Polepszanie samopoczucia i funkcjonowania za pomocą substancji nie będących narkotykami. Suplementy, witaminy, nootropy; regeneracja receptorów i neuronów; dieta i trening.
ODPOWIEDZ
  • 89 / 4 / 0
Zalek33 pisze:
Nie wiem po co wy jecie te gówno typu 5-htp jak nie ćpiecie (dragów działających na serotonine)
Przecież wystarczy jeść ziemniaki , banany i sery(oraz ćwiczyć fizycznie) by mieć dużo tego neuroprzekaźnika
pozdro ;-)
a ja nie wiem po co piszesz takie debilne posty z których nic nie wynika.
jakie ziemniaki, sery i banany? wypociny rodem z menshealth, widać że nawet nie masz pojęcia o czym piszesz ziomuś. :cheesy:

zapewne chodzi ci o tryptofan, akurat nabiał ma małą ilość tryptofanu. ziemniaki? na chuj ziemniaki? nie mają go wcale. tak samo można powiedzieć że wystarczy jeść schabowe, kiełbasę żywiecką i parówki.

mówisz że banany mają dużo tryptofanu? co jakbym ci powiedział że w 100g białka kurzego jest ok 2g tryptofanu czyli koło 20x więcej wagowo niż w twoich bananach?

zrób coś dla tego forum i wstaw sobie w podpisie "z moich postów nic nie wynika bo i tak nie wiem o czym piszę, przewiń dalej" pozdro %-D
Uwaga! Użytkownik stonedfox nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 561 / 40 / 0
Jeśli moje posty są gówno warte, to co powiesz o reszcie użytkowników hyperreala.
Ogólnie bardzo się ciesze że ktoś bardziej ogarnięty w temacie, się na tyle zmotywował że odpisał i zrobił korektę . Dzięki czemu "lud" ćpuśkiego forum może korzystać.
Zresztą przeczytaj wszystkie moje posty a nie kilka ostatnich, to zobaczysz ze idą one z dobroci serca a nie z głupoty (by pisać co bądź)
Zawsze powtarzam że zdrowa dieta > niż 1000 suplementów :cool:
pozdro ! ;-)
  • 89 / 4 / 0
spoko ja na tym forum nic do nikogo nie mam za stary na to jestem, ciesze się że tak do tego podchodzisz i zdrowia życzę. :-)

co do tematu wie ktoś ile trwa dekarboksylacja 5htp do serotoniny przy podaniu p.o.?
Uwaga! Użytkownik stonedfox nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1151 / 230 / 7
stonedfox pisze:
co do tematu wie ktoś ile trwa dekarboksylacja 5htp do serotoniny przy podaniu p.o.?
Naukowo nie wiem, a subiektywnie organoleptycznie stwierdzam że wchodzi w 15-20 minut w bombce, 10 minut w roztworze.
Życie to trip, więc dbaj o set&setting.
ENTEOGENY PRAWEM, NIE TOWAREM!
Układ nagrody kurwą jest.
  • 3899 / 242 / 13
@stonedfox - dynamika 5HTP jest bardzo szybka. Szczyt stężenia serotoniny występuje kilkanaście minut po wrzutce i utrzymuje się też kilkanaście minut.

Generalnie suplementacja tego per os nie ma sensu dlatego w UK wymyślili system transdermalny stopniowo uwalniający 5HTP do krwiobiegu przez całą dobę.

http://5htppatch.co.uk/
Wkońcu zmęczony, bez sił i ochoty, bez domu i imienia w kanale zapomnienia;
  • 395 / 36 / 0
Pod język będzie odczuwalne szybciej?
  • 1794 / 124 / 0
Parathormon - ciekawy produkt, ale czegos tu nie rozumiem.

"Each pack consists of 3 boxes, each containing 30 x 5-HTP+ patches, overall lasting approximately 3 months.
Because the 5-HTP+ Patch releases ingredients directly in to the bloodstream, a much lower dosage is required (and recommended) compared to 5-HTP tablets.
Each 5-HTP+ Patch contains:
5mg 5-Hydroxytryptophan (5-HTP) (Griffonia Simplicifolia seed extract)"

Ja rozumiem, ze much lower, no ale kurwa, 5mg?
Któż nam powróci te lata stracone
bez wiosennego w wiośnie życia nieba?...
Wołają na nas, że w złą idziem stronę,
precz o świat troskę rzucając powinną,
a czy pytają się nas, co nam trzeba
i czyśmy mogli obrać drogę inną?
  • 3899 / 242 / 13
Technicznie jest to możliwe przecież :). Jest dużo leków fatalnie przyswajalnych p.o. a bardzo dobrze innymi drogami.

Szkoda tylko, że domowymi metodami nie da się tak łatwo zrobić systemu transdermalnego z prochu bo te brytyjskie naklejki trochę kosztują...
Wkońcu zmęczony, bez sił i ochoty, bez domu i imienia w kanale zapomnienia;
  • 1444 / 75 / 0
Parathormon pisze:
Generalnie suplementacja tego per os nie ma sensu dlatego w UK wymyślili system transdermalny stopniowo uwalniający 5HTP do krwiobiegu przez całą dobę.
Mógłbyś rozszerzyć? Chodzi o to, że poziom serotoniny tak szybko spada przy podaniu doustnym? Nie popieram tego badaniami, ale odniosłem wrażenie, że przy suplementacji raz dziennie (~100-300 mg w proszku) odczuwałem efekty długofalowe - lekką poprawę nastroju przez cały dzień, mniejsze zmęczenie wieczorem. Mogła to być autosugestia, ale na co dzień obserwuję uważnie moje ciało i psychikę, więc wydaje mi się, że różnice były istotne statystycznie :).
LSD - Piękna i Bestia
  • 1444 / 75 / 0
jason666 pisze:
Pod język będzie odczuwalne szybciej?
Szybciej, ale jest to mniej komfortowe :)
(średnio smakuje, ale moim zdaniem nic strasznego - podawałem tak, gdy chciałem możliwie najszybszego wyrównania poziomu serotoniny).
LSD - Piękna i Bestia
ODPOWIEDZ
Newsy
Złagodzony wyrok za przemyt narkotyków. „To od pana zależy, czy skorzysta z tej szansy”

Półtora roku więzienia za przemyt trzech kilogramów narkotyków z Holandii do Polski. W kwietniu tego roku w mieszkaniu Tomasza M. z Lęborka znaleziono duże ilości różnego rodzaju środków odurzających. Sąd Okręgowy w Słupsku zdecydował się na złagodzenie kary dla 37-latka.

Danii: jazda autem po zażyciu gazu rozweselającego na równi z jazdą pod wpływem narkotyków

W Danii prawnie zabronione jest prowadzenie samochodu pod wpływem gazu rozweselającego (podtlenku azotu). W takim wypadku kierowca będzie traktowany tak, jakby zażył narkotyki, i może stracić prawo jazdy na trzy lata

Narkotyki w starożytnym Egipcie i Mezopotamii? Archeolodzy mają koronny dowód

Nowe badania przenoszą nas w czasie o ponad 2500 lat. Odkryto dowód na to, że elity starożytnego Egiptu i Mezopotamii regularnie używały opium. Był to stały element ich życia. Prawdę ujawniło alabastrowe naczynko.