Dział poświęcony zapytaniom użytkowników wobec ich spraw bieżących.
ODPOWIEDZ
  • 96 / 2 / 0
Prace Społeczne
Nieprzeczytany post autor: Jedi »
Spotkała mnie wczoraj dziwna sytuacja, a mianowicie panowie policjanci stwierdzili, że mi wjebią mandat 5000zł... po namówieniu ich zeszło na roboty społeczne, tyle, że owi panowie nic nie kazali mi podpisać, nie powiedzieli terminu, do którego mam to wykonać.. Nie zawieźli mnie nawet na dołek. Jedyne co zrobili, to mnie spisali. W związku z tym muszę odpracowywać to 60h, czy psy chciały mnie postraszyc?? I mam to olać ciepłym moczem?
  • 1 / / 0
no oczywiście że tak wiesz policja to ci może co najwyżej mandat wypisać i napewno byś go miął w łapie od wymierzania kar typu prace społ grzywna jest sąd ew prokurator pzdr
  • 96 / 2 / 0
o to skurwiele bezczelne... Nie dość, że byli chamscy do oporu, to jeszcze im się 'żarcików' zachciało...
Dzięki za odpowiedź endo19.
Temat do wyrzucenia/zamknięcia
  • 3854 / 316 / 0
Jak by Cię zawieźli na komisariat, i wypisali wniosek o prace społeczne to mógłbyś się martwić.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
ONZ alarmuje: rekordowa liczba osób zażywa narkotyki

Światowy Raport ONZ o narkotykach pokazuje, że konsumpcja narkotyków na świecie osiągnęła najwyższy poziom w historii dostępnych pomiarów. UNODC ostrzega, że coraz większym zagrożeniem stają się syntetyczne opioidy, w tym fentanyle i nitazeny, a liczba nowych substancji psychoaktywnych stale rośnie. Eksperci podkreślają, że rozwój rynku narkotykowego zwiększa ryzyko dla zdrowia publicznego i utrudnia skuteczne leczenie osób uzależnionych.

Marihuana medyczna w wywiadzie stomatologicznym. Pytanie, którego nie warto pomijać

Jeszcze kilka lat temu marihuana medyczna kojarzyła się przede wszystkim z leczeniem przewlekłego bólu lub łagodzeniem dolegliwości u pacjentów onkologicznych. Dziś coraz częściej mówi się o jej stosowaniu także w depresji, zaburzeniach lękowych czy zespole stresu pourazowego. Nie oznacza to jednak, że skuteczność takiego postępowania została potwierdzona. Wyniki najnowszej metaanalizy wskazują, że dowody naukowe są w tym zakresie ograniczone, a w przypadku depresji brakuje dowodów z randomizowanych badań klinicznych.

Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych

Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.