Wątki traktujące o muchomorze czerwonym (Amanita muscaria).
ODPOWIEDZ
Posty: 117 • Strona 10 z 12
  • 54 / 12 / 0
No nareszcie i u mnie się pojawiły. Jeszcze 3 dni temu zupełnie nic a dziś na tym samym wrzosowisku brzóskowo-choinkowym uzbierałem dobre 2kg świeżutkich czerwonych czarodziejów.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 2 / 3 / 0
Zestaw idealny. Coś dla ciała i coś dla ducha :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 1 / 1 / 0
10 września 2020mefistofeles85 pisze:
Dzisiaj znowu byłem na grzybach i przy okazji nazbierałem stadko amanit. Nie chciało mi się tyle focić, więc upamiętniłem te, które zostawiłem by dalej rosły.
młode Amy.jpg
czerwieniejący.jpg
ten drugi to plamisty jest bardziej toksyczny niz muscaria
  • 1649 / 1032 / 7
Nazbierałam cały słój, łącznie 34g na sucho.
20221106_112833.jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
𝕊𝕥𝕒𝕪 𝕨𝕚𝕝𝕕, 𝕄𝕠𝕠𝕟 𝕔𝕙𝕚𝕝𝕕.. 🌙
  • 54 / 12 / 0
Pojawiły się już pierwsze okazy. Las grabowo brzozowy. Polska wschodnia.
  • 54 / 12 / 0
07 października 2022jumbobud pisze:
[quote=mefistofeles85 post_id=3433800 time=1599750037 user_id=9620
ten drugi to plamisty jest bardziej toksyczny niz muscaria
Plamistego wystarczy 3-6g by było mocno. I nie ma żadnych mdłości, rzygania czy innych rewelacji. Oczywiście odradzam tego grzyba dla normalnych ludzi. Mi już nie zależy. Ponury Żniwiarz patrzy w moją stronę...
  • 605 / 156 / 0
Czerwieniejących (jadalnych) jest już sporo, ostatnio chyba widziałem pantheriny, ale nie zbierałem. Czekam na czerwoniutkie skurwysyny.
'Never know who's behind the wheel,
The body or a conscious mind'
  • 381 / 119 / 0
Myślę, że wart zainteresowania jest jeszcze muchomor królewski: https://www.youtube.com/watch?v=vtTCHKLwYpc
Jednak szukam jeszcze potwierdzenia.
  • 28 / 19 / 0
Pierwsze czerwone skurwysyny u mnie na Mazowszu w tym roku szkoda że tylko dwa.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 1339 / 337 / 13
@Dzuki propsuje nietuzinkowe podejście, chyba jesteś pierwszy w tym roku bo wszyscy standardowo napaleni na łyski albo growboxy.

Btw. Spotkał sie ktoś kiedykolwiek w Polsce z muchomorem cesarskim? Podobno bardzo smaczny pomimo, że nie halucynogenny.
Uwaga! Użytkownik Czoug jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Posty: 117 • Strona 10 z 12
Newsy
[img]
Dziewczęta piją ryzykowniej niż chłopcy

Raport informuje o rosnących problemach z alkoholem i marihuaną wśród młodzieży.

[img]
Zagadka stabilności piwnej piany rozwiązana. To postęp w wielu dziedzinach nauki

Piękna stabilna piana to jeden z elementów piwa, którego poszukują miłośnicy tego napoju. Niestety, często spotyka ich zawód. Tworząca się podczas nalewania pianka błyskawicznie znika, zanim zdążymy wziąć pierwszy łyk. Są jednak rodzaje piwa, szczególnie piwa belgijskie, na których pianka jest wyjątkowo stabilna. Naukowcy z Politechniki Federalnej w Zurychu, pracujący pod kierunkiem profesora Jana Vermanta, odkryli właśnie sekret długotrwałego utrzymywania się piany na piwie. Poznanie tej tajemnicy zajęło 7 długich lat badań.

[img]
Jechał pijany na terapię i wpadł prosto na patrol

Poranki bywają trudne, szczególnie gdy w organizmie wciąż krąży wczorajszy alkohol. W Bartoszycach w piątek 22 sierpnia policjantki ruchu drogowego zatrzymały rowerzystę.