Dział, w którym omawiane są konkretne kondycje, oraz ich wpływ na i współzależności z efektami środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
Hej! Prowadzę badania mające na celu zbadać stan skóry u osób uzależnionych/nadużywających. Badania dotyczą wszystkich substancji psychoaktywnych wyłączając te legalnie dostępne w Polsce (w temat wpisują się również leki stosowane poza zaleceniami lekarza). Jestem kosmetologiem, ale jestem również osobą współuzależnioną, stąd pomysł na temat pracy magisterskiej i badań "Problemy i potrzeby dotyczące skóry i jej przydatków osób uzależnionych od substancji psychoaktywnych". W moich badaniach przeprowadzam wywiady na podstawie określonych pytań, zazwyczaj wywiad prowadzę w formie rozmowy, wówczas w razie wątpliwości można mi zadawać pytania. Drugą opcją udziału w badaniu jest udzielenie odpowiedzi na te same pytania, ale w formularzu online, do którego wklejam link poniżej.
Zapraszam Was do udziału w moim badaniu.

Link do pytań w formularzu: https://forms.gle/fLzrboAQjjgGiY8b6

P.S. Oczywiście, postaram się pomóc Ci w zakresie Twojego problemu, jeżeli dasz mi znać, że potrzebujesz takiego wsparcia
  • 1933 / 449 / 4
wiele do powiedzenia mieli by "efedronowcy", skóra po źle zrobionych syntezach tego związku wygląda tragicznie.
DXM
  • 2955 / 249 / 0
Jedynie po nietrafionych strzałach. Nawet waląc metkata bez filtracji (przepis w 15 minut, który idzie zrobić w 10min albo i mniej obecnie) skóra wygląda w miarę normalnie, tylko na zjeździe człowiek ma wrażenie, że jest chodzącym trupem i że tak wygląda.
Trochę informacji o Neuralinku, czyli "czipowaniu" ludzi: https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?p=3850696#p3850696
Ważniejsze niż "Zanim weźmiesz jakikolwiek opioid zastanów się 150 razy".
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Alkohol znika ze stacji paliw, a jednak... nadal tam będzie. To nie zakaz, a zmiana reguł

Czy alkohol zniknie ze stacji paliw? Na razie nic na to nie wskazuje. Napoje procentowe jedynie mogą przestać być widoczne, a chętni na taki asortyment wciąż będą mogli zrobić zakupy. Za tak zwaną sprzedażą bezwitrynową opowiada się branża paliwowa. Rozwiązanie to miałoby wpłynąć na ograniczenie zakupów impulsywnych i zmniejszyć społeczne koszty nadużywania alkoholu.

TSUE wydał wyrok ws. Węgier. Chodzi o konopie indyjskie

Trybunał Sprawiedliwości Unii Europejskiej uznał we wtorek, że Węgry złamały prawo wspólnoty. TSUE wydał wyrok w kwestii głosowania Budapesztu przeciwko wspólnemu stanowisku Rady UE dotyczącym konopi indyjskich.

Długie trzymanie dymu z marihuany – czy zwiększa fazę? Fakty o wchłanianiu THC

To widok znany z każdego filmu o stonerach i wielu imprez. Ktoś bierze potężnego bucha z bonga lub jointa. Zaciska usta, robi się czerwony na twarzy. Wierzy, że trzymanie dymu w płucach sprawi, że marihuana zadziała mocniej.