Metodyka, przygotowanie, oraz logistyka gotowania, palenia, lub waporyzacji.
ODPOWIEDZ
  • 12629 / 2442 / 0
Właśnie wysłałem posta, ale skoro już doczyściłeś, to nie będę spamował. Jakie sitka kupiłeś - stal, czy tytan?
M7 ma inną komorę, niż np 2021 - grubsza i bez żeberek chłodzących więc ta nakładka nie jest potrzebna.
  • 579 / 55 / 0
@245trioxin, nie miałem nic konkretnego na myśli bo VapCapa nie widziałem nigdy na oczy, ja elektryki po prostu włączałem mając komorę mokrą od wody z kwaskiem i się działo, a Ty ze swoim sprzętem musisz sobie sam procedurę opracować, napewno reakcja zachodzi kilka razy efektywniej niż na zimno ;) Zajebiście że się udało, chociaż pewnie wyszło sporo kwasku, a sitko powinieneś znaleźć w syfonie pod zlewem.

@jezus_chytrus widziałem że polecałeś sodę z octem, akurat połączenie tych dwóch składników neutralizuje wzajemnie właściwości czyszczące i taki roztwór nadaje się raczej tylko na lekcje chemii, żeby pokazać jak się pieni, a nawet osobno ocet i soda nie będą miały takiej siły jak kwasek. Kwasek oprócz działania na brud w jakiś sposób reaguje z metalami i powinien usunąć nawet lekkie przebarwienia od temperatury, dlatego metalowe części potraktowane kwaskiem świecą się jak psu jaja, lepiej niż nowe.
  • 275 / 25 / 0
@jezus_chytrus Kupiłem stalowe bo wyglądały tak samo jak to co miałem w waporyzatorze. Warto było dopłacić do tytanowych? Byłby to w sumie pierwszy upgrade dla mojego vapcapa. Zamówienie zostanie wysłane dopiero jutro i gdybym napisał do sklepu to może dałoby się jeszcze to anulować. W opisie tytanowych widniało że dają lepszy smak pary. Nie byłem pewien czy to dotyczy też kombinacji z stalowym tipem m7 i czy w ogóle pasowałyby do niego.
jestem obłąkany
  • 275 / 25 / 0
Nie mogę już edytować poprzedniego wpisu. Proszę o scalenie.

Kwasku dużo nie zużyłem bo naczyniem był stalowy kubek, a cieczy było tylko tyle żebym mógł zamoczyć w niej samą komorę. Mam chyba kilogram tego środka to prędko mi go nie braknie.

Dopiero wieczorem połapałem się na tym że nazywałem w swoich postach kondenser kondensatorem. To drugie to oczywiście element używany w elektronice

Edytowane

Sitko znalazłem... Położyłem je na stole w kuchni.
jestem obłąkany
  • 12629 / 2442 / 0
W tym poście miało być chyba że sodą, albo octem, albo kwaskiem, ale zjarany pisałem ; ) No tak, odczyny obu się neutralizują.
Właśnie nie wiem, czy warto dopłacać do tytanowych, ale z tego co widzę, mają więcej dziurek więc airflow powinien nieco się poprawić. W M7 mam wrażenie, że opór jest wyraźnie większy, niż w 2021.
Może sobie takie sprezentuję przy okazji zakupu nowej komory (tytanowa z modelu Omi), cap'a i dyna jacket, bo to pokrycie złotem powoduje, że się tlenek miedzy nie osadza, jak na klasycznym FMJ.
  • 5 / / 0
Ciekawe jest, że zioło po waporyzacji, zapalone w lufce dalej kopie.
Nienasycone Pragnienie jest największym złem doprowadzającym człowieka do obłędu jak drzewo użyte do rozniecania ognia spłonie w jego wnętrzu tak zniszczeniu ulegnie człowiek który pozwolił spłonąć swej duszy od powstałego w niej nienasycenia
  • 275 / 25 / 0
Udało mi się zmienić zamówienie i dopłaciłem do lepszych sitek dla vapcapa. Są ładnie wytłoczone i sprawiają wrażenie solidniejszych. Czy smak się zmienił? Trudno powiedzieć, para wydaje się być trochę łagodniejsza, ale możliwe że sobie to wmawiam :)
jestem obłąkany
  • 12629 / 2442 / 0
Tytan daje lepszą parę, a sitko przecież też się nagrzewa więc niekoniecznie musisz sobie wmawiać. Żeby różnica była wyraźna, potrzebna jest też komora z tytanu.
Stal ma tą przewagę, że dłużej trzyma temperaturę i nie trzeba tylu podgrzań, ale kosztem smaku, choć i tak jest bardzo dobrze moim zdaniem.
Dlatego właśnie zamówiłem sobie tą nową komorę z tytanu (i dyna jacket), ale bez sitek.
Albo zbuduję nowego, customowego, albo będę sobie zamieniał komorę. Z tym customowym niestety jest tak, że zawsze wyjdzie drożej, niż gotowy model. Chyba że po kosztach, i zamiast kondensatora i body, szklany ustnik, których jest teraz od groma i podobno też bardzo dobre efekty są.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Rytuały, narkotyki i przestępstwa seksualne. Są zarzuty dla fałszywego szamana

Mężczyzna z Gryfina (woj. zachodniopomorskie), Dariusz T. przedstawiał się jako uzdrowiciel, radiesteta, bioenergoterapeuta i praktyk kambo. Jego działalność, która miała pomagać osobom zmagającym się z traumami i depresją, okazała się jednak przykrywką dla niebezpiecznych praktyk i przestępstw. 62-latek oskarżony jest o przeprowadzanie "rytuałów" przy użyciu roślin psychoaktywnych i przestępstwa o charakterze seksualnym.

15 lat niechcianych badań. A teraz nowa rewolucja w psychiatrii

Specjalista z Wielkiej Brytanii nie ma wątpliwości, że jesteśmy świadkami nowej rewolucji w psychiatrii. Psychodeliki, jak psylocybina i MDMA, zdobywają coraz większe zainteresowanie naukowców w leczeniu depresji i innych zaburzeń psychicznych.

USA: Co czwarty kierowca, który zginął w wypadku, był pod wpływem marihuany

Nowe badanie przeprowadzone w stanie Ohio pokazuje, że ponad 40 proc. kierowców, którzy zginęli w wypadkach drogowych, miało we krwi THC – substancję psychoaktywną zawartą w marihuanie. Średnie stężenie było wielokrotnie wyższe niż poziom uznawany za bezpieczny.