Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 4 / / 0
Tony,jak to?które okolice mniej więcej? Ja też z dolnego śląska,ale od jakiegoś czasu jest suchutko,nie rosną nowe owocniki a stare już wyzbierane... Ostatnimi dniami nawet takie malutkie sztuki są już zasuszone i nie chcą rosnąć nowe.I jak tu nazbierać na resztę roku? :(
  • 34 / 1 / 0
Kumpel był na miejscu w które jutro mieliśmy jechać, i chujniaa bez grzybni...jest ktoś kto szuka na terenach woj. Lubelskiego i ma może jakieś info? ;)
  • 113 / 50 / 10
W Lubelskim ostatnio 100szt w jakies 40 min bo juz sie sciemnialo, bylo to jakies 4-5 dni temu. Jutro znow sie wybiore to zdam relacje ;-)
Czy ciemno, czy jasno- w dupie zawsze ciasno :gun:
  • 3 / / 0
Dokladniej jaka czesc lubuskiego? Polnoc czy poludnie? :D Bo dzisiaj ruszamy na lowy...
  • 88 / 1 / 0
Pomorze, star date: 5102013

warunki globalne:
temperatura: ok
opady: ok
nasłonecznienie: ok

warunki lokalne:
wilgotnośc podłoża: zła
gówna ssaków: ok
inne gatunki grzybów: brak

foto:
[ external image ]
wnioski:
powoli się rozkręca, potrzeba więcej deszczu
galaxies exploding are industrial accidents
  • 272 / 6 / 0
wczoraj 70 dzisiaj 30 sztuk. podkarpackie
Uwaga! Użytkownik raven gray jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 113 / 50 / 10
Dzis to juz z samej sciezki wynioslem jakies 200 szt. Spotkalem przy tym jakichs dwoch innych grzybiarzy ktorzy chyba spozyli czesc na lace bo byli bardzo niewyrazni, zamienilismy dwa zdania, chlopaki niesli grzyby w garsciach jakby kurwa nigdy nic. Pozdrawiam z tego miejsca jesli mnie czytacie. :cool: LubELszczyzna :finger:
Czy ciemno, czy jasno- w dupie zawsze ciasno :gun:
  • 684 / 154 / 1
20 małych sztuk podkarpackie, północny - wschód województwa, pas łąk nad Sanem. Grzyby są na ogół małe, wysuszone. Największa znaleziona sztuka ma trochę ponad 10 cm, kapelusz jakieś 2,5 cm. Reszta to małe wysuszone grzybki - zerwałem je, bo zapewne opadu w najbliższym miesiącu nie będzie w ogóle, więc ...
  • 1 / / 0
Panowie jak sytuacja w wielkopolsce?
Ja nie moge na razie nic znaleźć, jeśli ktoś zna jakieś miejscówki to proszę o pw :)
  • 4024 / 374 / 951
U mnie (mazowieckie) zapowiadało się nieźle, a tu zastój. W zeszłym tygodniu zbierałem głównie ładnie wyrośnięte okazy, w tym - drobne, w części podeschnięte. Taniec deszczu byłby na miejscu. Poniżej dla zilustrowania foty tych samych grzybów zrobione w odstępie tygodniowym:
[ external image ]
[ external image ]
Zablokowany
Newsy
Rodacy odstawiają alkohol i papierosy. Sklepy na osiedlach już liczą straty

Jak podaje Polska Izba Handlu i CMR, w listopadzie 2025 r. całkowita wartość sprzedaży w sklepach małoformatowych spadła o 1 proc., natomiast łączna liczba transakcji w tym formacie sklepów obniżyła się o 4,6 proc. w porównaniu z analogicznym okresem rok wcześniej.

Premie za alkohol w Biedronce. Związki zawodowe są oburzone

Związki zawodowe alarmują w sprawie nowego programu motywacyjnego w sieci Biedronka. Jak wynika z wewnętrznego dokumentu, pracownicy najlepszych sklepów mają otrzymać premie finansowe za najwyższe wyniki w sprzedaży alkoholu. Sprawa — zdaniem związkowców — budzi poważne wątpliwości prawne i etyczne, dlatego zamierzają oni podjąc poważne kroki.

Produkowali tyle amfetaminy, że narkotyki musieli wozić taczką

Ponad 64 kilogramy amfetaminy, nielegalna linia produkcyjna i dwie osoby zatrzymane – to efekt działań specjalnego wydziału antynarkotykowego łódzkiej policji. Ilości narkotyków były tak duże, że do ich transportu sprawcy wykorzystywali… taczkę.