Dział poświęcony zapytaniom użytkowników wobec ich spraw bieżących.
  • 7 / 1 / 0
Hej, za pare dni lece samolotem do hiszpanii, pytanie jak wyglada ten test papierkowy?

jako, ze mam skrajne ADHD (bardziej ADD) stosuje atomoksetynę 80mg dziennie i krajówkę (wyczyszczona dobrym acetonem) w tabletkach i martwię się, ze moze cos wykryją. I nie, nie bede przewozil ze sobą fetę, bo nie mam potrzeby, bardziej chodzi o aspekt wykrycia bardzo małych ilości.

wystarczy umyć ręce? co konkretnie oni sprawdzają? lecę regularnie i nigdy nie byłem brany, ale od czasu testowania leków i zamknięciu się na elvanse to minęło około roku.

i gdyby ktoś przypierniczał się, że to idiotyczne leczenie symptomów to powiem tak, krajówkę wyczyszczoną stosuję, bo nie stać mnie jako student na comiesięczne kupowanie elvanse (juz wydaję 200zł / mc na samą ATMX). gdyby dołożyć konsultacje i 400zl miesięcznie na 50mg elvanse to bym musiał lecieć na ekstremalnym trybie przetrwania…+ samą fukę odmierzam na mikrogramowej wadze i stosuję w terapeutycznych dawkach regularnie, notując w apce od psychonautwiki.
Artykuły
Newsy
Marihuana w Norwegii — odrzucona reforma i to, co zrobiły sądy

Norwegia odrzuciła dekryminalizację w parlamencie, a rok później jej Sąd Najwyższy w praktyce złagodził karanie za posiadanie na własny użytek. To rzadki przypadek, w którym sądy poszły dalej niż ustawodawca.

Ryzyko udaru wyższe o 37 proc. Naukowcy wskazują na popularną używkę

Marihuana może zwiększać ryzyko udaru mózgu – wynika z analizy danych ponad 100 mln osób. W przypadku konopi wzrost ryzyka wyniósł 37 proc., ale jeszcze większe wartości odnotowano przy kokainie i amfetaminie. Badacze osobno sprawdzili też osoby poniżej 55. roku życia.

Produkcja metamfetaminy dla meksykańskiego kartelu? Są kolejne zatrzymania

Czterech Polaków podejrzanych jest o współdziałanie z Meksykanami, nieprawomocnie skazanymi w maju na 10-11 lat więzienia za wytwarzanie na dużą skalę metamfetaminy - poinformowała prokuratura. Możliwości produkcyjne zlikwidowanego przez CBŚP w Podlaskiem laboratorium sięgały 800 kg narkotyków.