Metodyka, przygotowanie, oraz logistyka gotowania, palenia, lub waporyzacji.
ODPOWIEDZ
  • 12628 / 2442 / 0
Właśnie wysłałem posta, ale skoro już doczyściłeś, to nie będę spamował. Jakie sitka kupiłeś - stal, czy tytan?
M7 ma inną komorę, niż np 2021 - grubsza i bez żeberek chłodzących więc ta nakładka nie jest potrzebna.
  • 579 / 55 / 0
@245trioxin, nie miałem nic konkretnego na myśli bo VapCapa nie widziałem nigdy na oczy, ja elektryki po prostu włączałem mając komorę mokrą od wody z kwaskiem i się działo, a Ty ze swoim sprzętem musisz sobie sam procedurę opracować, napewno reakcja zachodzi kilka razy efektywniej niż na zimno ;) Zajebiście że się udało, chociaż pewnie wyszło sporo kwasku, a sitko powinieneś znaleźć w syfonie pod zlewem.

@jezus_chytrus widziałem że polecałeś sodę z octem, akurat połączenie tych dwóch składników neutralizuje wzajemnie właściwości czyszczące i taki roztwór nadaje się raczej tylko na lekcje chemii, żeby pokazać jak się pieni, a nawet osobno ocet i soda nie będą miały takiej siły jak kwasek. Kwasek oprócz działania na brud w jakiś sposób reaguje z metalami i powinien usunąć nawet lekkie przebarwienia od temperatury, dlatego metalowe części potraktowane kwaskiem świecą się jak psu jaja, lepiej niż nowe.
  • 274 / 25 / 0
@jezus_chytrus Kupiłem stalowe bo wyglądały tak samo jak to co miałem w waporyzatorze. Warto było dopłacić do tytanowych? Byłby to w sumie pierwszy upgrade dla mojego vapcapa. Zamówienie zostanie wysłane dopiero jutro i gdybym napisał do sklepu to może dałoby się jeszcze to anulować. W opisie tytanowych widniało że dają lepszy smak pary. Nie byłem pewien czy to dotyczy też kombinacji z stalowym tipem m7 i czy w ogóle pasowałyby do niego.
jestem obłąkany
  • 274 / 25 / 0
Nie mogę już edytować poprzedniego wpisu. Proszę o scalenie.

Kwasku dużo nie zużyłem bo naczyniem był stalowy kubek, a cieczy było tylko tyle żebym mógł zamoczyć w niej samą komorę. Mam chyba kilogram tego środka to prędko mi go nie braknie.

Dopiero wieczorem połapałem się na tym że nazywałem w swoich postach kondenser kondensatorem. To drugie to oczywiście element używany w elektronice

Edytowane

Sitko znalazłem... Położyłem je na stole w kuchni.
jestem obłąkany
  • 12628 / 2442 / 0
W tym poście miało być chyba że sodą, albo octem, albo kwaskiem, ale zjarany pisałem ; ) No tak, odczyny obu się neutralizują.
Właśnie nie wiem, czy warto dopłacać do tytanowych, ale z tego co widzę, mają więcej dziurek więc airflow powinien nieco się poprawić. W M7 mam wrażenie, że opór jest wyraźnie większy, niż w 2021.
Może sobie takie sprezentuję przy okazji zakupu nowej komory (tytanowa z modelu Omi), cap'a i dyna jacket, bo to pokrycie złotem powoduje, że się tlenek miedzy nie osadza, jak na klasycznym FMJ.
ODPOWIEDZ
Newsy
Rozbita grupa pseudokibiców zajmująca się przemytem narkotyków

Ponad 2,5 tony narkotyków mogło trafić na polski rynek dzięki działalności zorganizowanej grupy przestępczej wywodzącej się ze środowiska stołecznych pseudokibiców. Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji i Komendy Stołecznej Policji pod nadzorem Prokuratury Krajowej skutecznie uderzyli w struktury przestępcze, zatrzymując jej kluczowych członków.

Bruksela: rekordowy wzrost natychmiastowych mandatów za narkotyki

Prawie jedna czwarta propozycji natychmiastowych mandatów karnych (PTI) w Belgii (24,5 proc.) dotyczy Regionu Stołecznego Brukseli – poinformowało we wtorek 30 września 2025 r. Federalne Ministerstwo Sprawiedliwości (SPF Justice). To ogromny skok w porównaniu z zaledwie 0,1 proc. w 2024 r. i 1,7 proc. w 2023 r. Tak gwałtowny wzrost to efekt decyzji prokuratury brukselskiej, która w tym roku postawiła na intensywniejsze zwalczanie handlu narkotykami, szczególnie poprzez kierowanie PTI do osób posiadających nielegalne substancje.

Rytuały, narkotyki i przestępstwa seksualne. Są zarzuty dla fałszywego szamana

Mężczyzna z Gryfina (woj. zachodniopomorskie), Dariusz T. przedstawiał się jako uzdrowiciel, radiesteta, bioenergoterapeuta i praktyk kambo. Jego działalność, która miała pomagać osobom zmagającym się z traumami i depresją, okazała się jednak przykrywką dla niebezpiecznych praktyk i przestępstw. 62-latek oskarżony jest o przeprowadzanie "rytuałów" przy użyciu roślin psychoaktywnych i przestępstwa o charakterze seksualnym.