Okazuje się on być słabym antagonistą receptora CB1 i znosić częściowo działanie psychoaktywne THC
Co do THC to jednak wychowałem się na paleniu, chociaż mam 2 waporyzatory w domu i sprawdzałem empirycznie działanie, to jednak nawyk bierze górę. THC P. O. daje chyba najoptymalniejszy efekt w moim przypadku. Jednak takie rzeczy to tylko w razie własnej lub cudzej hodowli, z kupowanych sztuk to syzyfowa praca zbierać kawałeczki łodyg...
Dobrze podbija THC.
Ogólnie to wolę spożywkę i jak ostatnio samo thc 1,8gr to tak nie weszło jak z CBG teraz 0,28gr.
Polecam na relaks codzienny i inny, zawsze pomaga.
Teraz testowałem susz babci marysi wymieszany z cbd tej samej marki. Proporcje wynosiły około 40/60 i kurde nawet fajnie było gdy zwaporyzowałem tego więcej. Muzyka trochę lepiej do mnie przemawia, byłem spokojniejszy i jednocześnie pobudzony ale w inny sposób niż to robią stymulanty i nijak ma się to do stymulacji którą odczułem przed laty. Muszę spróbować jeszcze czystego cbg w niższej temperaturze bo pamiętam że wtedy efekty były u mnie najciekawsze. Tylko czy po tylu latach poniewierania mnie lekami psychotropowymi jeszcze to poczuję? W sumie to nie mam pewności czy to co sprzedawano lata temu pod marką spoko było rzeczywiście suszem cbg.
Na poprzedniej stronie zastanawialiście się czy cbg osłabia/wzmacnia działanie thc. Czytając reddita spotkałem się z wpisem w którym użytkownik tego portalu przekazał że cbg w jego przypadku przywraca fazkę thc gdy ta już zejdzie. Nie wiem czy to jest prawda, a same kanabinoidy jak i ich miksy działają różnie na różnych ludzi. Były też głosy o wzmocnieniu działania, o osłabieniu czy o zmianie profilu działania.
Polecicie może jakiś sprawdzony susz cbg do eksperymentów? Nie wiem czy nie naruszam tym pytaniem regulaminu i mam nadzieję że tak nie jest bo chodzi o coś legalnego na dzień dzisiejszy.
Od 2019 roku trwa złota era medycyny psychodelicznej
Analiza danych: Otwarcie legalnych sklepów z marihuaną powiązane ze spadkiem zgonów opioidowych
Ekstaza i ekstaza: jak patrzyliśmy i patrzymy na narkotyki
USA: Donald Trump usunie marihuanę z listy najcięższych narkotyków?
Stało się to, o czym spekulowano od miesięcy. Donald Trump, mimo oporu konserwatywnego skrzydła własnej partii, ma sfinalizować proces reklasyfikacji marihuany. Konopie mają trafić z surowego Wykazu I (gdzie są traktowane na równi z heroiną) do łagodniejszego Wykazu III substancji kontrolowanych.
To nie rzeżucha. Internauci drwią z ujawnionej „plantacji” marihuany
Policjanci z Komisariatu Policji w Dębnie (woj. zachodniopomorskie) pochwalili się w zlikwidowaniem małej plantacji konopi indyjskich, które zaczął hodować w swoim domu jeden z mieszkańców gminy. Hodowla składała się z siedmiu jeszcze bardzo malutkich sadzonek. Zdjęcia całej instalacji dębniccy policjanci udostępnili w sieci. W mig w sieci zaroiło się od prześmiewczych komentarzy, które porównywały łup policjantów do… rzeżuchy. Tak bowiem wyglądały sadzonki ustawione obok siebie na jednym ze zdjęć.
Europa zasypana kokainą. Rekordowy przemyt i miliardowe zyski narkotykowych karteli
Unia Europejska stała się światowym centrum przemytu i konsumpcji kokainy, a rekordowe konfiskaty nie są w stanie zatrzymać fali białego proszku zalewającej kontynent. Jak alarmuje hiszpański dziennik „El Pais”, powołując się na dane światowych i unijnych agencji antynarkotykowych, nigdy wcześniej na świecie nie produkowano ani nie konsumowano tak dużej ilości tego narkotyku. Rynek jest wart miliardy euro, a na granicach UE działa ponad 440 potężnych organizacji przestępczych.