Kannabinoidy, których struktura zawiera "mostek" metanonowy, lub etanonowy między dwoma strukturami cyklicznymi. Ta grupa obejmuje najwcześniejsze kannabinoidy, odkryte przez Johna Williama Huffmana.
ODPOWIEDZ
  • 1472 / 26 / 0
[ external image ]
1-(2-cykloheksyloetylo)-3-(2-metoksyfenyloacetylo)indol

Podobno analog jednego z lepszych Kannabinoidów JWH-018

Opisany na drugs forum

http://www.drugs-forum.com/forum/showth ... p?t=133068

http://en.wikipedia.org/wiki/RCS-8

Czy ktoś próbował chyba nie dostępność w PL znikoma,mało kto do tej pory tez o nim słyszał ale warto zakładać takie tematy może ktoś się tym bardziej zainteresuje :-)
Ostatnio zmieniony 15 listopada 2012 przez surveilled, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Przetłumaczono nazwę systematyczną, poprawiono formatowanie
  • 1951 / 14 / 0
Jaki analog? Zupełnie inny wzór ma.
Uwaga! Użytkownik 69plateau jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1472 / 26 / 0
Widziałem gdzieś porównania do JWH-018

może analog to złe słowo ,może substyt,nie wiem jaką nazwę dobrać dobrą,ogólnie nie jest to najważnijsze,można sądzić ,że jest całkiem dobrym Kannabinoidem :-)
  • 44 / 1 / 0
To jest ten kanna, co był w SPICE, dawno temu? Jesli tak, to jest cud. Lepsze niz to co dzisiaj.
  • 3309 / 21 / 0
Nie.

http://www.fsijournal.org/article/S0379 ... 0/abstract
http://www.cerilliant.com/newsAndEvents ... spx?ID=176

Dodano 15 listopada 2012 o 05:03:
A jeśli chodzi o JWH-018, to owszem, był w tym najstarszym spice, to chyba jeszcze przed stacjonarkami było. Potem zamienili na JWH-073.

Dodano 15 listopada 2012 o 05:05:
A substytut to wiecie... Protip: mefedron. Każdy nowy stymulant jest zamiennikiem mefedronu. Wiesz ziom, klepie tak jak mefka, tylko inaczej.
sqrt(666)
  • 44 / 1 / 0
angor animi pisze:
A jeśli chodzi o JWH-018, to owszem, był w tym najstarszym spice, to chyba jeszcze przed stacjonarkami było. Potem zamienili na JWH-073
Własnie to miałem na mysli. Spice Gold (2008), zanim zaczęło się wyrastanie jak grzybów po deszczu, sklepów z dopami.

W odróżnieniu od dzisiejszych canna, ta maczanka działała dlużej niż susz konopny, trudno bylo się tym przepalić, a sam stan był bardzo mocno zblizony do tego po konopiach.

Mam nadzieje, że nowa wersja JWH-018 przypomni wszystkim stare Spice Gold ;)
  • 83 / 3 / 0
Re: RCS-8
Nieprzeczytany post autor: Chong »
Bardziej stawiałbym na któreś z CP jeśli chodzi o Spice'a - JWH-018 było raczej znane z tego, że dość łatwo było się przepalić. Do tego warto zauważyć, że każde badania dawały inny wynik - jedne tylko JWH-018, jedne tylko HU-210, a inne - któryś z CP. Ponoć ta partia którą nie dało się przepalić była na HU-210.. Różne są teorie.
Co do samego RCS-8 - teoria, teorią. Praktyka pokazuje, że zazwyczaj dobre rzeczy są znane. Zostało wypuszczone szerzej przez BTM, w raz z RCS-4, jako BTM-4 i BTM-8. RCS-4 było substancją czynną większości dopalaczy na rynku, RCS-8 - nie. Profil działania RCS-8 z tego co wiem jest kompletnie odmienny od JWH-018. Jedyną zaletą mógłby być czas działania - ale ten i tak będzie się zamykać w 1-2h.
Nie spodziewajcie się cudów, a powyższe stwierdzenie ("Mam nadzieje, że nowa wersja JWH-018 przypomni wszystkim stare Spice Gold") przyprawił mnie o słuszne parsknięcie śmiechem. ;-)
No, a ja oczekuję na paczuszkę z JWH-018 <3
  • 1472 / 26 / 0
Nie zgodzę się aż tak bardzo z tym ,że było i się przebiło ,UR-144 albo Akb48 nie były wcześniej w maczankach a dopiero od nie dawna w sumie są popularne

większość RC nie jest nowa ,to nie są związki co powstały niedawno ,substancje nie przyjeły się jako najczęściej leki i teraz są w pewien sposób odkopywane

Co do Spice do offtop ale bardzo ciekawy offtop ,Spice był taki piękny i taka inna oryginalna faza i te wspomnienia :-) aby wiedzieć co siedziało trzeba znaleleść kannabinoid działający 5-6 w sumie to był peak :-) bo zejście ta zamułka trwała do końca dnia paląc o np 15,być może tam siedziało JWH-251 ono działa podobno bardzo długo
  • 43 / / 0
Nieprzeczytany post autor: 2Pac »
To jest oby na pewno legalne w Polsce? RCS-4 które było świetne jest na pewno nielegalną u nas substancją.
  • 83 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: Chong »
Tak, jest legalne w Polsce. Tylko RCS-4 zdelegalizowano, gdyż, jak pisałem - było składnikiem większości dopalaczy (składy w odpowiednim dziale).
ODPOWIEDZ
Newsy
Największa europejska imprezownia tonie. Karetki błagają o pomoc – jeżdżą tylko do nocnych klubów

Ibiza – symbol beztroskiej zabawy, dźwięków techno i drinków za 25 euro – pęka w szwach. Ale, co ciekawe, nie z powodu tłumu turystów. Pęka system ratownictwa medycznego. Jak podaje lokalny związek zawodowy służby zdrowia, nawet jedna trzecia wszystkich interwencji karetek dotyczy klubów nocnych, gdzie dochodzi do… „bad tripów” po wiadomych zakazanych używkach.

W miesiąc zarabiają milion złotych. Gangi porzucają narkotyki dla papierosów

Gangi znowu wchodzą w papierosy, znowu jest to żyła złota, a ryzyko dużo mniejsze niż przy handlu narkotykami - donosi we wtorek "Gazeta Wyborcza". W miesiąc bez żadnego problemu zarabiają milion złotych.

Rozbita grupa narkotykowa. Marcin K. odpowie za handel heroiną i kokainą wartą miliony

Przed Sądem Okręgowym w Gdańsku stanie mężczyzna oskarżony o udział w zorganizowanej grupie przestępczej zajmującej się międzynarodowym obrotem heroiną i kokainą oraz praniem pieniędzy. Śledztwo w tej sprawie, pod nadzorem prokuratora Prokuratury Regionalnej w Gdańsku, prowadzili funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji w Gdańsku.