Substancje stanowiące pochodne kwasu γ-aminomasłowego (w tym gabapentynoidy) – m.in. baklofen i pregabalina.
ODPOWIEDZ
  • 10 / / 0
Substancja całkiem dobra ale nie więcej niż 75 mg bo później człowiek się zatacza. Jedyny minus to problemy żołądkowe. Biegunka i wymioty...
  • 168 / / 0
Jest jakikolwiek sens łączyć to ze stymulantami jak gbl'a?
  • 1205 / 10 / 0
Teoretycznie tak. Pomimo, że nie jest stricte depresantem to przy wyższych dawkach, wykazuje działanie, jak dobrze wiemy, lekko depresyjne ( przez agonizm gaba-b ). Czyli efekt coś w kierunku pseudo-speedballa.
  • 299 / 6 / 0
Dobra substancja nie powiem ale trzeba uwazac przy wiekszych ilosciach (mojego ziomka reanimowali przed blokiem i w szpitalu sie obudzil ) nadaje sie nawet jako zagryzka pod wudeczke :-D
Wczesniejsze konta : Klonista, Scierwiaz

Ile to juz lat ! %-D
  • 1205 / 10 / 0
Zagryzka pod wódeczke? Na jakiej podstawie tak uważasz? Bo jest "faza" ?
  • 887 / 11 / 0
Mieszanie tego z wódka to głupi pomysł, raz tak zrobiłem. Kac trwający prawie tydzień, przez pierwsze 3 dni nie poznawałem własnej rodziny ani domu w którym mieszkam.
Polegało to na zasadzie że niby wszystko było podobne ale przecież to moje było troche inne i ci ludzie nie są moją rodziną, przecież oni są tylko podobni i mówią w jakiś inny sposób.
  • 401 / / 0
pan_kowalski pisze:
Za nic nie dałem rady odstawić baklofena po 2 miesięcznym ciągu 24/7. Dopiero alkohol 24/7 przyniósł ulgę.
A protokół postępowania jest chyba taki sam jak przy gbl/ghb.
To jest popierdolone zamknięte koło - alkohol gbl, baclo. Wjebiesz się w jedno, przejdziesz w drugie, potem trzecie i uświadamiasz sobie, że już nic nie pomoże....

Mam pytanie, odstawiłam jakieś 2 miesiące temu ssri i mam okazję pójść pochwalić się psychiatrze, że jest zajebiście (bo jest! ^_^ ) i przy okazji będę chciała baclo. Korci mnie żeby jej powiedzieć, że jestem od dwóch lat wjebana w gbl, że miało być rekreacyjnie i pomocniczo w odstawce kolosalnych dawek setraliny a skończyło się na polewaniu co 2h ale z drugiej strony... Jaki to sens ma, jak kurwa nie ma %-D Chyba wolę po prostu powiedzieć, że popijam codziennie piwo/dwa (co jest nieprawdą rzecz jasna :moody: ) i mam cholerne skurcze mięśni i potas nie pomaga - i czy da reckę. Chciałabym spróbować zrobi sobie nie redukcję (to się zawsze udawało) tylko totalny detoks od gbl... Wy chodzicie do rodzinnego po baclofen, nie?
Uwaga! Użytkownik Blair0 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 887 / 11 / 0
Ja chodziłem do rodzinnego po baklo i mówiłem "Dzień Dobry! Proszę mi wypisać baklofen. Dziękuje! Do widzenia!" Z gieblem nie wyjeżdżaj bo cie wyśle na detoks, kiedyś jak mój ulubiony doktor nie przyjmował to powiedziałem że mam cholerne skurcze karku a kiedyś brałem baklofen i bardzo pomagał.
  • 195 / 6 / 0
W końcu mi dane było spróbować tego baklofenu :)
Z mojej wielkiej sympatii do gbl już od dawna miałem na niego ochotę :P
2 trzydniowe ciągi to może nie dużo, ale zdążyłem się przekonać czym jest baklo.
Jak dla mnie zdecydowanie łagodniejszy od gbl. Libido idzie równie zajebiście mocno w górę (o czym na szczęście miło się przekonałem ^_^ ).
Brakło mi właśnie tej gatki, która włączała mi się zawsze na gebbelsiku :P Może 20 % mocy gbl w tym kontekście. Poza tym nieprzyjemności żołądkowe, ból głowy na drugi dzień i to przysypianie gdzie się da ( w tym podczas seksu oralnego z dziewczyną :blush: ).
Euforia też nie zachwyciła. Tych realnych snów czy wspomnianego przez wielu irracjonalnego lęku nie doświadczyłem.
GBL > Baklofen
  • 887 / 11 / 0
Odstawiłem baklofen minął tydzień, były dni lepsze i gorsze ale od ostatnich dwóch dni wracają mi objawy odstawienia które już minęły jak narzyklad spięcie mięśni, pojawiła się depresja, spięcie karku, masakryczne zmęczenie. Czekać dalej aż minie czy ładować małe dawki baklo?
ODPOWIEDZ
Newsy
Spali w lesie i zażywali narkotyki. Policja zatrzymała rodziców trójki dzieci

Jedna z mieszkanek zadzwoniła na policję i poinformowała, że rodzice wraz z trójką dzieci w wieku 1, 4 i 6 lat przez ostatnią dobę przebywali w samochodzie, w lesie. Na miejsce natychmiast skierowano policyjny patrol.

1 dziennie i ryzyko drastycznie rośnie. Alarm: Polacy nic sobie z tego nie robią

Nawet niewielkie ilości alkoholu mogą istotnie zwiększać ryzyko raka jamy ustnej – wynika z badania opublikowanego w „BMJ Global Health”, które szczególnie alarmujące dane przynosi z Indii.

Fałszywy narkotest, prawdziwe konsekwencje. Jak policyjna procedura zniszczyła życie 20-latka

W teorii miał to być rutynowy patrol drogówki. W praktyce - początek koszmaru, który na wiele tygodni wywrócił życie młodego człowieka do góry nogami. Fałszywie dodatni wynik policyjnego narkotestu, medialny rozgłos i społeczny ostracyzm okazały się silniejsze niż późniejsze, prawdziwe wyniki badań krwi. Bo gdy prawda w końcu wyszła na jaw, szkody były już nieodwracalne.