Zalek33 pisze:Nie wiem po co wy jecie te gówno typu 5-htp jak nie ćpiecie (dragów działających na serotonine)
Przecież wystarczy jeść ziemniaki , banany i sery(oraz ćwiczyć fizycznie) by mieć dużo tego neuroprzekaźnika
pozdro ;-)
jakie ziemniaki, sery i banany? wypociny rodem z menshealth, widać że nawet nie masz pojęcia o czym piszesz ziomuś. :cheesy:
zapewne chodzi ci o tryptofan, akurat nabiał ma małą ilość tryptofanu. ziemniaki? na chuj ziemniaki? nie mają go wcale. tak samo można powiedzieć że wystarczy jeść schabowe, kiełbasę żywiecką i parówki.
mówisz że banany mają dużo tryptofanu? co jakbym ci powiedział że w 100g białka kurzego jest ok 2g tryptofanu czyli koło 20x więcej wagowo niż w twoich bananach?
zrób coś dla tego forum i wstaw sobie w podpisie "z moich postów nic nie wynika bo i tak nie wiem o czym piszę, przewiń dalej" pozdro
Ogólnie bardzo się ciesze że ktoś bardziej ogarnięty w temacie, się na tyle zmotywował że odpisał i zrobił korektę . Dzięki czemu "lud" ćpuśkiego forum może korzystać.
Zresztą przeczytaj wszystkie moje posty a nie kilka ostatnich, to zobaczysz ze idą one z dobroci serca a nie z głupoty (by pisać co bądź)
Zawsze powtarzam że zdrowa dieta > niż 1000 suplementów
pozdro ! ;-)
co do tematu wie ktoś ile trwa dekarboksylacja 5htp do serotoniny przy podaniu p.o.?
stonedfox pisze:co do tematu wie ktoś ile trwa dekarboksylacja 5htp do serotoniny przy podaniu p.o.?
ENTEOGENY PRAWEM, NIE TOWAREM!
Układ nagrody kurwą jest.
Generalnie suplementacja tego per os nie ma sensu dlatego w UK wymyślili system transdermalny stopniowo uwalniający 5HTP do krwiobiegu przez całą dobę.
http://5htppatch.co.uk/
"Each pack consists of 3 boxes, each containing 30 x 5-HTP+ patches, overall lasting approximately 3 months.
Because the 5-HTP+ Patch releases ingredients directly in to the bloodstream, a much lower dosage is required (and recommended) compared to 5-HTP tablets.
Each 5-HTP+ Patch contains:
5mg 5-Hydroxytryptophan (5-HTP) (Griffonia Simplicifolia seed extract)"
Ja rozumiem, ze much lower, no ale kurwa, 5mg?
bez wiosennego w wiośnie życia nieba?...
Wołają na nas, że w złą idziem stronę,
precz o świat troskę rzucając powinną,
a czy pytają się nas, co nam trzeba
i czyśmy mogli obrać drogę inną?
Szkoda tylko, że domowymi metodami nie da się tak łatwo zrobić systemu transdermalnego z prochu bo te brytyjskie naklejki trochę kosztują...
Parathormon pisze: Generalnie suplementacja tego per os nie ma sensu dlatego w UK wymyślili system transdermalny stopniowo uwalniający 5HTP do krwiobiegu przez całą dobę.
jason666 pisze:Pod język będzie odczuwalne szybciej?
(średnio smakuje, ale moim zdaniem nic strasznego - podawałem tak, gdy chciałem możliwie najszybszego wyrównania poziomu serotoniny).
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Złagodzony wyrok za przemyt narkotyków. „To od pana zależy, czy skorzysta z tej szansy”
Półtora roku więzienia za przemyt trzech kilogramów narkotyków z Holandii do Polski. W kwietniu tego roku w mieszkaniu Tomasza M. z Lęborka znaleziono duże ilości różnego rodzaju środków odurzających. Sąd Okręgowy w Słupsku zdecydował się na złagodzenie kary dla 37-latka.
Danii: jazda autem po zażyciu gazu rozweselającego na równi z jazdą pod wpływem narkotyków
W Danii prawnie zabronione jest prowadzenie samochodu pod wpływem gazu rozweselającego (podtlenku azotu). W takim wypadku kierowca będzie traktowany tak, jakby zażył narkotyki, i może stracić prawo jazdy na trzy lata
Narkotyki w starożytnym Egipcie i Mezopotamii? Archeolodzy mają koronny dowód
Nowe badania przenoszą nas w czasie o ponad 2500 lat. Odkryto dowód na to, że elity starożytnego Egiptu i Mezopotamii regularnie używały opium. Był to stały element ich życia. Prawdę ujawniło alabastrowe naczynko.