Negatywne konsekwencje przyjmowania fitokannabinoidów i sposoby im przeciwdziałania.
ODPOWIEDZ
  • 10 / / 0
Siema.
Generalnie zauważyłem u siebie, że jak zdarza mi się jarać mj codziennie przez jakiś czas (+\- miesiąc), to strasznie to wpływa na moją cerę twarzy. Kolor robi się właśnie taki „ziemisty”, skóra nie wygląda na zdrową, no ogólnie ciężko wtedy spojrzeć w lustro i zazwyczaj wtedy jest to znak dla mnie, żeby zrobić przerwę i po kilku dniach detoksu wszystko wraca do normy.
Czy można temu jakoś zapobiec, albo zminimalizować te efekty? Używam różnych kremów i kosmetyków do pielęgnacji twarzy, ale w tym przypadku nic nie pomaga. Nawadniam się też dobrze.
Może ktoś ma jakiś tip na to, albo odkrył coś ciekawego?
Makijaż nie wchodzi w grę, jak coś xD
  • 672 / 173 / 0
Warto zastanowić się czy aby przyczyną tak na serio nie jest palenie tytoniu. Niestety większość jak pali to miesza z tyksem i to właśnie ma najbardziej destrukcyjny wpływ na organizm. tytoń to trucizna, mj to lek, taka różnica.
Kolejna sprawa, waporyzacja, nie palenie.
  • 10 / / 0
tytoniu nie palę, ogólnie nikotyny nie używam. Waloryzacji też próbowałem i w sumie było to samo, z czasem cera jak u zombie :/
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Holenderski eksperyment z regulowaną uprawą marihuany okazał się sukcesem

Minął dokładnie rok, odkąd holenderskie coffeeshopy w wybranych gminach zaczęły sprzedawać wyłącznie legalnie uprawianą marihuanę. Eksperyment, który miał uderzyć w czarny rynek, przynosi pierwsze wymierne efekty. Choć nie obyło się bez kar finansowych, ogólny bilans jest zaskakująco pozytywny.

Nastolatek sprzedawał narkotyki kolegom. Pomagała mu 13-latka

Policjanci z Oruni rozpracowali sprawę, która zaczęła się od niepokojącego zgłoszenia o 13-latce handlującej narkotykami wśród rówieśników. Szybko okazało się, że dziewczynka nie działała sama. Jej "szefem" był 18-latek.

„Król dopalaczy” poszukiwany listem gończym. NIEOFICJALNIE: Dawid B. przebywa na Zanzibarze

Dawid B., łódzki „król dopalaczy” jest poszukiwany listem gończym. Mimo prawomocnego wyroku z 2023 roku nie spędził ani jednego dnia w więzieniu. Jak udało się nieoficjalnie ustalić reporterce Radia Łódź, mężczyzna obecnie przebywa na Zanzibarze w Tanzanii.