Negatywne konsekwencje przyjmowania fitokannabinoidów i sposoby im przeciwdziałania.
ODPOWIEDZ
  • 7 / / 0
Siema.
Generalnie zauważyłem u siebie, że jak zdarza mi się jarać mj codziennie przez jakiś czas (+\- miesiąc), to strasznie to wpływa na moją cerę twarzy. Kolor robi się właśnie taki „ziemisty”, skóra nie wygląda na zdrową, no ogólnie ciężko wtedy spojrzeć w lustro i zazwyczaj wtedy jest to znak dla mnie, żeby zrobić przerwę i po kilku dniach detoksu wszystko wraca do normy.
Czy można temu jakoś zapobiec, albo zminimalizować te efekty? Używam różnych kremów i kosmetyków do pielęgnacji twarzy, ale w tym przypadku nic nie pomaga. Nawadniam się też dobrze.
Może ktoś ma jakiś tip na to, albo odkrył coś ciekawego?
Makijaż nie wchodzi w grę, jak coś xD
  • 672 / 173 / 0
Warto zastanowić się czy aby przyczyną tak na serio nie jest palenie tytoniu. Niestety większość jak pali to miesza z tyksem i to właśnie ma najbardziej destrukcyjny wpływ na organizm. tytoń to trucizna, mj to lek, taka różnica.
Kolejna sprawa, waporyzacja, nie palenie.
ODPOWIEDZ
Newsy
Norwegia wśród liderów Europy. Wszystko wyjawiły... dane z kanalizy

Norwegia pozostaje w europejskiej czołówce pod względem używania narkotyków. Najnowsze analizy ścieków pokazują jednocześnie spadek używania konopii w Oslo. Dane wskazują też na rosnące znaczenie innych substancji.

Ekspert: szkodliwość kawy jest mitem

Kawa, do niedawna uważana za używkę, w świetle najnowszych badań wykazuje liczne korzyści zdrowotne: obniża ryzyko nadciśnienia tętniczego, chorób serca i kamicy nerkowej, wspiera zdrowie wątroby i naczyń, zmniejsza stan zapalny oraz ryzyko zgonu. Warunkiem jest, aby pić ją w sposób regularny i umiarkowany - podkreśla lek. Stanisław Surma.

Przebrały drona za ptaka, by przemycać narkotyki do więzienia

Policja aresztowała dwie kobiety, po tym, jak użyły drona przebranego za plastikową wronę do przemytu narkotyków, tytoniu i telefonów komórkowych. Kobiety w ten sposób próbowały szmuglować przez mury więzienia w Luizjanie.