Janusz Korwin-Mikke kandydat na prezydenta RP
Tylko jad bufo alvarius zawiera 5-MeO- Dmt oraz bufoteninę. Spożycie oralne może zakończyć się zatruciem. Bufoteninę przyjmuje się poprzez palenie. Jad innych ropuch z gatunku bufo zawiera małe ilości bufoteniny i towarzyszą jej inne, toksyczne substancje, tak więc jad naszych rodzimych ropuch nie zda się na nic.
W USA można na czarnym rynku ponoć kupić ropuchy z gatunku bufo alvarius
150$ za dorosłą, ale tylko 275$ za parkę - można by mailowo zagadać żeby wysłali via air post i otworzyć hodowlę.
Skubańce żyją do 15 lat więc można wyhodować wiele małych ropuszątek.
aparat.relaksu@hyperreal.info
Nowy blog - tym razem dopracowany:)
https://junkiepump.wordpress.com/
OT - kto Family Guya ogląda? Był odcinek o ropuchach :D
– Jestem przyzwyczajona do długich podróży... Kiedyś wybrałam się nawet do Piekła – wyjaśniła.
– Jak zdołałaś wrócić?
Przyglądała mi się długo i uważnie.
– Wrócić? Wrócić? Ja tu zostałam...
O wysyłce do Polski już nie mówię, przecież to żywe stworzenie będzie się to w paczce ruszało, kumkało i nie wiadomo co jeszcze, o ile wcale przeżyje podróż z USA do Polski bo trochę taka paczka idzie.
Janusz Korwin-Mikke kandydat na prezydenta RP
Tu macie TR z doświadczeń z jadem zawierającym bufoteninę oraz 5-MeO-Dmt
http://www.erowid.org/experiences/subs/ ... enom.shtml
Nie wiem, jak z wysyłką, bo często piszą, że to tylko na ternie USA.
mrx pisze: ale do tego celu są inne zwierzęta.
I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
A ze stanów nie wyślą. Jeszcze jakby to była Europa. Kurier jakiś czy coś, paczka na szczególnych warunkach, etc. Ale nie przez wielką wodę, nie ma szans.
Podobno bywają na giełdzie w Hamm. Niemcy. Najbliższa 13.03.2010r ;) http://www.terraristikahamm.de/
– Jestem przyzwyczajona do długich podróży... Kiedyś wybrałam się nawet do Piekła – wyjaśniła.
– Jak zdołałaś wrócić?
Przyglądała mi się długo i uważnie.
– Wrócić? Wrócić? Ja tu zostałam...
Od 2019 roku trwa złota era medycyny psychodelicznej
Podróż z medyczną marihuaną samolotem – co musisz wiedzieć?
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Zapomniał o marihuanie ukrytej w drewnianym wychodku
Płońscy kryminalni nie spodziewali się znaleźć narkotyki w takim miejscu. 25-latek z gminy Glinojeck postanowił ukryć torbę z marihuaną w drewnianym wychodku za domem. Z czasem o swoim „składzie” zapomniał, ale pamięć odświeżyli mu funkcjonariusze, którzy przyjechali z niezapowiedzianą wizytą. Mężczyzna usłyszał zarzut posiadania narkotyków, a wkrótce może usłyszeć kolejne.
Rewolucja w Amsterdamie? Chcą zakazać sprzedaży marihuany turystom
Władze Amsterdamu chcą ograniczyć "turystykę narkotykową" i rozważają zakaz sprzedaży marihuany osobom bez meldunku w Holandii. Pomysł budzi jednak sprzeczne reakcje wśród polityków i przedsiębiorców.
Marihuana a ciąża i płodność – badacze z UM Wrocław: „Nie ma bezpiecznej dawki”
Normalizacja marihuany w debacie publicznej idzie w parze z rosnącym przekonaniem, że to „naturalna” i mniej inwazyjna alternatywa dla farmakoterapii. Jednak najnowszy przegląd 64 badań przeprowadzony przez naukowców z Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu pokazuje, że THC nie jest obojętne dla układu rozrodczego ani dla rozwijającego się płodu. Eksperci wskazują, że kannabinoidy wpływają na centralne mechanizmy płodności, a skutki ich działania mogą być długofalowe – także dla przyszłych pokoleń.