Dział poświęcony zapytaniom użytkowników wobec ich spraw bieżących.
ODPOWIEDZ
  • 1472 / 26 / 0
Jeśli chodzi o Holandię to powinien być też Mefedron zdelegalizowany a go nie widzę,wszystkie kraje UE powinny wpisać Mefedron na listę do końca grudnia 2011

Czy tej liście wyżej można wierzyć,bo widzę ,że nie ma żadnych kannaboidów na niej,a to pozytywne jak bym kiedyś tam jechał :-)
  • 2814 / 14 / 0
Holandia - Oni mają złożone prawo z tego co wiem. Dochodzi tu jeszcze prawdopodobnie prawo farmaceutyczne. Proponowałbym zacząć lekturę od przypadku metylonu.

Kraje mają obowiązek regulacji, a nie obowiązek zakazu.
Uwaga! Użytkownik PcP jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3362 / 349 / 0
  • 1472 / 26 / 0
Ukraina

http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/373-2010-%D0%BF

Jeśli Polska zagra w finale albo dojdzie do półfinałow z pierwszego miejsca w czasie Euro to muszę was rozczarować jakbyście jechali na wycieczkę

tak mi smutno jak zobaczyłem to listę tyle ciekawych meczy na Ukrainie i myślałem ,że zapale jakomś stara mieszankę
  • 1472 / 26 / 0
  • 3 / / 0
Witam, ma ktoś może listę z substancjami zakazanymi w Islandii?
  • 9 / / 0
Islandia

http://www.althingi.is/dba-bin/unds.pl? ... abis#word1
Małe są szanse żeby ktoś Ci to przetłumaczył, ale w grupie 6 masz ładną listę substancji, których posiadanie nawet w małej ilości grozi więzieniem. Sytuacja z MJ znana nam z polszy niestety
  • 2814 / 14 / 0
Uwaga! Użytkownik PcP jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 261 / 2 / 0
Ma ktoś jakieś info jak sprawa wygląda w Republice Irlandii ?
Szukam listy zakazanych substancji oraz ogólnych regulacji dotyczących DD/RC (chyba działa tam prawo podobne jak w polsce?)
  • 992 / 25 / 0
ODPOWIEDZ
Newsy
To nie zgniłe mandarynki. 24-latek niósł w torbie tak zapakowane narkotyki. Wpadł, bo spanikował

"Dzięki czujności, doświadczeniu i doskonałemu rozpoznaniu terenu, policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie kolejny raz skutecznie uderzyli w przestępczość narkotykową."

Czy psychodeliki mogą uczynić Cię bardziej moralnym człowiekiem? [Nowe badania 2025]

Czy możliwe jest, że po zażyciu psychodelików stajesz się bardziej empatyczny, troszczysz się o innych ludzi, zwierzęta czy nawet środowisko naturalne? Najnowsze badania opublikowane w Journal of Psychoactive Drugs sugerują, że tak – osoby, które doświadczyły głębokich przeżyć psychodelicznych, wykazują wyższy poziom moralnej ekspansywności, czyli gotowości do rozszerzenia współczucia i troski na coraz szersze kręgi istnienia. Co ciekawe, wzrost ten jest szczególnie silny u osób, które podczas „tripu” przeżyły rozpad ego lub intensywne doświadczenia mistyczne.

W marcu wyraźne odbicie. 88 tys. recept z receptomatów na medyczną marihuanę i opioidy

Ostatni kwartał przyniósł spadek liczby recept wypisywanych na leki kontrolowane, choć w marcu odnotowano odbicie, wyraźne zwłaszcza w przypadku medycznej marihuany - informuje w środowym wydaniu "Dziennik Gazeta Prawna".