Thirteen pisze:Nie była podawana rozpuszczalność w tym wątku tak więc:
Rozpuszczalność fenazepamu w etanolu to około 0.2mg/ml.[1] Dla glikolu propylenowego 1mg/1ml.[2]
Przypisy:
[list=1][*]Product Information - Phenazepam[PDF]
[*]Phenazepam solubility (drugs-forum.com)[/list]
Czyli jak się wrzuci 25mg do 100ml to rozpuści się tam tylko 20mg a reszta będzie pływać w roztworze?
Jak to jest? Nie chce przypadkiem zamiast 0.5mg wziąć 5mg...
Thirteen pisze:Rozpuszczalność fenazepamu w etanolu to około 0.2mg/ml.[1]
LSD, hera, koka i hasz – podziel się z kolegami czym masz”
Obejrzyj hyperreal.at/pelna-legalizacja na HyperTubie!
BlackBlackBlack pisze:Jak to jest? Nie chce przypadkiem zamiast 0.5mg wziąć 5mg...
"w 100ml mieszanki spirytusu i glikolu propylenowego w stosunku 3:1 można rozpuścić ok 250mg fenazepamu."
Ja na razie rozpuszczę w 100ml spirytusu95% ~12mg, albo ~8mg.
surveilled pisze:Mi się udało 25mg w 25ml rektyfikowanego (95%) rozpuścić (=1mg/1ml), tylko trzeba było trochę potrząść.
Mam ostatnie grosze na koncie bankowym, więc będę musiał poczekać na zamówienie z allegro i rozpuszczać w alkoholu etylowym. Na aukcjach gdy jest napisane glikol propylenowy 1,2 a gdy nie ma nic napisanych tych "1,2", to jakaś różnica? Wiem, co te cyferki oznaczają, ale wiem tyle co uczeń LO i czytelnik Hypka :)
Nie wiem co robić. Jeżeli wierzyć przepisowi "3:1", to jest on droższy i musiałbym kupić 100ml G.P. - (tyle często jest najmniej na allegro, a i tak zużyję mniej, i musiałbym mieć 200ml spirytusu(też mniej potrzebuję)- czyli około mnie to będzie kosztować 32złote-spiryt drogi dosyć i przez wielu mniej zaufany). W takim wypadku będzie trudniej dawkować raczej, no bo jak 0,125 odmierzyć - chyba, że mogę wlać to do strzykawki i dodać spiryt, ale to i tak niepotrzebny zachód.
(mam 500mg łącznie u siebie) Różnica między 100ml, a 500ml glikolu to 10 złotych (10 i 20 kosztują)
Opcja druga - kupuję 500ml glikolu i wsypuję cały mój zapas tam (20zł będzie mnie kosztować). Mogę też wsypywać np.100mg do 100ml i trzymać w mniejszych pojemniczkach. Boję się, że gdy cały zapas zużyję po 6 miesiącach, to coś się może zpsuć/rozłożyć-zdupić.
Ostatnie męczenie dupy (czyt. pytanie):
Czy i co - glikol/spiryt/benzo jakieś może rozpuścić plastik, szkło (głupota), czy kapsułki, najczęściej żelatynowe? Na podróż bym takie zabierał :-D
Chciałem też wypróbować jakość swojego płynu (ogólnie porównać to co ja zrobiłem, bo proszek jest 100% pewny), więc chciałem zakupić coś w roztworze na próbę. Jaką cenę za 25 mg byście proponowali? Nie wiem ile mu zapłacić :)
Proszę o odpowiedzenie na wszystkie moje pytania, a jak coś było, to napisać "SZUKAJ PONOWNIE!".
Nie zamierzam jednak stawiać kroku w tył, etizolam z pewnością sprawdzi się jako usypiacz i after-party drug. Byleby nie siedział mi w głowie przez 60 godzin.
LSD, hera, koka i hasz – podziel się z kolegami czym masz”
Obejrzyj hyperreal.at/pelna-legalizacja na HyperTubie!
Za każdym razem wymieszam przed podaniem. Więc wiesz jak działa 1 mg, a jak 0,2, czy 0,5? Chodzi o to skąd wiesz, że 1ml zrobił cię jak 1mg.
Dzięki za pomoc.
Zastanawiam się, czy jeśli ktoś ma ogromną tolerancję i rozpuści (1mg/1ml) fenka w glikolu i będzie dziennie zażywał z 5ml, to czy nie odbije się to na jego zdrowiu ze względu na glikol, szkodliwy w większych (ale jakich?) ilościach i jak często brany. Więc nie wiem czy nie dopłacić i nie kupić do glikolu spirytus i zastosować:
Blu:
"w 100ml mieszanki spirytusu i glikolu propylenowego w stosunku 3:1 można rozpuścić ok 250mg fenazepamu."
W służbie nauki!
awzan pisze:Płynu w kapsułkach to raczej niebardzo, albowiem kapsułki są stworzone aby rozpuszczać się w płynie.
Znalazłęm takie info że w produkcji farby do kulek paintballowych, wykorzystuje się mieszankę glikolu, wosku i żelatyny. Farba taka jest jednorodna co mogło by sugerować że żelatyna i wosk rozpuszczają się w glikolu. Jednak jest jeden haczyk, bo jeśli do tej farby dodaje się też wodą (mieszalną z glikolem) to całą teorie szlak trafia, bo żelatyna rozpuszczała by się w takim wypadku w wodzie, więc rozpuszczalność glikol/żelatyna nie miała by znaczenia.
Apropo fenka to mam pytanie zakładając że mam proszek dobre jakości tzn 1mg działa świetnie to jaka dawka dla kogoś kto miałby pierwszy kontakt z jakimkolwiek benzo 0,75mg? czy 1mg ? :-D
Ekstaza i ekstaza: jak patrzyliśmy i patrzymy na narkotyki
Logika Valium, a nie LSD: narkotyki, artyści, mieszczaństwo i codzienność do znieczulenia [WYWIAD]
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Trump uznał fentanyl za broń masowego rażenia. „Używają go, by zabijać Amerykanów”
Prezydent USA Donald Trump podpisał w poniedziałek rozporządzenie uznające fentanyl za broń masowego rażenia. W uzasadnieniu stwierdził, że „wrogowie USA używają go, by zabijać Amerykanów”. Oświadczył zarazem, że rozważa złagodzenie federalnych restrykcji obejmujących marihuanę.
Maroko stawia na legalne konopie. Ulga dla tysięcy farmerów
Największy na świecie producent konopi indyjskich stawia na legalizację upraw. Po dekadach działania w cieniu, rolnicy z regionu Rif mogą wreszcie pracować bez obaw o aresztowanie. Legalizacja przynosi nowe możliwości, ale też wyzwania — nielegalny rynek wciąż ma się dobrze, a rolnicy narzekają na problemy z wypłatami za plony.
To nie rzeżucha. Internauci drwią z ujawnionej „plantacji” marihuany
Policjanci z Komisariatu Policji w Dębnie (woj. zachodniopomorskie) pochwalili się w zlikwidowaniem małej plantacji konopi indyjskich, które zaczął hodować w swoim domu jeden z mieszkańców gminy. Hodowla składała się z siedmiu jeszcze bardzo malutkich sadzonek. Zdjęcia całej instalacji dębniccy policjanci udostępnili w sieci. W mig w sieci zaroiło się od prześmiewczych komentarzy, które porównywały łup policjantów do… rzeżuchy. Tak bowiem wyglądały sadzonki ustawione obok siebie na jednym ze zdjęć.