Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 11 / / 0
Okolice Radomia. Dwie godziny - 85 łysiczek
  • 12 / / 0
Kampinos, dzisiaj rano- ok. 1200 grzybów w 3h w 5 osób.
Generalnie można było zbierać jeszcze dalej, ale plecy wysiadły. Wrzucę foty jak zgramy z telefonu kumpla.
  • 677 / 1 / 0
Dziś przeczesywałem okoliczne łąki i jedno pastwisko, ale jedyne co dostałem to jebnięcie elektrycznym pastuchem w głowę %-D
delikatny jestem na zwale.
  • 2881 / 302 / 0
Wczoraj we trzech uzbieraliśmy w 2 godzinki jakoś 350 sztuk i to nawet całkiem dorodnych (rekordzista miał kapelusz średnicy 4cm).
350 sztuk w 2 godziny z czego w sumie około 200 zebraliśmy w 10 minut na obszarze 25 metrów kwadratowych
Więc się w miasto wypuszczam
niech Bóg będzie ze mną jak autodestrukcja
masz wyraźny kształt, a świat to iluzja
jakbym te twoje pieniądze miał to bym je puszczał
  • 657 / 8 / 0
30 min/30 grzybów = 1 grzyb/min
Uwaga! Użytkownik Akodeen jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 119 / 7 / 0
Witam wszystkich,
sezon grzybowy w pełni. Ja już po pierwszej podrozy, ale nie bede Wam opowiadał, bo to i tak nie ma sensu :cool:

Wrzucam kilka fotek:
[ external image ]
[ external image ]
[ external image ]

i suszenie:
[ external image ]

Do tej pory 2 grzybobrania: ~180 szt/1,5h i ~70 szt/1,5h, zagłębie dąbrowskie.

Pozdrawiam
Chcę, byś wysłuchał tych słów, O jedno proszę, pozwól,
Znajdź w sobie siłę na dobro, Na wiedzę i na rozum.
Zatrzymajmy się w pędzie. Nikt nie pamięta, po co biegnie.
Czy na pewno po szczęście? Czy sam bieg nie jest biegu sensem?
  • 6 / / 0
Dzisiaj przemierzyłem ponad 10 km piechotą wokół Wrocławia (łąki nad Odrą daleko za miastem).
Nogi do d..y wchodzą, a grzybków ni hu hu.
Myślę, że łączki są okej,- są na nich jeżyki, a na ścieżce nieopodal były końskie kupy.
Może akurat nie te łąki, może jeszcze za wcześnie, może nigdy tu nic nie rosło i kto wie czy jakieś łysice urosną, chociaż wśród trawy rosły inne grzybki (ale to nie łysice,- nóżka pusta i łamliwa i nie ma 'cyca' na kapeluszu - kołpaczki jakieś /nawet nie robiłem fotki/)
[Spróbuję jeszcze raz w październiku po deszczach (jeśli popada parę dni z rzędu) odwiedzić te łąki, bo jak już rosną inne, to cholercia kto wie, może łysice wyskoczą.]
....
Ale nie ma tego złego.....
Chodząc po okolicznych łąkach wszedłem do lasku brzozowego i.....
10 sztuk amanitek zebrałem :)

http://img29.imageshack.us/img29/5783/h2u3.jpg

http://img855.imageshack.us/img855/1456/9aso.jpg

http://img513.imageshack.us/img513/7713/qsd9.jpg
  • 143 / 1 / 0
W piątek byłem po raz pierwszy w El Dorado czego efektem było szacowane porównawczo do butelki wody ok. 0,5kg szroomssow, zważę jak wyschną całkiem większość duże sztuki nie miałem czasu żeby zbierać te mniejsze szacuje że jest ich ok. 1200 czas zbierania ok. 3h.
Na pytanie gdzie mogę tylko powiedzieć że nazwa El Dorado bardzo pasuje i dodam: http://www.youtube.com/watch?v=Ktkbbs8CJ1I
oraz że pewien mineral który bardzo istotnie wiąże się z historia okolicy zainspirował mnie czego rezultatem jest : gdyby minerały każdej skały szlachetne jak kryształy... powszechnie jak piasek występowały to by podziały gdzieś się podziały gdyby w imię miłości bez cienia litości anichilować każde zarodki chciwości nastał by głębszy obraz wolności pod kapeluszem wszechobecności
I nie jest to minerał o którym większość pomyśli %-D
  • 61 / / 0
117 sztuk po godzinie na tej samej łączce co ostatnio :)
And I was thinking to myself,
’this could be heaven or this could be hell’
Then she lit up a candle and she showed me the way
There were voices down the corridor,
I thought I heard them say...
Welcome to the hotel california
  • 4 / / 0
jest ktos albo byl w ostatnich dniach w bieszczadach ? sa juz grzybki nie jest za sucho ?
Zablokowany
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Larwy ostryg bardziej "zestresowane". Wszystko przez narkotyki

Pod wpływem pochodzących ze ścieków narkotyków larwy ostryg poruszają się powoli i są zestresowane — wskazują najnowsze badania naukowe, na które powołuje się Polska Agencja Prasowa.

Alkohol daleko od kasy i z brzydką etykietą

Minister Katarzyna Kęcka o walce z piciem w "Miodowej 15".

36 kg marihuany ukryte w szpuli z kablem. CBŚP i KAS przechwyciły transport na A4

Ponad 36 kilogramów marihuany o czarnorynkowej wartości przekraczającej 1,7 mln zł zabezpieczyli funkcjonariusze CBŚP oraz Służby Celno-Skarbowej podczas kontroli ciężarówki na autostradzie A4. Narkotyki były ukryte w specjalnie przygotowanej skrytce wewnątrz przemysłowej szpuli z kablem. Kierowca został zatrzymany i tymczasowo aresztowany.