Jeszcze dołączam zdjęcie ciastka w momencie otrzymania go przeze mnie od kuriera? Czy mógłbyś zerknąć czy ciastko wygląda tak jak u ciebie i czy wszystko wygląda tak jak powinno? Dzięki za odpowiedź :P
Mam pytanko jako początkujący mykolog.
Sądzę, że przy zalewaniu boxa wodą popełniłem błąd i zbyt krótko namaczałem grzybnie, odsaczyłem nadmiar wody i włożyłem pudełko od razu do lodowki.
Zalałem tylko powierzchnię ponakłuwaną sterylnym widelcem i włożyłem do lodówki na 12h.
Mineło już 3 tygodnie, a grzybnia jest jakaś niemrawa i nie skolonizowała całego boxa.
Czy mógłbym jeszcze raz zalać boxa wodą tak jak powinno to się robić od początku?
Czy da się to jeszcze uratować?
Nie widać żadnych oznak infekcji jeżeli o to chodzi.
Jak w worku nie czuć pleśnią, zgnilizną to warto jeszcze poczekać.
Gk stoją w miejscu bez dostępu do bezpośrednich promieni słońca, temperatura to od 20-22 stopni bez gwałtownych zmian, wilgotność w bagach wydaje się być ok pryskane raz na dwa dni tylko po ściankach, wietrzone 2 razy dziennie. Dziwi mnie trochę sytuacja ponieważ oba growkity przygotowane oraz trzymane były w dokładnie takich samych warunkach[ external image ]
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Narkomani i nędza. Niemcy wolą się tu nie zapuszczać. "Sytuacja nie do przyjęcia"
Mąż polskiej noblistki myślał, że "popadł w szaleństwo". Badania nad psychodelikami w PRL
Spali w lesie i zażywali narkotyki. Policja zatrzymała rodziców trójki dzieci
Jedna z mieszkanek zadzwoniła na policję i poinformowała, że rodzice wraz z trójką dzieci w wieku 1, 4 i 6 lat przez ostatnią dobę przebywali w samochodzie, w lesie. Na miejsce natychmiast skierowano policyjny patrol.
1 dziennie i ryzyko drastycznie rośnie. Alarm: Polacy nic sobie z tego nie robią
Nawet niewielkie ilości alkoholu mogą istotnie zwiększać ryzyko raka jamy ustnej – wynika z badania opublikowanego w „BMJ Global Health”, które szczególnie alarmujące dane przynosi z Indii.
Fałszywy narkotest, prawdziwe konsekwencje. Jak policyjna procedura zniszczyła życie 20-latka
W teorii miał to być rutynowy patrol drogówki. W praktyce - początek koszmaru, który na wiele tygodni wywrócił życie młodego człowieka do góry nogami. Fałszywie dodatni wynik policyjnego narkotestu, medialny rozgłos i społeczny ostracyzm okazały się silniejsze niż późniejsze, prawdziwe wyniki badań krwi. Bo gdy prawda w końcu wyszła na jaw, szkody były już nieodwracalne.