Więcej informacji: Metadon w Narkopedii [H]yperreala
"Metadon jest silnym narkotykiem, skutecznym środkiem przeciwbólowym i wywołuje równie silny nałóg jak morfina."
bo z tego, co kojarzę, metadon jest sotosowany w kuracjach odwykowych. Ta opinia powtarzana jest parę razy. Czy więc mistrz Burroughs się mylił? Dlaczego?
Jest stosowany w leczeniu odwykowym ponieważ u osób z wysoką tolerancją nie wywołuje haju, a jedynie znosi skręta po opioidach, choć sam przy nagłym odstawieniu powoduje jeszcze gorsze rewelacje niż hel
Hyperreal extra Woodstock team '09
CHWAŁA KOGO!
Godom po ślonsku, jym kwasa, kurza ziele, zajebiiiiiiiiiście sie bawia - jestem okej? :D
ale dzieki temu tematowi dowiedzialem sie ze narkotyki=opioidy (w sensie medycznym), to ci ciekawostka :-P
Mastah pisze: Nie mylil sie. Na tej dawce co ja jestem niektorzy by mieli zajebista faze.
zaklin pisze:A ile masz?Mastah pisze: Nie mylil sie. Na tej dawce co ja jestem niektorzy by mieli zajebista faze.
Hurra, diese Welt geht unter
konsultacja ze mną zagraża życiu i zdrowiu
Janssen-Cilag powinien mnie dożywotnio sponsorować
matka chemia kocha swoje dzieci i nie pozwoli im umrzeć w samotności
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Jest wyrok za sprzedawanie dopalaczy. "Brak pobłażania dla sprawców tego typu przestępstw"
Dwa lata więzienia za handel dopalaczami. Taki wyrok wydał lubelski sąd ws. Jakuba G. - właściciela sklepu, w którym sprzedawano „Cząstkę Boga”. Na 1,5 roku więzienia w zawieszeniu na 4 lata została natomiast skazana ekspedientka Patrycja M.
USA: DEA tymczasowo zaklasyfikuje 7-OH do tej samej kategorii co heroinę i LSD
W środę amerykańska Agencja ds. Walki z Narkotykami (DEA) ogłosiła zamiar tymczasowego zaklasyfikowania 7-hydroksymitagyniny (7-OH) oraz trzech powiązanych substancji jako narkotyków Grupy I, czyli tej samej kategorii co heroina i LSD.
Nowy sposób rozprowadzania narkotyków w Berlinie. Rodzice muszą być szczególnie ostrożni
Policja w Berlinie wydała ostrzeżenie dotyczące nowego sposobu rozprowadzania narkotyków: kolorowe ulotki z danymi kontaktowymi dealerów wrzucane są bezpośrednio do skrzynek pocztowych razem z saszetką kokainy, haszyszu, ekstazy, marihuany lub innego narkotyku.