Substancje stanowiące pochodne kwasu γ-aminomasłowego (w tym gabapentynoidy) – m.in. baklofen i pregabalina.
ODPOWIEDZ
  • 545 / 8 / 0
Odstawienie baclofenu może być koszmarne. Ja miałem lęki nieporównywalne z tymi po odstawieniu alprazolamu. Efekty odstawienne mogą być odczuwalne do tygodnia, nawet po trzydniowym "ciągu". I nigdy nie wsiadajcie za kierownicę po baclo !!!
Luk.low@interia.pl
  • 1425 / 81 / 0
3 dni powiedzmy po 150mg doba to jest już zwałka na kolejne 3 dni.

Ale od czasu do czasu konkret wrzutka powiedzmy 125-150mg jest eleganckim przeżyciem.

Mixuje się też bardzo fajnie np z dxm'em, mxe, wprowadzajac stan mega antydepresyjnego efektu z dysocjacją, no w skrócie boska energia wypełnia.

Teraz jakbym miał planować jakieś większe tripy na psycho np. DOC'u to poleciałoby razem z tym baklo.

Wcześniej takiego doca lubiłem pomieszać z gblem, ale teraz wolę uniknąć gblowania, bo przy długim docowym działaniu i jednoczesnym gblowaniu to wjebie się w gbla, a baklofen działa długo.

Dodatkowo baklofen 100% likwiduje ewentualnego bad tripa (a gbl jednak nie) przy jednoczesnym niespłycaniu efektów jak to ma miejsce przy np. benzo.
  • 147 / 2 / 0
Podawał ktoś IV. Chce odstawić GBL a zostało mi akurat 10mg, dopiero jutro będzie kolejna paczka.
  • 545 / 8 / 0
Nie podaje się baclofenu i.v. tylko dordzeniowo, gdzie ta substancja jest czynna.
Luk.low@interia.pl
  • 1425 / 81 / 0
Baklo IV...heh tego jeszcze nie grali..

Baklofen jest słabo rozpuszczalny w wodzie, ale jest. IV'ka zapewne się uda.
  • 191 / 8 / 0
Panowie jestem od miesiąca na baclo 3x dziennie nie wiem ile mg ale cala tabl. z przedziałką. Podejrzewam, że są to tabl. 10mg. Przepisane miałem na paraliż nerwu twarzowego i nie sądziłem, że to działa na gaba... Jak proponujecie mi zejść z tego leku? Odrazu odstawić, czy zmniejszać dawkę ? Troche się niepokoje bo niedawno schodziłem z trazodonu i miałem zjebany nastrój...
Pop X and we doubled up the dossage :diabolic:
  • 1095 / 34 / 0
Odstaw od razu. Po 30mg dziennie/miesiąc nie powinno być negatywnych skutków.

Napisz jak poszło za kilka dni.
Wszystko co napisałem na tym forum to nieprawda; opisywane sytuacje nigdy nie miały miejsca.
  • 545 / 8 / 0
@up. Nie prawda ! Będą negatywne skutki. A moja rada, jak lekarz zalecił, niech lekarz rozpisze schodzenie z dawek + jakieś benzo. Jak tak miałem, kiedy pierwszy raz dostałem receptę na baclofen na spastykę po wypadku. Rozpisał mi zmniejszać dawki i wypisał relanium. Też brałem miesiąc.
Luk.low@interia.pl
  • 191 / 8 / 0
Dalem sobie rade odstawic odrazu, nic sie nie dzialo.

@szachmat - z tym baclo to bylo tak ze neurolog mi wypisalem paczke i po 3 tyg kazal zejsc tylko trafilem po tym okresie na odwyk i tam jakis lekarz internista pytal co biore na porazenie twarzy i podalem mu zestaw lekow ktory mialem zapominajac ze mialem juz nie brac baclofenu a ten wypisal 2 paczki w ktorych jest dosc sporo tego sietu...

Tylko ostatnio 3 dni temu sobie zaaplikowalem 60mg do piwka w celach rekreacyjnych i tak samo wczoraj wieczorem tez do piwka - zasnalem przy kompie na siedzaco :-D

Zrobilem tak bo mi wypisali 2 opakowania baclo i niemialem z tym co zrobic, w sumie nie bylo jakos ciekawie tak jak po benzo. Dodam ze mam jeszcze prawie cale opakowanie tego baclo i niewykluczone ze dalej sobie podjem za jakis czas, jaka dawke polecacie zeby poczuc przyjemne dzialanie ?

Dzieki za odpowiedz i pozdrawiam.
Pop X and we doubled up the dossage :diabolic:
  • 376 / 6 / 0
mlynarz pisze:
Dalem sobie rade odstawic odrazu, nic sie nie dzialo.

@szachmat - z tym baclo to bylo tak ze neurolog mi wypisalem paczke i po 3 tyg kazal zejsc tylko trafilem po tym okresie na odwyk i tam jakis lekarz internista pytal co biore na porazenie twarzy i podalem mu zestaw lekow ktory mialem zapominajac ze mialem juz nie brac baclofenu a ten wypisal 2 paczki w ktorych jest dosc sporo tego sietu...

Tylko ostatnio 3 dni temu sobie zaaplikowalem 60mg do piwka w celach rekreacyjnych i tak samo wczoraj wieczorem tez do piwka - zasnalem przy kompie na siedzaco :-D

Zrobilem tak bo mi wypisali 2 opakowania baclo i niemialem z tym co zrobic, w sumie nie bylo jakos ciekawie tak jak po benzo. Dodam ze mam jeszcze prawie cale opakowanie tego baclo i niewykluczone ze dalej sobie podjem za jakis czas, jaka dawke polecacie zeby poczuc przyjemne dzialanie ?

Dzieki za odpowiedz i pozdrawiam.
na raz walnij 3 albo 4 bedzie miiiiilooo0. Ale kilka dni takiego brania i zejscie bedzie wtedy radze stopniowo schodzic z dawek tak 5-10mg dziennie. Ja jak na zejscie z gebla bralem po 3-4 kilka dni to miewalem baardO chujowe stany
Uwaga! Użytkownik dinarius nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Spali w lesie i zażywali narkotyki. Policja zatrzymała rodziców trójki dzieci

Jedna z mieszkanek zadzwoniła na policję i poinformowała, że rodzice wraz z trójką dzieci w wieku 1, 4 i 6 lat przez ostatnią dobę przebywali w samochodzie, w lesie. Na miejsce natychmiast skierowano policyjny patrol.

1 dziennie i ryzyko drastycznie rośnie. Alarm: Polacy nic sobie z tego nie robią

Nawet niewielkie ilości alkoholu mogą istotnie zwiększać ryzyko raka jamy ustnej – wynika z badania opublikowanego w „BMJ Global Health”, które szczególnie alarmujące dane przynosi z Indii.

Fałszywy narkotest, prawdziwe konsekwencje. Jak policyjna procedura zniszczyła życie 20-latka

W teorii miał to być rutynowy patrol drogówki. W praktyce - początek koszmaru, który na wiele tygodni wywrócił życie młodego człowieka do góry nogami. Fałszywie dodatni wynik policyjnego narkotestu, medialny rozgłos i społeczny ostracyzm okazały się silniejsze niż późniejsze, prawdziwe wyniki badań krwi. Bo gdy prawda w końcu wyszła na jaw, szkody były już nieodwracalne.