ODPOWIEDZ
  • 0 / / 0
Siemka! Palę marysie już od paru dobrych lat, ale przez ostatni rok zainteresowałem się też innymi rzeczami (LSD, grzybki, MDMA, amfa). Oprócz typowych dla każdej z tych używek faz stale i przy każdej z nich na pewnym etapie pojawia się ten sam motyw. Rzeczywistość zaciera sie dosyć mocno i schodzi ona na drugi plan. Zauważam u siebie zmiany percepcji, trochę tak jakby każdy bodziec docierał pojedynczo i z opóźnieniem. Widze siebie podobnie jak w stopklatce, obrazy przesuwaja sie powoli i bodzce takze tak docieraja, czuję swoje ciało, ale też jestem troche poza nim. Zazwyczaj pojawia się też motyw nagłej pobudki i zaplątania w rzeczywistościach, jest ich kilka, a ja budząc sie przechodzę do kolejnej, z której także sie budze, az do utraty swiadomosci, ktora jest rzeczywistoscia realna. Natomiast gdy próbuję wstać, pójść gdzieś, natłok bodzcow troche mnie gubi, idac przez korytarz sciezki czy pokoje mam wrazenie ze caly czas powtarzam ten sam odcinek drogi. Całość jest dość nieprzyjemnym i niepokojacym uczuciem bo dotyczy zazwyczaj tylko mnie. Dodam ze trip powtarza sie od roku, kiedy to mocno przepaliłem sie w mega szczelnej hash komorze. Ktoś ma podobnie? Albo jakieś inne stałe tripy?
  • 37 / 4 / 0
Miałem dosyć podobnie do czasu, jak po prostu nie przeszedłem w umyśle całej przygody. Widocznie mój umysł tworzył sobie na bani tripa, który trwał za długo na jeden raz. Jak w końcu przetrawiłem to wszystko to zacząłem mieć odmienne przygody, także może u ciebie też tak będzie. Ile razy już tak miałeś? Czas (w sensie rok) raczej nie jest wyznacznikiem, a właśnie ilość.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Jak wygląda Luksemburg 2 lata po dekryminalizacji marihuany? Bilans zysków i strat

Kiedy myślimy o luźnym podejściu do marihuany w Europie, przed oczami stają nam holenderskie Coffee Shopy lub portugalska dekryminalizacja. Jednak to Malta i Luksemburg dokonały prawdziwego przełomu legislacyjnego. Latem 2023 roku Luksemburg stał się drugim krajem UE, który oficjalnie wpisał prawo do uprawy konopi w ustawy.

Koniec hurraoptymizmu? Brakuje dowodów na skuteczność medycznej marihuany przy większości schorzeń

Złe wieści dla osób, które widzą w medycznej marihuanie remedium na całe zło świata – nawet na nowotwory. Analiza 2500 badań wykazała, że jej skuteczność można potwierdzić zaledwie w ułamku schorzeń, na które jest stosowana. Czy kannabinoidy czeka podobna przyszłość co opioidy?

Maroko stawia na legalne konopie. Ulga dla tysięcy farmerów

Największy na świecie producent konopi indyjskich stawia na legalizację upraw. Po dekadach działania w cieniu, rolnicy z regionu Rif mogą wreszcie pracować bez obaw o aresztowanie. Legalizacja przynosi nowe możliwości, ale też wyzwania — nielegalny rynek wciąż ma się dobrze, a rolnicy narzekają na problemy z wypłatami za plony.