To było po tygodniowym około ciągu dużej ilości tabletek TRAMADOLOWYCH, gdzie jadłem tylko na podtrzymanie trawienia. W "ryjcach" jest moja fotografia na której widać że lubię dobrze zjeść i gastro traktuję jako niezbędną przyjemność, i po prostu byłem wypłukany z witamin i objawem był bardziej depresyjny nastrój niż przemęczenie organizmu, chociaż to też wystąpiło, i ja nigdy nie byłem na takim etapie gdzie jedzenie na mnie nie działało bo nie kopało i chyba poprostu organizm wynagrodził mnie za to czego potrzebował, tak jak napisałem kiedyś wcześniej jeśli jest jakiś minus w samopoczuciu to każdy krok do przodu to doładowanie zmęczonego organizmu. Nie był to odlot z halunami tylko poprawienie nastroju po etapie postu żywieniowego. :moody:
09 grudnia 2018VERBALHOLOGRAM pisze: [mention]04pain[/mention]
To było po tygodniowym około ciągu dużej ilości tabletek TRAMADOLOWYCH, gdzie jadłem tylko na podtrzymanie trawienia. W "ryjcach" jest moja fotografia na której widać że lubię dobrze zjeść i gastro traktuję jako niezbędną przyjemność, i po prostu byłem wypłukany z witamin i objawem był bardziej depresyjny nastrój niż przemęczenie organizmu, chociaż to też wystąpiło, i ja nigdy nie byłem na takim etapie gdzie jedzenie na mnie nie działało bo nie kopało i chyba poprostu organizm wynagrodził mnie za to czego potrzebował, tak jak napisałem kiedyś wcześniej jeśli jest jakiś minus w samopoczuciu to każdy krok do przodu to doładowanie zmęczonego organizmu. Nie był to odlot z halunami tylko poprawienie nastroju po etapie postu żywieniowego. :moody:
Od siebie dodam, że tramadol podnosi znacznie skupienie i jest przydatny do nauki o ile nie wrzucamy bdz bo wtedy pamięć siada zależnie od dawki. Więc 50-200mg powinno styknąć plus mocna kawa. Może tak działa tylko na mnie bo mam dosyć sporą nerwice natręctw i czytanie czegokolwiek sprawia mi często trudność (cofanie się, usiłowanie zapamiętania jak najwięcej itd.), a wyrzut serotoniny to niweluje i mogę podchodzić do takich rzeczy ze spokojem.
09 grudnia 201804pain pisze: potrafiłem wypić 2szklanki herbaty gdzie cała cytryna do jednej szła wyciśnięta i 2-3gramy a nawet więcej o dobrej przyswajalności, do tego z 500mg z innych preparatów
Jak tak to Twoja faza nadejdzie wraz z alchajmerem w wieku starczym;)
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
09 grudnia 2018Stteetart pisze:A mieszales to metalową łyżeczka?09 grudnia 201804pain pisze: potrafiłem wypić 2szklanki herbaty gdzie cała cytryna do jednej szła wyciśnięta i 2-3gramy a nawet więcej o dobrej przyswajalności, do tego z 500mg z innych preparatów
Jak tak to Twoja faza nadejdzie wraz z alchajmerem w wieku starczym;)
Sprawa komplikuje się, kiedy do gorącej herbaty w czasie zaparzania dodamy sok z cytryny. Aluminium z herbaty po dodaniu kwasu tworzy już przyswajalny cytrynian glinu, który może być bardzo szkodliwy dla organizmu. Odkłada się w tkankach, m.in. w mózgu, przypuszcza się, że może przyczyniać się do powstania alzheimera (badania na ten temat są kontynuowane).
Jest tylko jeden warunek, aby taka reakcja miała miejsce – w naczyniu z herbatą muszą pozostać fusy. Tylko w tym wypadku kwas z cytryny może wypłukać aluminium. Po usunięciu fusów nic nam nie grozi.
Skąd glin w herbacie?
Herbata rośnie na glebach bogatych w aluminium, kumulując ją w swoich liściach (szczególnie dużo jest go w młodych liściach). Zdolność do gromadzenia tego metalu zależna jest m.in. od gatunku herbaty – jedne przyswajają go łatwiej inne trudniej.
09 grudnia 2018Stteetart pisze: Ano jak wyciagles torebke/wyjebales fusy to nie ma dramata.
Sprawa komplikuje się, kiedy do gorącej herbaty w czasie zaparzania dodamy sok z cytryny. Aluminium z herbaty po dodaniu kwasu tworzy już przyswajalny cytrynian glinu, który może być bardzo szkodliwy dla organizmu. Odkłada się w tkankach, m.in. w mózgu, przypuszcza się, że może przyczyniać się do powstania alzheimera (badania na ten temat są kontynuowane).
Jest tylko jeden warunek, aby taka reakcja miała miejsce – w naczyniu z herbatą muszą pozostać fusy. Tylko w tym wypadku kwas z cytryny może wypłukać aluminium. Po usunięciu fusów nic nam nie grozi.
Skąd glin w herbacie?
Herbata rośnie na glebach bogatych w aluminium, kumulując ją w swoich liściach (szczególnie dużo jest go w młodych liściach). Zdolność do gromadzenia tego metalu zależna jest m.in. od gatunku herbaty – jedne przyswajają go łatwiej inne trudniej.
Jakieś poważne źródła, co do ilości przyswajanego w ten sposób glinu?
Ja jak nie mogę zasnąć to 2-3 kromki posmarowanego chleba z samym keczupem rozluzniają mnie i ułatwiają zasypianie.
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Magiczne grzybki działają na mózg dłużej. Odkrycie pomoże w leczeniu depresji
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Koniec hurraoptymizmu? Brakuje dowodów na skuteczność medycznej marihuany przy większości schorzeń
Złe wieści dla osób, które widzą w medycznej marihuanie remedium na całe zło świata – nawet na nowotwory. Analiza 2500 badań wykazała, że jej skuteczność można potwierdzić zaledwie w ułamku schorzeń, na które jest stosowana. Czy kannabinoidy czeka podobna przyszłość co opioidy?
Maroko stawia na legalne konopie. Ulga dla tysięcy farmerów
Największy na świecie producent konopi indyjskich stawia na legalizację upraw. Po dekadach działania w cieniu, rolnicy z regionu Rif mogą wreszcie pracować bez obaw o aresztowanie. Legalizacja przynosi nowe możliwości, ale też wyzwania — nielegalny rynek wciąż ma się dobrze, a rolnicy narzekają na problemy z wypłatami za plony.
Przemycali narkotyki z Hiszpanii w sklepach i automatach paczkowych. Rozpoczął się proces
Przed Sądem Okręgowym w Gdańsku rozpoczął się proces przeciwko trzem zatrzymanym i aresztowanym mężczyznom z Gdyni, Suszu i Bochni oskarżonym o przemyt narkotyków z Hiszpanii. Trafiały one do Polski za pośrednictwem firm kurierskich.