Polepszanie samopoczucia i funkcjonowania za pomocą substancji nie będących narkotykami. Suplementy, witaminy, nootropy; regeneracja receptorów i neuronów; dieta i trening.
ODPOWIEDZ
  • 954 / 167 / 0
05 czerwca 2026tosieniedzieje pisze:
Trzeba też umieć pić. Małe łyczki co jakiś czas. A nie na chama pół butelki na raz. Chodzi o przyswajanie.
Dobrze powiedziane! Małymi łykami, potrzymać chwilę w ustach i wtedy połknąć. Woda pita łapczywie się nie przyswoi tylko przeleci przez organizm i wyleci w formie moczu. Żeby się dobrze nawodnić powinno się pić stosunkowo często, ale właśnie jak wyżej - małe łyki i trzymane w ustach, połykane po chwili.
hipnotyzuję ludzi jak Kaszpirowski
  • 1531 / 395 / 13
@mmigotka brzmisz jak prawdziwa specjalistka w tej dziedzinie… gdzie można nabyć i podszkolić ww umiejętności? %-D
16 października 2023Stteetart pisze:
"mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
  • 954 / 167 / 0
@Czoug a co, szkolenie chcesz? ;)
A tak na poważnie - bardzo pilnuję podaż wody, zwłaszcza latem, ze względu na padaczkę i leki, które przez pewien czas mocno mnie odwadniały. Nauczyłam się wtedy pić wodę i kontrolować ilość jej przyjmowania na dobę. Swoją drogą - to jest bardzo przydatna wiedza Czougu :patrzy:
hipnotyzuję ludzi jak Kaszpirowski
  • 324 / 76 / 0
Jako Mężczyzna nie mogę mu odmówić racji bo ma ją w pełni :D
Ale merytorycznie to trzymanie w ustach nie wiele zmienia poza chwilową ulgą haha :D
Warze by woda miała w sobie połączenie sodu i potasu. Nie za dużo wapna dużo Magnezu. Dzisiaj ciężko taką znaleźć ja np u siebie Słowinki już dawno nie widzę ! tylko Jan albo Zuber !
and its going to suck.
It's not going to be fun.
  • 1531 / 395 / 13
mamy dobrej jakości kranówkę która standardom dorównuje zamożniejszym państwom europejskim, na tle reszty świata to jest naprawdę wyższa liga a wy się kłócicie który plastik jest bardziej fikuśny?

to jak będziecie mieć kiedyś okazję dyskutować z jakimś przybyszem z afryki możecie mu uświadomić, że taką wodą spłukujemy też gówno w kiblu
  • 930 / 504 / 0
Kranówka to się nadaje do podlania roślin, a nie picia. Nafaszerowana woda chlorem i fluorem z rozjebaną strukturą. Czysta trucizna, a nie nawodnienie.
Panie Boże jeśli teraz nie umre nigdy nie przypierdole krechy.
  • 1531 / 395 / 13
tak oczywiście - do tego mikroplastik to przecież samo zdrowie a te filtry do czajników to dla naiwnych frajerów wymyślili:

https://www.krainawody.pl/blog/news/mik ... -go-unikac

https://mojabutelka.pl/pl/blog/9-zaskak ... 7hbTkMUyMn
  • 5985 / 1237 / 43
Stan nawodnienia organizmu określa kolor moczu. Jeśli jest pomarańczowy, lub ciemniejszy świadczy to zapewne o niedoborze płynów. Natomiast jeśli jest słomkowy, to wręcz odwrotnie.
Ja pamiętam jak po piwach to miałem mocz bielszy od wody.
Uwaga! Użytkownik london5 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1531 / 395 / 13
dziwne… mój zazwyczaj jest przezroczysty :cojest:

co innego po kwasie - wtedy to tryska oranżadą jak z hydrantu :korposzczur:
  • 102 / 22 / 0
Sprawdzał ktoś medyczne saszetki elektrolitowe dostępne w aptekach stosowane np. przy biegunce? Poradzą sobie dobrze z nawodnieniem organizmu podczas nocnego sniffowania stimów?
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
83-latce z alzheimerem podano psychodelik. Niezwykła reakcja organizmu

Po jednorazowym podaniu wysokiej dawki psylocybiny 83-letnia pacjentka z ciężką chorobą Alzheimera, mówiąca dotąd głównie monosylabami, zaczęła inicjować rozmowę. Lekarze zauważyli też inne oznaki poprawy, a przypadek opisano w „Frontiers in Neuroscience” - uznanym, interdyscyplinarnym czasopiśmie naukowych poświęconym neurobiologii.

Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych

Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.

Marihuana medyczna w wywiadzie stomatologicznym. Pytanie, którego nie warto pomijać

Jeszcze kilka lat temu marihuana medyczna kojarzyła się przede wszystkim z leczeniem przewlekłego bólu lub łagodzeniem dolegliwości u pacjentów onkologicznych. Dziś coraz częściej mówi się o jej stosowaniu także w depresji, zaburzeniach lękowych czy zespole stresu pourazowego. Nie oznacza to jednak, że skuteczność takiego postępowania została potwierdzona. Wyniki najnowszej metaanalizy wskazują, że dowody naukowe są w tym zakresie ograniczone, a w przypadku depresji brakuje dowodów z randomizowanych badań klinicznych.