Dział poświęcony zapytaniom użytkowników wobec ich spraw bieżących.
  • 7 / 1 / 0
Hej, za pare dni lece samolotem do hiszpanii, pytanie jak wyglada ten test papierkowy?

jako, ze mam skrajne ADHD (bardziej ADD) stosuje atomoksetynę 80mg dziennie i krajówkę (wyczyszczona dobrym acetonem) w tabletkach i martwię się, ze moze cos wykryją. I nie, nie bede przewozil ze sobą fetę, bo nie mam potrzeby, bardziej chodzi o aspekt wykrycia bardzo małych ilości.

wystarczy umyć ręce? co konkretnie oni sprawdzają? lecę regularnie i nigdy nie byłem brany, ale od czasu testowania leków i zamknięciu się na elvanse to minęło około roku.

i gdyby ktoś przypierniczał się, że to idiotyczne leczenie symptomów to powiem tak, krajówkę wyczyszczoną stosuję, bo nie stać mnie jako student na comiesięczne kupowanie elvanse (juz wydaję 200zł / mc na samą ATMX). gdyby dołożyć konsultacje i 400zl miesięcznie na 50mg elvanse to bym musiał lecieć na ekstremalnym trybie przetrwania…+ samą fukę odmierzam na mikrogramowej wadze i stosuję w terapeutycznych dawkach regularnie, notując w apce od psychonautwiki.
Artykuły
Newsy
Ekspert: Środki psychoaktywne zwiększają ryzyko schizofrenii

Specjaliści zauważają radykalny przyrost liczby pacjentów ze schizofrenią i innymi zaburzeniami psychotycznymi, wśród osób, które wcześniej przyjmowały środki psychoaktywne. Z dr hab. n. med. Pawłem Krukowem rozmawia Lilianna Kaczmarczyk.

Utylizacja medycznej marihuany w Krakowie. Urzędowe plomby i specjalny nadzór

Medyczna marihuana oraz leki zawierające środki odurzające i substancje psychotropowe nie mogą po prostu trafić do zwykłego kosza na śmieci.

Ogromny transport kokainy. Narkotyki za 19 mln zł ukryto w złomie

Ponad 350 kg kokainy o czarnorynkowej wartości przekraczającej 19 mln zł przechwycili funkcjonariusze Krajowej Administracji Skarbowej w Gdyni. Narkotyki były ukryte wewnątrz ciężkich metalowych elementów znajdujących się w kontenerach ze złomem. Śledztwo w tej sprawie nadzoruje Prokuratura Okręgowa w Gdańsku.