Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 10 / / 0
U mnie sezon można powiedzieć się dopiero zaczął, bo znalazłem pierwsze w życiu łysiczki, sztuk cztery (1 -2 h szukania). Co lepsze wcześniej był tam wysyp grzybówek, a tym razem prawie nic, ale za to łysiczki wykiełkowały). Jeśli jeszcze by popadało to myślę, że coś by z tego było, tym bardziej, że znalazłem nowe łąki ze sporym potencjałem w otulinie leśnej i ostatnio nawet ktoś obornik gdzieniegdzie wysypał. Potrzebuje jeszcze ok. 25 sztuk, żeby dozbierać do minimalnej ilości na pierwszy raz ;)
  • 1392 / 10 / 0
Może się czepiam, ale jak widzę, że ktoś pisze "grzyby wykiełkowały", to mam ochotę mu dać warna. Proszę... :retarded:

P.S.
Co do minimalnej ilości: moja luba ostatnio podjadła sobie ode mnie 13 suszących się sztuk. Ot tak, żeby ich posmakować, bez efektów. Ku memu i jej zdziwieniu, przeżyła niebłahą psychodelię. Jeszcze po 2 piwach, które, jak wiadomo, osłabiają działanie. Choć z drugiej strony, katalizatorem grzybów było na pewno zapalenie mj. Tak, czy siak - byliśmy nielekko zaskoczeni.
You can't understand a user's mind, but try, with your books and degrees. If you let yourself go and opened your mind, I'll bet you'll be using like me. And it ain't so bad...
  • 89 / / 0
dsn pisze:
Może się czepiam, ale jak widzę, że ktoś pisze "grzyby wykiełkowały", to mam ochotę mu dać warna. Proszę... :retarded:

P.S.
Co do minimalnej ilości: moja luba ostatnio podjadła sobie ode mnie 13 suszących się sztuk. Ot tak, żeby ich posmakować, bez efektów. Ku memu i jej zdziwieniu, przeżyła niebłahą psychodelię. Jeszcze po 2 piwach, które, jak wiadomo, osłabiają działanie. Choć z drugiej strony, katalizatorem grzybów było na pewno zapalenie MJ. Tak, czy siak - byliśmy nielekko zaskoczeni.
Twa luba to pewnie drobna kobietka jest i dlatego taki efekt ;) Ostatnio po 20 suszonych miałam niezły odjazd już po 20min od zarzucenia.
  • 10 / / 0
dsn pisze:
Fakt, może było to niedojrzałe :finger: , albo powinienem napisać to w "cudzysłowie", albo napisać po prostu, że wyrosły, ale zauważyłem, że dużo osób używa na forum niestandardowego słownictwa do opisywania pewnych rzeczy.
dsn pisze:
P.S.
Co do minimalnej ilości: moja luba ostatnio podjadła sobie ode mnie 13 suszących się sztuk.
Warto w ogóle przyjmować psylocybinę w mniejszych ilościach np. regularnie, aby poprawić kreatywność, czy wspomagać się nią do rozwiązywania jakiś problemów w nauce w pracy czy psychicznych dolegliwości?
  • 433 / 2 / 0
U mnie ( polska bardzo wschodnia) koniec imprezy, w weekend zrobiłem orientacyjny wypad, znalazłem jedną sztukę, w dodatku mimo padających deszczy przeschniętą i ogólnie potarganą ze starości. Taki stan utrzymuje się już od 2-3 tygodni zatem jeśli nie pojawią się jakieś wybitnie dobre warunki atmosferyczne to w tym roku chyba już sobie daruję poszukiwania.
Legalise drugs and murder.

Moje posty to fikcja literacka.
  • 382 / 8 / 0
Jadłam raz 17 świeżych (ostatnio) i raz 15 suszonych - czy właściwie nawet niecałe 15, bo 3 lub 4 to były same trzonki - i miałam naprawdę wcale mocne wrażenia. Owszem, może tak je oceniam, bo mam na razie niewielkie doświadczenie, ale np. było dużo mocniej niż za pierwszym razem (ok. 35 suszonych). Dodam, że NIE jestem drobną kobietką, ważę ok. 90 kg (wzrost - 163); i tkanki tłuszczowej, i mięśniowej natura mi nie poskąpiła. :) Ostatnim razem były nas 4 osoby, możliwe, że byłam najcięższa w grupie - w każdym razie od drugiej dziewczyny pewnie prawie dwa razy cięższa - zjedliśmy mniej więcej tyle samo, tak z przedziału 15-20 sztuk, a ja najwyraźniej miałam najmocniejszą jazdę. Więc jednak wrażliwość na daną substancję to trochę też sprawa indywidualna.
Ja osobiście po doświadczeniu z piętnastoma sztukami nabrałam wrażenia, że w jakimś sensie tych odczuć trzeba się nauczyć - niejako kiedy się je już zna, one łatwiej przychodzą i potrzeba mniejszej dawki, by wystrzelić się na orbitę.
  • 488 / 13 / 2
Z nudów podliczyłem wasze zbiory od pierwszych postów i jeśli wierzyć użytkownikom wypowiadającym się w tym dziale to uśredniając w tym roku ludzie z hyperreal zebrali około 30 000 łysic .

W tym jakieś 1500 udokumentowanych (zdjęcia).

W całej Polsce pewnie co najmniej dwa razy więcej ;).
  • 4024 / 374 / 951
Rahciah pisze:
Z nudów podliczyłem wasze zbiory od pierwszych postów i jeśli wierzyć użytkownikom wypowiadającym się w tym dziale to uśredniając w tym roku ludzie z hyperreal zebrali około 30 000 łysic .
Impoująco wygląda ta liczba, ale w sumie wystarczy przecież, żeby 30 osób tu i tam uciułało w sezonie ten 1000 - i jest :-)
Rahciah pisze:
W całej Polsce pewnie co najmniej dwa razy więcej
Myślę, że i pomnożenie przez dziesięć byłoby realistycznym szacunkiem.
  • 488 / 13 / 2
Wliczając jeszcze nieodkryte łąki, pastwiska ukryte w kniejach czy na odludziach, czy łysice zjedzone przez zwierzęta pastewne - ogółem wysyp w kraju myślę że można by liczyć w milionach :)
  • 64 / / 0
Przez cały sezon, uzbierałem +/- 2k łysic, znajomy który wziął mnie na swoją polanę i zbierał zarobkowo wycisnął do tej pory min 10k łysic, więc sądzę, że wynik będzie znacznie wyższy.
Uwaga! Użytkownik hahul nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
Zablokowany
Newsy
Rodacy odstawiają alkohol i papierosy. Sklepy na osiedlach już liczą straty

Jak podaje Polska Izba Handlu i CMR, w listopadzie 2025 r. całkowita wartość sprzedaży w sklepach małoformatowych spadła o 1 proc., natomiast łączna liczba transakcji w tym formacie sklepów obniżyła się o 4,6 proc. w porównaniu z analogicznym okresem rok wcześniej.

Premie za alkohol w Biedronce. Związki zawodowe są oburzone

Związki zawodowe alarmują w sprawie nowego programu motywacyjnego w sieci Biedronka. Jak wynika z wewnętrznego dokumentu, pracownicy najlepszych sklepów mają otrzymać premie finansowe za najwyższe wyniki w sprzedaży alkoholu. Sprawa — zdaniem związkowców — budzi poważne wątpliwości prawne i etyczne, dlatego zamierzają oni podjąc poważne kroki.

Produkowali tyle amfetaminy, że narkotyki musieli wozić taczką

Ponad 64 kilogramy amfetaminy, nielegalna linia produkcyjna i dwie osoby zatrzymane – to efekt działań specjalnego wydziału antynarkotykowego łódzkiej policji. Ilości narkotyków były tak duże, że do ich transportu sprawcy wykorzystywali… taczkę.