Early Skunk - powinno być zacnie :)
z fartem
TJ
Early Skunk dobra indyjka z tego co pamiętam. Jak zadbasz takie będziesz miał :D
TiJaz prosił o opisanie swojej metody kiełkowania. W sumie to nie jest skomplikowana - zwykłe kiełkowanie na wacie. Co tu opisywać :D ?
Wrzucam nasionka do wody na 24h, czasem trochę więcej, a potem daje je na watę (po 1 warstwie chusteczek od obu stron nasiona). Podlewam to leciutko wodą. Wyjdą kiełki to idą pestki do ziemi do doniczek.
Polecam do tego sposobu opakowanie po płytach CD, te takie okrągłe, co ich tam od chuja wchodziło :D zakręcasz opakowanie i nasionkom nic się nie stanie. Włożyć to potem to gdzieś do ciemnego miejsca i o - to wszystko :P
Jeśli w pakiecie była ta oto osobliwość - to ja też reflektuje. W sumie wtedy mógłbym wykupić cały zapas "sweet nurse" przy takim gratisie :D
Można gdzieś dostać , może to zabrzmi dziwnie, jak najmniej modyfikowane genetycznie odmiany ?? Sam fakt uprawy jakiejś "oldskulowych" genów - to już jest to :)
[mention]Static[/mention]
Temat już ogarnięty , ale podziękował :) NoName'a i Jacka Herrera tak kiełkowałem ostatnio - penseta w łapsko - i do ziemi. Efektem czego są dwie sadzonki , jednak nauczony bylem kiełkować w ziemi - ciężko mi się przerzucić na waciki i pudełeczka - ale ten sposób będzie zajebisty , tak jak piszesz, przy większysz ilosciach pestek
I mam dylemat ,
Ultimate na oucie będzie potężny - odpada.
Jack Herrer - nie wiem jak się zachowa na oucie, ale trzeba sprawdzić
Ultimate - box, naginanie, wyginanie, łamanie, fimowanie, toppingowanie, będzie co robić.
Reszta - out :finger:
To co zaobserwowalem i moja rada od laika dla laików ;) (w dyskusje doswiadczonych nawet sie nie wtracam, a te rady to dla Was pewnie oczywiste rzeczy):
Kielkowanie swietnie sprawdza sie na wacie (papierze toaletowym, papierowym reczniku). Klade na talerz papier, ktory spryskuje woda (ze spryskiwacza takiego do roslin badz zwyczajnie lekko mocze). Klade nasionka i przykrywam kolejna warstwa mokrego papieru. Na to idzie drugi talerzyk i calosc do szafki gdzies. Po 24H mamy ladne ziarenko z "nozka" gotowa do zasadzenia w ziemi. Papier suchy juz do tej pory da sie latwo oddzielic od nasionka bez robienia mu krzywdy.
I zauwazylem ze tutaj nie ma zartow. Takie nasioneczko od razu po wykielkowaniu jest w chuj wrazliwe. Przekonalem sie o tym gdy chcac je wsadzic w pojemnik "urwalo" mi sie w reku i przepolowilo. Czym mniej przenoszenia tym lepiej zapewne, dlatego chyba dobrym rozwiazaniem jest uzywanie jakis latwych do "zdemontowania" pojemnikow, bo gdy roslinka bedzie juz coraz wieksza moc latwo bez naruszania jej struktury przerzucic z mniejszego do wiekszego wiadra,donicy, czegokolwiek w czym sadzimy.
serio ?
S, ja o tej porze to miałem już 40cm krzaki.
Siane w kwietniu na spota tajną metodą starych jamajczyków. Na kurzym nawozie.
Trójpalczaste liście bardzo ładnie się rozwijają i widac już zaczątki kolejnego piętra
Jest na tyle sucho, że postanowiłem je podlać i ziemia przy jednym z nich była lekko rozkopana, ale poza tymi małymi niedogodnosciami wszystko w porządku
Licze tylko na dość regularne deszcze tego lata. Posadziłem to na wzniesieniu, w miejscu gdzie jest praktycznie sam piach. Nie wiem jak długo ziemia ogrodowa w tych warunkach będzie trzymać wilgoć, a jednak im rzadziej będę pojawiał się w okolicy z butlą wody tym naturalnie lepiej
Keramzytem podsyp lub warstwą kory, dookoła krzaków - powinno w jakimś stopniu zatrzymać wilgoć.
U mnie zastój , złą - tragiczną wręcz , mieszankę ziemi zrobiłem ( więcej koko - mniej organicznej , zapominając , że mam tylko nawozy pod organiczną ... )
Niedobory , znaczne - wszystkich składników , może jeszcze je da się uratować , zobaczymy.
A miało być tak pięknie :-/
Z fartem
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Mąż polskiej noblistki myślał, że "popadł w szaleństwo". Badania nad psychodelikami w PRL
Jak wygląda Luksemburg 2 lata po dekryminalizacji marihuany? Bilans zysków i strat
Kiedy myślimy o luźnym podejściu do marihuany w Europie, przed oczami stają nam holenderskie Coffee Shopy lub portugalska dekryminalizacja. Jednak to Malta i Luksemburg dokonały prawdziwego przełomu legislacyjnego. Latem 2023 roku Luksemburg stał się drugim krajem UE, który oficjalnie wpisał prawo do uprawy konopi w ustawy.
Medyczna marihuana legalna w Bośni. "Pod ścisłym nadzorem lekarzy"
Rada Ministrów Bośni i Hercegowiny podjęła w poniedziałek decyzję legalizującą używanie konopi indyjskich w celach medycznych - przekazał portal Klix.
Czescy lekarze będą mogli przepisywać pacjentom grzyby halucynogenne
Mieszkańcy Czech cierpiący na depresję i inne choroby, na które nie pomagają tradycyjne metody leczenia, będą mogli korzystać z leczniczych grzybów halucynogennych już od przyszłego roku, informuje polski portal informacyjny TVP World.