moze wieksza dawka pregabaliny zadzialac aktywizujaco lub po prostu regularnie mala dawka zamiast doraznie
przeczytaj cały na spokojnie, ze zrozumieniem to zrozumiesz o co kaman
bo cokolwiek byn napisal to nie wyjasnie wystarczajaco dobrze o co kaman z pregabalina, tak samo z benzodiazepinami, najlepiej zapoznac sie z tematem od podstaw co i jak bo sieganie po omacku ktora lepiej przypasuje to proszenie sie o wjebanie na wlasne zyczenie
edit:
@dlaczegojaja tez poczytaj podstawy benzodiazepin... dobrze ze wiesz ze schodzi sie diazepamem i nie musisz wiedziec dlaczego spoko
tylko takie pytanko ile mg diazepamu porownalbys do dzialania 0,5mg clonazepamu?
w moim przypadku takie 2-3tyg sa wystarczajacym okresem na podbicie nastroju w gore po odstawieniu stymulantow i nigdy dluzej nie bralem pregabaliny ale wedlug tego co wiem to efekt nacpania sie powinien zaniknac i dzialac porownywalnie do placebo, ewentualnie zwiekszenie dawki i dalej krotki okres ponownego odczuwania "ubokow"
tak wiec mi pomaga w dolku po odstawieniu dragow, normalnie nie miewam depresyjnych stanow czy duzej hustawki nastroju wiec byc moze dlatego jestem zadowolony
prawdopodobnie w stanach depresyjnych/lękowych nie zwiazanych typowo z objawow poodstawiennych dragow moze nie byc zadowalajaca pregabalina
edit: no i w tym poradniku jest napisane ze nic nie leczy, wylacznie maskuje problem ktory sam nie zniknie
jednak mozna brac dlugo, regulowac dawki i czuc pozytywy z brania pregabaliny w trakcie kiedy wlasciwy lek/antydepresant robi robote...
Czy może to jakiś młody szczurek, albo co gorsza kobieta, która samo wystawienie takiej recki uważa za przypał?
Dodam, że miałem styczność raz z Bromazepam 3mg, i cztery razy z Alpragen 0.5mg i właśnie pierwszy raz diazepam opisany wyzej.
25 sierpnia 2021odbytniczy1991 pisze: No mam taka sytuacje ze juz biore jakis czas paroksetyne po raz juz 3 i ciagle sie jeszcze na maksa nie zaladowala i miewam parodniowe doły, z lękami nie jest źle natomiast i szukam czegoś doraźnie na poprawę nastroju i przegonienie męczących myśli z głowy. Alpra działa zbyt zamulająco i czuję się naćpany nawet w 0.25 mg. Pregabalina też muli i tylko działa pare pierwszych razy fajnie a potem kupa. Noi zastanawiam się nad czymś nie tak super przeciwlękowym tylko podnoszącym nastrój doraźnie. Stąd pytanie o diazepam, jak na tym tle wypada.
25 sierpnia 2021dlaczegojaja pisze: Diazepam jest moim zdaniem bez sensu benzodiazepiną, skoro są klony. Jedynym wyjątkiem jest ewentualnie schodzenie gdy ktoś jest uzależniony (nie wiem z doświadczenia ale wiem ze pomaga). Klona przecież mozna podzielić gilotyną na kilka częsci np z 2 mg na 0.25 albo dzielić mniejsze dawki czyli 0.5 mg i je kroić. Działa długo i skutecznie, nie trzeba brać od razu 4 czy 2 mg. Przeciwdrgawkowo nawet lepiej. Po co więc przepłaca za dizepam?
Magiczne grzybki działają na mózg dłużej. Odkrycie pomoże w leczeniu depresji
Analiza danych: Otwarcie legalnych sklepów z marihuaną powiązane ze spadkiem zgonów opioidowych
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
To nie rzeżucha. Internauci drwią z ujawnionej „plantacji” marihuany
Policjanci z Komisariatu Policji w Dębnie (woj. zachodniopomorskie) pochwalili się w zlikwidowaniem małej plantacji konopi indyjskich, które zaczął hodować w swoim domu jeden z mieszkańców gminy. Hodowla składała się z siedmiu jeszcze bardzo malutkich sadzonek. Zdjęcia całej instalacji dębniccy policjanci udostępnili w sieci. W mig w sieci zaroiło się od prześmiewczych komentarzy, które porównywały łup policjantów do… rzeżuchy. Tak bowiem wyglądały sadzonki ustawione obok siebie na jednym ze zdjęć.
Rodacy odstawiają alkohol i papierosy. Sklepy na osiedlach już liczą straty
Jak podaje Polska Izba Handlu i CMR, w listopadzie 2025 r. całkowita wartość sprzedaży w sklepach małoformatowych spadła o 1 proc., natomiast łączna liczba transakcji w tym formacie sklepów obniżyła się o 4,6 proc. w porównaniu z analogicznym okresem rok wcześniej.
Produkowali tyle amfetaminy, że narkotyki musieli wozić taczką
Ponad 64 kilogramy amfetaminy, nielegalna linia produkcyjna i dwie osoby zatrzymane – to efekt działań specjalnego wydziału antynarkotykowego łódzkiej policji. Ilości narkotyków były tak duże, że do ich transportu sprawcy wykorzystywali… taczkę.