Wszystko, co dotyczy hodowli/uprawy grzybów psylocybinowych.
ODPOWIEDZ
  • 377 / 87 / 0
@invicibile1997 Jeśli od dodania twojego posta mineło chwile to już można zbierać. Ta błonka między kapeluszem, a trzonkiem musi się przerwać to jest taki znak żeby zbierać.
  • 2 / / 0
Takie zbiory, 100g tego się nazbierało, liczyłem na więcej, teraz będę robił drugi rzut, ale wydaje mi się, że gdzieś zostały jakieś małe korzonki grzybów których już nie potrafię wydłubać. Czy to będzie problem dla kolejnych grzybów??
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 377 / 87 / 0
100g trochę mało, ale czekaj na kolejne rzuty. Nie musisz wygrzebywać co do każdej resztki, kolejny grzyb sobie znajdzie miejsce do wyrośnięcia.
  • 2014 / 333 / 0
Hej wam. Czy są jakieś większe różnice w gatunkach grzybni poza wyglądem grzybów? Duże różnice stężeń psylocybiny? Czy Golden Teacher to dobry wybór czy lepiej celować w coś "mocniejszego"?
I czy są groźne alergicznie, dla alergika jest jakaś odmiana, którą lepiej sobie darować? Na żywność nie jestem uczulony już prawie na nic ale za dzieciaka miałem akcje więc PTSD pozostało.
jezus_chytrus w wątku o Medycznej Marihuanie napisał: "Działanie mocno narkotyczne więc raczej w aptekach się nie pojawi"
  • 590 / 58 / 0
Piny wyszły po 23 dniach, krótko potem jak zdecydowałem się delikatnie dogrzać grzybnię. Teraz mam inny problem, pomimo tego że grzybnię trzymam w oryginalnym kartonie i na jego rogach przez 3 tyg. miałem nawet powciskany papier żeby światło nie dochodziło, na samym dnie wyrósł mały grzybek... Grzyby ogólnie rosną szybko, nie wiem czy jutro zbiory czy po jutrze ale muszę wiedzieć czy mogę go olać czy będę musiał go jakoś wyszarpać? Bo jak już to przy zbiorach właśnie bym go wyrwał. Jak wsunę pęsetę przy ściance to powinienem go wydostać ale rozwalę trochę ciastko, po drugie wolałbym ograniczyć działania przy grzybni żeby niczym nie zakazić, ale jak zostawię tego grzybka to może zgnić. Co robić? To 4 dzień od pojawienia się pinów.
  • 377 / 87 / 0
@motocyklista olej go, pęsetą nie wyjmiesz bo ci się rozwali. Abort. Ogólnie te pudełko najlepiej jest okleić czarną taśmą, wtedy ryzyko pojawienia się grzybków w takich miejscach jest zerowe.
@yoshi420 Albinosy raczej są mocniejsze niż takie golden teachery. Jeśli zaczynasz przygodę to sobie zacznij od nich. Tu nie ma znaczenia jaki grzyb dla alergika, substancje są te same tylko w innym stężeniu, grzyby mogą wywoływać mdłości zanim się załadują. Poczytaj o lemonteku i najlepiej jest zjeść coś lekkiego ~3h przed tripem.
  • 590 / 58 / 0
Marzą mi się ze trzy rzuty z tego i boję się że zgnije, ale zrobię jak radzisz.
  • 2014 / 333 / 0
Wziąłem sobie GT właśnie na 1 raz.
Jestem podjarany badaniami edukacyjnymi. Na 1 raz, ponieważ nie są najmocniejsze, zażyje 1,5g (suche). Celem jest poziom fazy bez halucynacji czy zbyt mocno utraty świadomości itp w razie w będę miał klona (skitrane 3 tab po 2mg do tego) ale raczej nie wezmę nawet jak będzie lekki bt

Na Sylwestra (lekko przed) akurat będzie gotowe 🍾
jezus_chytrus w wątku o Medycznej Marihuanie napisał: "Działanie mocno narkotyczne więc raczej w aptekach się nie pojawi"
  • 590 / 58 / 0
Wyciąłem wszystko, ale strasznie martwi mnie ten biały nalot na dołach grzybów, to nie jest puch ale jest bardzo miękki, w dotyku grzybowy tak jak normalny grzyb. Zgaduję że to grzybnia, ale kurewnie martwię się że to jakieś gówno, tym bardziej że na substracie zostały jakieś fioletowe plamy, nawet w głębi maty konopnej. Ciastko tak się obkurczyło, że aborta wyciągnąłem na luzaku. Zapach ładny, grzybowy. Napiszcie mi coś bo padne zaraz ze stresu. 261g mokrego, chyba ok.
  • 2014 / 333 / 0
Niech się wypowie ktoś doświadczony, od siebie dodam że bym się tym w ogóle nie martwił. Że co w tym nalocie może niby być, pleśń? Muchomor sromotnikowy? W ostateczności jak tak ciebie to martwi obetnij te końcówki i tyle. Wyglądają b dobrze tak wogle.
26 g suchego zbierzesz, super. Ja się będę cieszył jak wyjdzie mi z 20g będzie git (ok 200 mokrego)

A ja mam też 1 pytanie dotyczące hodowli. Być może nie zdążę zrobić całości procesu do świąt i będę musiał wyjechać akurat na granicy dnia "ścinki" (powiedzmy po 29 dniach od wystawienia kita) co zrobić w takiej sytuacji - lepiej ściąć te grzyby nawet jeśli trochę za szybko, czy nic się nie stanie jak je zbiorę nie po ok 30-31 dniach tylko po ok 40-45 dniach? Bo nie mogę kita zabrać ze sobą. Myślę tak czy owak ściąć, i wyłożyć na papieże spożywczym na półce jak wrócę ze świąt będzie suche. Aczkolwiek chciałbym mieć już na święta/sylwestra - może się uda.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Rewolucja w Amsterdamie? Chcą zakazać sprzedaży marihuany turystom

Władze Amsterdamu chcą ograniczyć "turystykę narkotykową" i rozważają zakaz sprzedaży marihuany osobom bez meldunku w Holandii. Pomysł budzi jednak sprzeczne reakcje wśród polityków i przedsiębiorców.

Grzyby halucynogenne zdumiały wszystkich. Są dziwniejsze niż myślimy

Psylocybina - substancja odpowiadająca za "magiczne" działanie niektórych grzybów - wyewoluowała niezależnie co najmniej dwa razy. Do takiego wniosku doszli naukowcy z Niemiec i Austrii, którzy opisali zaskakujące różnice biochemiczne między dwoma rodzajami grzybów wytwarzających ten sam związek.

Donald Trump podpisał ustawę rekryminalizującą produkty z konopi zawierające THC

Historyczny zwrot w amerykańskiej polityce konopnej. Prezydent Donald Trump podpisał ustawę budżetową, która zawiera kontrowersyjne zapisy. W praktyce oznaczają one rekryminalizację konopi w USA. Nowe prawo uderza w tysiące produktów z THC, w tym popularne Delta-8. To radykalne cofnięcie liberalizacji, którą Trump sam wprowadził, podpisując słynną ustawę Farm Bill w 2018 roku. Decyzja zapadła po tygodniach paraliżu rządu. Izba Reprezentantów przyjęła pakiet w środę, głosami 222 do 209.