Dział poświęcony tematowi kontroli recept lekarskich u farmaceuty.
Zablokowany
  • 2392 / 663 / 0
No już wiem jak to jest. benzo np wydali od razu ale przeciwbólowych nie mieli - musieli zamówić. WIec nawet nie było możliwości żebym zapłacił z góry za wszystko. Zaczeła się realizacja recki u nich u nich tez trza dokończyć ale placi się dopiero lak lek przekazują z łapy do łapy.
  • 1080 / 318 / 5
Czy mój lekarz na NFZ widzi, że została mi wystawiona e-recepta przez jakiś portal z receptami w internecie? oraz czy jest różnica między prywatnym lekarzem a NFZ w tym względzie?
I to jest moja prawda i moja relacja zdania z rzeczywistością, której nikt mi nie odbierze. I wierzę w słońce, bo ono zawsze jest i nikt mi go nie odbierze. "Żona kocha, warto żyć!"
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
  • 6 / / 0
Przypominam tylko o nie podawanie stron skąd bierzecie 😁
  • 199 / 13 / 0
26 maja 2021Detronizator2 pisze:
Czy mój lekarz na NFZ widzi, że została mi wystawiona e-recepta przez jakiś portal z receptami w internecie? oraz czy jest różnica między prywatnym lekarzem a NFZ w tym względzie?
Nie widzi, gdyby tak było dawno byłbym w psychiatryku, a tak to czuję miętę pod językiem %-D
  • 397 / 95 / 2
Pytanie powinno brzmieć: dlaczego jest dla mnie ważne, czy lekarz widzi czy nie widzi, co sobie załatwiam i zażywam? Jeżeli martwicie się o takie błahostki, to znaczy, że istnieje problem psychologiczny.
tenautentyczny.blogspot.com
  • 4603 / 2218 / 1
Tłumaczyłem w tym temacie już kilka razy kwestie widoczności. Szukajcie a znajdziecie.
  • 977 / 223 / 0
01 czerwca 2021Pathfinder pisze:
Pytanie powinno brzmieć: dlaczego jest dla mnie ważne, czy lekarz widzi czy nie widzi, co sobie załatwiam i zażywam? Jeżeli martwicie się o takie błahostki, to znaczy, że istnieje problem psychologiczny.
Nie każdy chce skierowanie do psychiatry/poradni leczenia uzależnień. Nie każdy chce przyznawać się przed lekarzem że jest narkomanem i ćpie leki.
  • 397 / 95 / 2
No tak, welcome to Poland, kraju zasłoniętych firanek, gdzie najważniejsze jest, co pomyślą sąsiedzi.
tenautentyczny.blogspot.com
  • 578 / 180 / 0
@Pathfinder
Jak myślisz, że tylko w naszym kraju jest oś takiego jak wstyd to mam dla ciebie złe wieści. I nie chodzi o to "co ludzie powiedzą" tylko o to, że lekarz ci wpisze w kartę, że jesteś ćpun bo nadużywasz leków i nie będą ci później chcieli wypisywać "fajnych" leków.

@WujekMorda
Na recepcie każdy lek jest na osobnej pozycji, wiec działa tak jak by każdy lek był na innej recepcie ale z tym samym kodem. Jedyne co to jak np. masz 2 opakowania tego samego leku, to są wypisywane na jednej pozycji wiec musisz je wykupić w tej samej aptece, ale jak poprosisz lekarza to może je wypisać na osobnych pozycjach. Za leki płacisz zawsze przy odbiorze, a jak jesteś chamem to możesz zamówić lek w jednej aptece, a i tak kupić go w innej. %-D
śmieszkowy podpis usunęli, no dosłownie 1984
  • 368 / 92 / 0
jak masz dużo hajsu to każdy medyk ma wyjebane, ważne żeby hajs się zgadzał, ewentualnie jak wziyty są na nfz to masz przejebane :D
Zablokowany
Artykuły
Newsy
Marihuana medyczna w wywiadzie stomatologicznym. Pytanie, którego nie warto pomijać

Jeszcze kilka lat temu marihuana medyczna kojarzyła się przede wszystkim z leczeniem przewlekłego bólu lub łagodzeniem dolegliwości u pacjentów onkologicznych. Dziś coraz częściej mówi się o jej stosowaniu także w depresji, zaburzeniach lękowych czy zespole stresu pourazowego. Nie oznacza to jednak, że skuteczność takiego postępowania została potwierdzona. Wyniki najnowszej metaanalizy wskazują, że dowody naukowe są w tym zakresie ograniczone, a w przypadku depresji brakuje dowodów z randomizowanych badań klinicznych.

Jad ropuch i grzyby halucynogenne. Big Pharma stawia na nowe preparaty

>Giganci rynku farmaceutycznego ruszają z inwestycjami w opracowanie leków bazujących na substancjach halucynogennych. Zielone światło dla nowych medykamentów daje administracja Donalda Trumpa - przekazała stacja CNBC.

Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.