28 kwietnia 2021snowprincess pisze: 800 mg karbamazepiny, 1000 mg litu, 600 mg kwetiapiny , 150 mg trittico i propranolol. Czy to normalne, że przy takich dawkach nadal jest źle? Czy prosić o kolejną zmianę leków, zwiększenie dawek, w sumie nie wiem co jeszcze? Co mi nie zmieniają to nic nie daje
W skrócie:
Karbamazepina (wzrost)-<>kwetiapina (spadek)
Karbamazepina (wzrost)<-> trazodon (spadek)
Relacje te mogą być niwelowane modyfikacją dawek leków, jednak jest to zawsze kwestia empirii, potrzebna jest ścisła obserwacja stanu psychicznego i działań niepożądanych - najlepiej w warunkach szpitalnych.
28 kwietnia 2021snowprincess pisze: 800 mg karbamazepiny, 1000 mg litu, 600 mg kwetiapiny , 150 mg trittico i propranolol. Czy to normalne, że przy takich dawkach nadal jest źle? Czy prosić o kolejną zmianę leków, zwiększenie dawek, w sumie nie wiem co jeszcze? Co mi nie zmieniają to nic nie daje
a co to znaczy źle? będę umiała coś ewentualnie doradzić
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
14 maja 2021arabella pisze:a co to znaczy źle? będę umiała coś ewentualnie doradzić28 kwietnia 2021snowprincess pisze: 800 mg karbamazepiny, 1000 mg litu, 600 mg kwetiapiny , 150 mg trittico i propranolol. Czy to normalne, że przy takich dawkach nadal jest źle? Czy prosić o kolejną zmianę leków, zwiększenie dawek, w sumie nie wiem co jeszcze? Co mi nie zmieniają to nic nie daje
its awesome
20 lipca 2021najpierwbylhaos pisze: Trafiłam do czubków po próbie samobójczej gdzie zdiagnozowali u mnie borderline. Po wyjściu od razu musiałam iść do psychiatry bo depresja wróciła w ciągu kilku dni XD No i psychiatra stwierdziła że to prawdopodobnie ChaD, po kilku miesiącach następny psychiatra też stwierdziła że to ChaD jak nic i wypisałam mi w papierach. Psychoterapeutka po dwóch wizytach to samo stwierdziła. Myślę że nie powinieneś przychodzić z własną diagnozą tylko mówić co się dzieje i jak się czujesz.
its awesome
Źle było ze względu na duże skłonności autodestrukcyjne oraz szybko zmieniające się fazy. Lekarz powrócił do 2500 mg depakiny zamiast karbamazepiny, odstawił trittico i włączył moklobemid. Jak na razie jest lepiej, nastrój tak się nie waha, jednak zdecydowanie za długo śpię i przeraża mnie ilość tabsów do brania.
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Przemycali narkotyki z Hiszpanii w sklepach i automatach paczkowych. Rozpoczął się proces
Przed Sądem Okręgowym w Gdańsku rozpoczął się proces przeciwko trzem zatrzymanym i aresztowanym mężczyznom z Gdyni, Suszu i Bochni oskarżonym o przemyt narkotyków z Hiszpanii. Trafiały one do Polski za pośrednictwem firm kurierskich.
Czy wyleczymy Alzheimera marihuaną? Naukowcy udowodnili, że jej mikrodawki są bardzo skuteczne
Szybkie starzenie się społeczeństwa powoduje, że dramatycznie poszukujemy nowych metod leczenia choroby Alzheimera. Kolejne sposoby nie działają, a neurodegeneracyjne schorzenie dotyka coraz większej części populacji. Naukowcy kierują swój wzrok w stronę mikrodawkowania marihuany, które ma poprawiać zdolności pacjentów i nie wywoływać „haju”. Wiarygodne źródła pokazują, że to… działa.
1 dziennie i ryzyko drastycznie rośnie. Alarm: Polacy nic sobie z tego nie robią
Nawet niewielkie ilości alkoholu mogą istotnie zwiększać ryzyko raka jamy ustnej – wynika z badania opublikowanego w „BMJ Global Health”, które szczególnie alarmujące dane przynosi z Indii.