Pochodna kwasu gamma-aminomasłowego, o działaniu podobnym do modulatorów GABA (lecz nie działająca w ten sposób).
Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 21 / 5 / 0
11 października 2022SAIGRY pisze:
Przy regularnym braniu pregabaliny szybko wam rośnie tolerancja?
Np. zaczynacie brać 300mg dziennie i po jakimś czasie już tego nie czujecie tak dobrze jak na początku?
Działanie po czasie jest osłabione czy zanika całkiem?
no przeciez ci napisalem chlopie czytaj uwaznie co jest u góry a nie zadajesz pytanie na które odepowiedz masz dokladnie nad sobą XDDDD
  • 140 / 11 / 0
@50David50

Bierzesz co drugi dzień ja pytam o regularne codzienne branie, ktoś już z resztą odpowiedział, więc daruj sobie.
  • 3081 / 1051 / 0
ja od jakiegoś czasu, powiedzmy miesiąca-półtorej, zażywam terapeutycznie 2x150 mg pregabaliny (1-1-0) i bardzo sobie chwalę. działa dobrze anksjolitycznie i daje lekki prospołeczny "kop". póki co wzrostu tolerancji nie zauważyłem, a już trochę biorę. dobrze się sprawdza jako lek, kiedyś miałem epizody z ćpaniem pregi, ale teraz sądzę, że to była głupota. na chwilę obecną nie zamierzam zwiększać dawki, ale pewnie niedługo ją odstawię całkowicie, bo już zdążyłem się w kręcić po pewnej przerwie w benzo, buprę i jakieś tramale, więc nie będzie mi ona potrzebna, skoro i tak będę leciał na ostrzejszych specyfikach.

jednakże leczniczo sprawdza się i polecam lękowcom, zresztą dużo na jej temat wcześniej tu pisywałem.
w razie potrzeby proszę kontaktować się ze mną przy pomocy PM-ek, przy poruszaniu tematów "drażliwych" proszę o używanie PrivNote lub o kontakt mailowy.

skrzynkaprzodownik@protonmail.com

with regards, przodownik
  • 554 / 138 / 0
@przodownik a ja zawsze mam problem z tym działaniem anksjonistycznym.
Po łbie trzepie rekreacyjnie dwa dni, a później lipa raczej jest.
Zazdroszczę tym, co czuję jej działanie.
  • 3081 / 1051 / 0
@WALLSTREET

ja tam czuję jej działanie przeciwlękowe, nawet teraz przy niskiej dawce 300 mg/d. wiadomo, że jest to lekkie zredukowanie napięcia, które tylko ułatwia funkcjonowanie. walenie dawek przekraczających 600 mg jednorazowo musi zadziałać anksjolitycznie, choć to bym określił mianem raczej mocnej bomby a nie efektem terapeutycznym. taką porcję raczej każdy poczuję.

mi też pewnie tolerancja wzrośnie i coś będzie trzeba z tym faktem począć, ale póki co działa więc nie przejmuję się tym. generalnie jak ćpam opioidy z benzodiazepinami, to prega jest mi zbędna, a właśnie wracam po krótkiej przerwie do Tramalu/Bunondolu i zastanawiam się nad odstawką całkowitą wyżej omawianej przez nas pregabaliny.
w razie potrzeby proszę kontaktować się ze mną przy pomocy PM-ek, przy poruszaniu tematów "drażliwych" proszę o używanie PrivNote lub o kontakt mailowy.

skrzynkaprzodownik@protonmail.com

with regards, przodownik
  • 554 / 138 / 0
@przodownik rozumiem , że pregabalina pomaga przy zejściach z benzo i opio ? Niby luzuje ciało, a ciekawe jak z mózgiem :)
  • 327 / 68 / 0
Mózg też luzuje ;)
czas zwolnić
  • 41 / 2 / 0
Czy warto włączyć pregabaline oraz w jakiej dawce przy nerwicy lękowej?
  • 554 / 138 / 0
Do czego Ty chcesz ją włączyć ?
  • 4983 / 878 / 0
Odstawka 300mg plus wyskoki rekreacyjne po nawet 3g przebiegła bez większego problemu, dwa dni mało spałem i miałem biegunkę teraz już jest spoko, brałem tylko 2 miechy więc pewnie dlatego było tak łatwo, bo kiedyś odstawić 600mg po dwóch latach to była katorga.
Zablokowany
Newsy
Spali w lesie i zażywali narkotyki. Policja zatrzymała rodziców trójki dzieci

Jedna z mieszkanek zadzwoniła na policję i poinformowała, że rodzice wraz z trójką dzieci w wieku 1, 4 i 6 lat przez ostatnią dobę przebywali w samochodzie, w lesie. Na miejsce natychmiast skierowano policyjny patrol.

1 dziennie i ryzyko drastycznie rośnie. Alarm: Polacy nic sobie z tego nie robią

Nawet niewielkie ilości alkoholu mogą istotnie zwiększać ryzyko raka jamy ustnej – wynika z badania opublikowanego w „BMJ Global Health”, które szczególnie alarmujące dane przynosi z Indii.

Fałszywy narkotest, prawdziwe konsekwencje. Jak policyjna procedura zniszczyła życie 20-latka

W teorii miał to być rutynowy patrol drogówki. W praktyce - początek koszmaru, który na wiele tygodni wywrócił życie młodego człowieka do góry nogami. Fałszywie dodatni wynik policyjnego narkotestu, medialny rozgłos i społeczny ostracyzm okazały się silniejsze niż późniejsze, prawdziwe wyniki badań krwi. Bo gdy prawda w końcu wyszła na jaw, szkody były już nieodwracalne.