Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
24 sierpnia 2025loritowziela pisze: Pytanie odnośnie przyjmowania pregaby, ogólnie to nie lubię jeść i czekać aż wejdzie wiem że można wciągać co robiłam ale raz że gówno smakuje gorzej niż spływ po brązowym klefie a dwa że dawka którą biorę by się na lusterku nie zmieściła jak wyciągałam to po 3kapsulki(150) max I szukałam wszędzie nigdzie nie mogę znaleźć informacji apropos walniecia tego po kablach
Założyłam konto tylko po to żeby o to zapytać do niedawna myślałam że hypper jest martwy od 8lat
Po kablach to wgl idiotyzm. Jak już taka niecierpliwa to rób tak: nastaw budzik 2h przed wstaniem i połóż pregabe obok, zjedz i idź dalej spać, po 2h wstajesz na pregabie załadowanej - profit.
po prostu nachodzi mnie taka nienaturalność, gdy trzymam te opakowania dawkowane po 25 mg. do niedawna (2-3 lata wstecz) to była chyba dawka w ogóle niedostępna w obrocie i do tej pory pozostaje chyba rzadko wypisywana przez lekarzy - chyba właśnie jedynie do powolnego stopniowania dawki.
jestem ciekaw, czy ktoś już używał i może się wypowiedzieć. poniżej załączam fotkę w/w środka - Pregabalin Accord 25.
pozdrawiam, przodownik
skrzynkaprzodownik@protonmail.com
with regards, przodownik
odn. postępów będę jeszcze meldował, jeśli zajdą istotne zmiany w samopoczuciu bądź percepcji, ale to nie moja pierwsza taka próba, więc niczego się nie obawiam - tym bardziej, iż teraz brałem tylko 2 miesiące ulotkowe dawki, ostatnio jedynie zwiększając do 600 mg/d (2x300 mg).
pozdrawiam, przodownik
skrzynkaprzodownik@protonmail.com
with regards, przodownik
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Są narkotyki, których zażycie prowadzi do przestępstwa częściej, niż innych. Wyniki badania
Nowe badanie opublikowane w „Journal of Psychopharmacology” pokazuje wpływ substancji psychoaktywnych na zachowania przestępcze. Okazuje się, że zażywanie niektórych środków wiąże się z niższym ryzykiem zatrzymań, zaś inne wykazują silne związki z różnymi kategoriami przestępstw.
Medyczna marihuana – brak dowodów, by pomagała w zaburzeniach i uzależnieniach?
Naukowcy z Australii i Wielkiej Brytanii przejrzeli kilka baz danych, poszukując w nich recenzowanych artykułów naukowych opublikowanych pomiędzy 1 stycznia 1980 roku a 13 maja 2025 roku, w których opisano wyniki badań dotyczących przede wszystkim wpływu leczenia kannabinoidami na zaburzenia psychiczne i neurorozwojowe oraz uzależnienia. W ten sposób znaleźli i przeanalizowali wyniki 54 randomizowanych badań obejmujących blisko 2500 uczestników. Wyniki metaanalizy, opublikowane właśnie w Lancet Psychiatry, są dość rozczarowujące dla entuzjastów medycznej marihuany.
MZ: Nielegalna marihuana i legalny alkohol to balans pomiędzy zdrowiem publicznym, a innymi dziedzi
Do Ministerstwa Zdrowia trafiło zapytanie „Czy Ministerstwo uznaje, że alkohol jest substancją mniej szkodliwą niż marihuana? Czy też uznaje, że poziom szkodliwości nie jest jedynym kryterium regulacyjnym? A jeśli tak to jakie są te kryteria?”. Autor zapytania chciał się w ten sposób dowiedzieć, z czego faktycznie wynika status prawy marihuany w kontekście statusu alkoholu. W odpowiedzi resort zdrowia wyjaśnił w jaki sposób ocenia się szkodliwość danej substancji oraz przyznał, że szkodliwość używania konopi jest znacznie mniejsza od szkodliwości alkoholu i to na każdym polu – zarówno w przypadku wpływu bezpośrednio na użytkownika ale także na społeczeństwo. MZ w swoim piśmie przyznaje też, że nie o zdrowie publiczne tu chodzi. Oto więcej informacji.