot.com
  • 167 / 1 / 0
odstawił ktoś setraline czy inne ssri od razu? nie chce mi się pare tygodni zmniejszać dawek. bardzo źle jest?
I know I dreamed you a sin and a lie
I have my freedom but I don't have much time
  • 361 / 41 / 0
A jaką dawkę bierzesz?
Ja kiedyś brałam 100mg/dobę przez kilka miesięcy, nie odczułam żadnych negatywnych skutków odstawienia z dnia na dzień.
  • 421 / 21 / 0
Uwaga, uwaga, mam ciekawe pytanie. Przedstawie pierw nieco problem, mam okropną nerwicę lękową, tkwie w pewnym kole lęku, z którego nie moge wyjść. Leczę się od 3dni Opipramolem, który posiada podobno oddziaływanie na rec sigma, z racji że lek jest dla mnie póki co słaby, to chciałbym to z czymś połączyć. Czytałem o działaniu antydepresyjym działaniu DXM, myślę o włączeniu go do leczenia ( mowa o małych dawkach ), czy to bezpieczne ze względu na wzajemne oddziaływanie na podobne receptory?
  • 692 / 70 / 0
03 lutego 2017wkurwionygnoj pisze:
...
Opipramol to jest wogole bardzo ciekawy lek, kolezka dostal go na depresje i zaburzenia lekowe. Bierze go dalej razem z alpra i bardzo sobie zachwala za praktycznie zniesienie objawow fobii spolecznej, nie wytepiajac jednoczesnie uczuc i libido. Czasami mowi o "lekkim odklejeniu" podczas przyjmowania wiekszych dawek - rozkminialismy ze to wlasnie moze byc wynik agonizmu receptorow sigma, i odnoszac sie tu do twojego pytania - po poloczeniu opipramolu z dexem mozesz wpasc w nieprzyjemne splatanie czy stan maniakalny. Ja wiec bym na twoim miejscu nie dokladal do tej substancji kaszlaka, stan na sigmie jest naprawde kurewsko nieprzyjemny, zaczyna sie myslec jak na psychodeli [abstrakcyjnie] tylko ze zamiast pomysly naplywac do glowy, odplywaja, czlowiek nie moze sklepac zdania, czuje sie tepy i gada kocopoly ogolnie.
Zachecany jego wynikami w leczeniu (typ zmienil sie o 180 stopni dzieki zejsciu z fluoksetyny wlasnie na opipramol i intensywnej psychoterapii), rowniez zebram o psychiatry o zmiane wenlafaksyny na ten stuff.
@EDIT: Ale moj lekarz to chuj i skurwiel a na sen i leki wypisuje kurwa hydroksyzyne. Jebac konowala
BKiHKAL - Beta Ketones I Have Known And Loved: Fuck You α-PVP %-D
  • 421 / 21 / 0
@up

Z tego co ja odczułem, zdaje się że opipramol jest słabszy od innych leków SSRI, działanie może i ciekawe, sam sobie chwaliłem, ale przeciwdepresyjnie, przeciwlękowo moze działać najzwyczajniej na świecie słabiej. Ale nie rezygnuje, warto spróbować! Trzymam kciuki.

scalono / rei

Ohm, post pod postem, więc zwięźle..

Minęło 1,5 miesiąca od zaczęcia kuracji escitalopramem, a dzialania malo co czuje. Czy zwiększając dawke z 10 na 20 coś da? Czy zwiększenie dawki = zwiększenie skuteczności terapii?
  • 3455 / 1121 / 0
Tak, zwiększ dawkę, już dawno powinieneś to zrobić.

misspillz.blogspot.com
  • 785 / 16 / 0
Od 11 dni biorę 75 anafranilu i od jakiś 3 dni paro 20 zależy mi na usunięciu natręctw które siedzą wcześniej kiedyś brałem 225 klomi i 40 paro i powiem że przy tych dniach upilem się z 2 razy tak mocno i czy niższa dawka zadziała po jakim czasie gdzieś do tego biorę karbamazepine i bupropion
  • 3455 / 1121 / 0
Opisz swój problem bardziej zrozumiale. O tyle o ile zrozumiałam, odpowiadam - wyższa dawka zawsze lepiej poradzi sobie z objawami OCD/obsesji/kompulsji.

misspillz.blogspot.com
  • 421 / 21 / 0
A właśnie, jak to jest z alkoholem przy antydepresantach? Podczas kuracji Escitalopramem strasznie spodobał mi się alkohol i piłem dosyć sporo, jak się to odbija na efektach terapeutycznych? Aż tak źle?
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Mefedron z internetu w 20 minut z dostawą do domu. Uzależniają się już dzieci w wieku 12 lat

Kiedy dziennikarze TVN24 sprawdzili, jak wygląda dziś handel narkotykami w Polsce, zszokowały ich dwie rzeczy: jak łatwo są dostępne - dostawa może dotrzeć w ciągu nawet 20 minut - i kto je kupuje. Nawet 12-latkowie.

15 lat niechcianych badań. A teraz nowa rewolucja w psychiatrii

Specjalista z Wielkiej Brytanii nie ma wątpliwości, że jesteśmy świadkami nowej rewolucji w psychiatrii. Psychodeliki, jak psylocybina i MDMA, zdobywają coraz większe zainteresowanie naukowców w leczeniu depresji i innych zaburzeń psychicznych.

Niemcy po częściowej legalizacji: młodzież sięga rzadziej a dorośli korzystają bardziej świadomie

Nowe badania rządowe z Niemiec obalają jeden z głównych mitów przeciwników legalizacji marihuany – że dostępność konopi zwiększy używanie wśród młodzieży. „Drogenaffinitätsstudie 2025”, opublikowane przez Federalny Instytut Zdrowia Publicznego (BIÖG, dawniej BZgA), pokazuje, że po legalizacji użycie konopi wśród nastolatków… spadło.